Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych tady hlavně viděla zásadní problém v tom, že nejen že není sex, ale není vlastně žádná intimita. Mazlení, líbání, hlazení. Pokud si správně pamatuji co zakladatelka psala. Jsou prostě dva kamarádi. To přece nemůže další desítky let fungovat. Myslím, že si zakladatelka najde milence (pro toho si odůvodnění našla, pro rozvod ne) a pak se do něj zamiluje. Záleží co ji tak moc drží u manžela, jestli to jak je hodný k ní a k dětem nebo zajištění. Pravděpodobně kombinace obojího.
@Sunlight515 píše:
No a co sexuální pomůcky pro toho, kdo je při chuti? Pro ženu kvalitní vibrátor a třebas i něco dalšího, pro muže nafukovací vagínu, např.? To nemyslím ironicky, ale upřímně. Znám hned několik párů, kde to takhle funguje skvěle a konkrétně u dvou párů je žena spokojenější než při chabém výkonu své drahé polovičky. Na svůj přístrojek nedá dopusti.
Ty jo… Já když mluvím o sexu, myslím tím komplet - samotný akt, intimitu, erotiku. Nepotřebuju k tomu city či lásku, ale takhle komplet všechno jo. I kdyby to byl milenec, co může 3× denně, pro mě by to byl špatný milenec bez schopnosti intimity a erotiky. Nevím jak zakladatelka, ale nedovedu si tohle jako náhražku představit. Leda jako doplněk ke spokojenemu sex. životu.
@Sunlight515 píše:
No a co sexuální pomůcky pro toho, kdo je při chuti? Pro ženu kvalitní vibrátor a třebas i něco dalšího, pro muže nafukovací vagínu, např.? To nemyslím ironicky, ale upřímně. Znám hned několik párů, kde to takhle funguje skvěle a konkrétně u dvou párů je žena spokojenější než při chabém výkonu své drahé polovičky. Na svůj přístrojek nedá dopusti.
No, chutě jsou různé ![]()
Tohle jsou hrozné náhražky a provozovat tohle v manželství na úkor společného sexu je ubohé. To si člověk musí už připadat úplně jak chudák, ve vztahu, ale obklopen přístroji ![]()
@Barbucha3 píše:
Já bych tady hlavně viděla zásadní problém v tom, že nejen že není sex, ale není vlastně žádná intimita. Mazlení, líbání, hlazení. Pokud si správně pamatuji co zakladatelka psala. Jsou prostě dva kamarádi. To přece nemůže další desítky let fungovat. Myslím, že si zakladatelka najde milence (pro toho si odůvodnění našla, pro rozvod ne) a pak se do něj zamiluje. Záleží co ji tak moc drží u manžela, jestli to jak je hodný k ní a k dětem nebo zajištění. Pravděpodobně kombinace obojího.
Zakladatelko, naprostý souhlas s tímto! Tady se to zvrhlo k tomu, že manžel odmítá sex, protože na něj ve svém věku už nemá chuť, ale vy máte mnohem hlubší problém, než je absence sexu. Chybí mezi vámi intimita, něha, chemie, tělesná blízkost. Chybí ti pozornost, chuť druhého, zájem o tvé tělo, polibky, hlazení, romantika, chtíč… prostě vše, co ke zdravému partnerskému vztahu patří. Manžel je sobec, neprojevuje o tvé potřeby zájem, dělá mrtvého brouka a v padesáti si myslí, že svou třicetiletou ženu nechá uschnout, aby se on náhodou necítil podváděný. Jako promiň, ale ty jsi už teď s ním promeškala spousta krásných let, kdy ses mohla cítit chtěná a žádoucí. Tobě přijde v pořádku, aby žena mezi 25-35 lety, která potřebuje lásku, sex, souznění, pozornost a zájem žila se starým kamarádem, kterému je putna, že strádá? Jeho to prostě nezajímá, je spokojený a odmítá s tím cokoli dělat.
Kdyby s tebou nechtěl jen spát, dá se to řešit milencem (ať už oficiálním, nebo tajným - to je na každého zodpovědnost). Ale tohle milenec nevyřeší. Teda vyřeší, ale jinak, než myslíš. Odtrhne tě od manžela, protože tě nasytí nejen fyzicky, ale i po stránce emocionální a ty se v tom mileneckém vztahu úplně ztratíš. Vaše manželství už dlouho neplní jednu ze základních funkcí, to se těžko vyřeší tím, že si občas odskočíš někam na sex, protože tohle nebude jen o sexu a bude ti to suplovat spoustu jiných věcí. Podle mě tohle nejde přetlačit a manžel moc dobře ví, proč ti milence nechce povolit - protože by o tebe přišel jako o partnerku. Že on není tvůj partner, ale jen kamarád, to už ale nevidí.
@utopia píše:
Zakladatelko, naprostý souhlas s tímto! Tady se to zvrhlo k tomu, že manžel odmítá sex, protože na něj ve svém věku už nemá chuť, ale vy máte mnohem hlubší problém, než je absence sexu. Chybí mezi vámi intimita, něha, chemie, tělesná blízkost. Chybí ti pozornost, chuť druhého, zájem o tvé tělo, polibky, hlazení, romantika, chtíč… prostě vše, co ke zdravému partnerskému vztahu patří. Manžel je sobec, neprojevuje o tvé potřeby zájem, dělá mrtvého brouka a v padesáti si myslí, že svou třicetiletou ženu nechá uschnout, aby se on náhodou necítil podváděný. Jako promiň, ale ty jsi už teď s ním promeškala spousta krásných let, kdy ses mohla cítit chtěná a žádoucí. Tobě přijde v pořádku, aby žena mezi 25-35 lety, která potřebuje lásku, sex, souznění, pozornost a zájem žila se starým kamarádem, kterému je putna, že strádá? Jeho to prostě nezajímá, je spokojený a odmítá s tím cokoli dělat.Kdyby s tebou nechtěl jen spát, dá se to řešit milencem (ať už oficiálním, nebo tajným - to je na každého zodpovědnost). Ale tohle milenec nevyřeší. Teda vyřeší, ale jinak, než myslíš. Odtrhne tě od manžela, protože tě nasytí nejen fyzicky, ale i po stránce emocionální a ty se v tom mileneckém vztahu úplně ztratíš. Vaše manželství už dlouho neplní jednu ze základních funkcí, to se těžko vyřeší tím, že si občas odskočíš někam na sex, protože tohle nebude jen o sexu a bude ti to suplovat spoustu jiných věcí. Podle mě tohle nejde přetlačit a manžel moc dobře ví, proč ti milence nechce povolit - protože by o tebe přišel jako o partnerku. Že on není tvůj partner, ale jen kamarád, to už ale nevidí.
Díky moc. Asi to prostě spěje ke konci manželství, i když si to odmítám připustit. Otázka jen je, jakou cestou k tomu konci dospějeme. A Z.
@Josefuna píše:
Všichni si z toho můžeme vzít ponaučení, funguje to. Jakmile si zvyknou odmítat, tak není cesty zpět.
@Josefuna píše:
Všichni si z toho můžeme vzít ponaučení, funguje to. Jakmile si zvyknou odmítat, tak není cesty zpět.
Sorry ale my nejsme jedno tělo, sle dvě odlišné těla a bytosti. To je hrozný blabol
@divine woman píše:
Tuhle diskusi by měly číst všechny, co jdou do vztahu s o 20 let starším chlapem. Tohle nedáš. Buď se psychicky zničíš nebo si najdeš milence.
Jojo, úplně VŠECHNY!!! známé, co si vzaly starší muže (o 10 a více let), takto dopadly.
@Honza 12 píše:![]()
To je gól. Takhle to nefunguje.
To jsem samozřejmě myslel jako útěchu pro manžela ![]()
I moji rodiče se kdysi rozvedli ze stejného důvodu, mamka byla ve stejné situaci jako ty. ( řekla mi to ) Vydržela to 16 let. S tátou jsou přátelé, nezlobí se na něj, ani já s bráchou jí rozvod nevycitame. A je znovu vdaná, prožila šťastnější život, než by měla s tátou. Takže se neboj, neztrácej čas, promluvte si, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli jste o možnosti rozvodu už mluvili?
Já bych to nevydržela ani dva roky.
@Anonymní píše:
I moji rodiče se kdysi rozvedli ze stejného důvodu, mamka byla ve stejné situaci jako ty. ( řekla mi to ) Vydržela to 16 let. S tátou jsou přátelé, nezlobí se na něj, ani já s bráchou jí rozvod nevycitame. A je znovu vdaná, prožila šťastnější život, než by měla s tátou. Takže se neboj, neztrácej čas, promluvte si, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli jste o možnosti rozvodu už mluvili?
Já bych to nevydržela ani dva roky.
Rozvod by ho zničil. Má mě moc rád a nepochopil by, proč se chci rozvést. Pro něj je sex banalita, byť když byl mladší a prvně ženatý, tak ženu také podvedl, když s ním nějakou dobu nespala. A teď ze sebe dělá takového puritána… Prý ho to poučilo o tom, jak je nevěra špatná.
Pokud by ale manželství delší dobu přestalo fungovat po vícero stránkách, tak bychom se museli rozvést.
Zatím je to tak, že jsem spokojená, ale ne šťastná. Ale děti jsou šťastné, manžel je šťastný… Tak uvidíme, co se spustí tím, že se pokusím být trochu šťastná i já. Z.
@Anonymní píše:
Rozvod by ho zničil. Má mě moc rád a nepochopil by, proč se chci rozvést. Pro něj je sex banalita, byť když byl mladší a prvně ženatý, tak ženu také podvedl, když s ním nějakou dobu nespala. A teď ze sebe dělá takového puritána… Prý ho to poučilo o tom, jak je nevěra špatná.
Pokud by ale manželství delší dobu přestalo fungovat po vícero stránkách, tak bychom se museli rozvést.
Zatím je to tak, že jsem spokojená, ale ne šťastná. Ale děti jsou šťastné, manžel je šťastný… Tak uvidíme, co se spustí tím, že se pokusím být trochu šťastná i já. Z.
Promiň, ale tohle chování nenaznačuje, že tě má rád. Ani náhodou
Každý normální člověk chápe, že když nechce mít s partnerem sex, je v pořádném průšvihu. Dá se pochopit, že pro něj je sex banalita, stává se to. Ale nemůže to stejné chtít pro toho druhého. To je opravdu bezohlednost.
A jinak rozumím, že je asi hodný a obecně fajn.
Tohle bych mu jasně a rázně vysvětlil, že život bez sexu je pro tebe naprosto nepřípustný a dodal informaci, že pokud s tím něco do dohledné doby neudělá, nemůžeš za sebe nijak ručit. A klidně ať se vzteká. Jinak v tomhle případě ti milence přeju, ale rozseká tě to. Zvlášť pokud bude citlivej a pozornej k tvým potřebám.
@Anonymní píše:
Jako sorry, ale tohle mi zní jako citový vydírání. Sám ve vašem věku šuk. l první ligu a vás drží tímto? Že by ho rozvod zničil? Tak ať on přistoupí na tu alternativu, ne? To je ještě šance, že mu prostě nezdrhnete. Já to spíš vidím tak, že ten váš drahý puritán je pěknej pokrytec a je puritán jen když se to hodí jemu.
@Betty MacDonald píše:
Jojo, úplně VŠECHNY!!! známé, co si vzaly starší muže (o 10 a více let), takto dopadly.
My to máme i v příbuzenstvu. Jí cca 40 jemu přes 70. A mají malé děti. Jak to dopadne? Ví Bůh ![]()
@Betty MacDonald píše:
Nebyla bych tak kategorická, manžel je starší o 15 let, je mu 51 a v tomto směru je naprosto vše bez problémů. Když se bavím s kamarádkami, které mají doma vrstevníky (+- 40let), tak tam to často pokulhává..