Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
A tajnosti s milencem, zamilování, paralelní vztah, lhaní, podvádění. Na psychiku ještě větší nápor, než bez milence.
Takže od 30 bez sexu, jo?
Hele, to už je fakt nejen o duševní zdraví, znáš to: „mladá holka lásku potřebuje, tak si k lásce pomohla…“
@Josefuna píše:
Je to velký věkový rozdíl, ale myslím, že kdyby si rozuměli a třeba 30 let měli vynikajicí sex, tak by tam taková frustrace nebyla. Ale tady pán prostě rezignoval a nechce. A i kdyby měl stejně starou manželku, tak by to bylo stejné. Takže v podstatě se může stát, že k tomuto problému dojde i se stejně starým partnerem. Ten pán nechtěl nikdy. Takže i kdyby mu bylo 45 a měl manželku 45tiletou a ne 25tiletou, byl by výsledek stejný.
Stejně stará manželka by pravděpodobně byla v tomto věku ráda.
Láme se to v přechodu.
Ono je k zamyšlení, jestli vůbec existuje chlap, který je nejlepší kamarád, vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří a má rád sex i ve vyšším věku.
Tohle by byl princ na bílém koni. Je tu žena, která toto dokáže říct o svém muži po více jak 10 letech?
@Takco píše:
Stejně stará manželka by pravděpodobně byla v tomto věku ráda.Láme se to v přechodu.
Ale prosím Tě. Tohle vše jsou jen stereotipní představy, že chlapi po 50 jsou impotentní a ženy po přechodu frigidní.
Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:00
@LukeR1 píše:
Ono je k zamyšlení, jestli vůbec existuje chlap, který je nejlepší kamarád, vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří a má rád sex i ve vyšším věku.Tohle by byl princ na bílém koni. Je tu žena, která toto dokáže říct o svém muži po více jak 10 letech?
Stejně tak se můžeš zeptat mužů, jestli mají doma takovou ženu.
@Josefuna píše:
Stejně tak se můžeš zeptat mužů, jestli mají doma takovou ženu.
Právě. Chceme od vztahů moc. Kdo chce dobrý sex a všechno to ostatní, tak to sice může fungovat, ale jen ve fázi největší zamilovanosti nebo když si ti dva fakt sednou.
@LukeR1 píše:
Ono je k zamyšlení, jestli vůbec existuje chlap, který je nejlepší kamarád, vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří a má rád sex i ve vyšším věku.Tohle by byl princ na bílém koni. Je tu žena, která toto dokáže říct o svém muži po více jak 10 letech?
Já
po 30
@Honza 12 píše:
A tajnosti s milencem, zamilování, paralelní vztah, lhaní, podvádění. Na psychiku ještě větší nápor, než bez milence.
Ale prdlajs. Ne každá si to neumí oddělit.
@Tofifea píše:
Ale prdlajs. Ne každá si to neumí oddělit.
Tak pokud bych do toho šla, tak bych do toho šla s chlapem, který mě opravdu přitahuje, ale také doopravdy vím, že bych s ním žít nechtěla - znám ho mnoho let. Jde o takovou živočišnou přitažlivost, ale racionálně vím, že to není chlap pro život. Ano, myšlenka na milence má své konkrétní kontury, přiznávám.
Anonymní Z.
@Anonymní píše:
Tak vidíte, vy mi tu vyčítáte, že jsem si ve dvaceti našla starého partnera, ale kdybych měla vrstevníka, tak v padesáti řeším ten samý problém.
Takhle budu nejspíš v padesáti docela zachovalá vdova a budu si moct znovu vybratAnonymní Z.
Ja vám to určitě nevyčítám. To jste nemohla vědět, zvlášť když vám 2 roky předváděl pomalu nebe na zemi. Ale nevím, zda má zrovna uspokojující sexuální život v mládí negativní vliv na zachovalost či možnosti výběru. Spíš abyste v padesáti nebyla z ty neaktivity spíš vyhaslá. ![]()
@Anonymní píše:
Tak pokud bych do toho šla, tak bych do toho šla s chlapem, který mě opravdu přitahuje, ale také doopravdy vím, že bych s ním žít nechtěla - znám ho mnoho let. Jde o takovou živočišnou přitažlivost, ale racionálně vím, že to není chlap pro život. Ano, myšlenka na milence má své konkrétní kontury, přiznávám.
Anonymní Z.
No vida
tak tady maš razitko, že klíďo píďo můžeš ![]()
@Anonymní píše:.
Zdravím všechny.
Měla bych dotaz, prosím o vhled zvenčí…Již 10 let žiji s manželem, máme dvě děti. Můj manžel je můj nejlepší kamarád, je vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří. Je mi s ním dobře, ALE… On se mnou vůbec nespí, nedotýká se mě, neobjímá mě, nehladí, nelíbá. Nemá žádnou potřebu sexu. Ano, na začátku vztahu se mnou spal, ale to postupně chladlo, frekvence se snižovala a momentálně jsme na tom tak, že máme sex přibližně jednou za rok, nebo spíš méně často, a to ještě jen z mé iniciativy.
Je to pro mě těžká situace především z toho hlediska, že on je báječný chlap, má mě moc rád, nežárlí na mě, plně mi důvěřuje.
Už mi opravdu strašně moc chybí sex, ale neuvěřitelně moc. Chtěla bych si najít milence jenom na sex, ale strašně se to ve mně pere. Jak je snadné podvádět někoho, kdo je na ženu hnusný, agresivní, chorobně žárlivý, ale podvádět fajn chlapa?
O manželovi už vím, že od něj sex nedostanu. Už se nechci dál ponižovat škemráním o objetí, o trochu něhy, o trochu vášně… Nic z toho nedostávám. Jen jistoty ve formě bydlení, přátelství, rodiny.
Co dělat? Najít si někoho jen na sex?
Je to nemorální a neslušné, ale to se opravdu chci probudit v padesáti s tím, že jsem strávila 15, 20, 30 let v manželství bez sexu jen proto, abych v očích společnosti byla slušná ženská? Stojí to za to?
Anonymní Z.
@sirikit píše:
Takže od 30 bez sexu, jo?
Hele, to už je fakt nejen o duševní zdraví, znáš to: „mladá holka lásku potřebuje, tak si k lásce pomohla…“
Psal jsem, že bez sexu to nedá.
@Anonymní píše:
Manžel se právě k milenci staví s odporem, vůbec takovou možnost nepřipouští, pro něj je to něco nepřekonatelného. Upřímně nevím proč, protože těžko mu může vadit myšlenka, že by se o mě musel dělit - vždyť se mnou nic nedělá. Ale vím, že by s tím nemohl žít. Ale také vím, že když bych si někoho našla, tak on si nejen nevšimne, ale ještě bude rád, že na něj už konečně nic nezkouším.Ano, čeká, že já se přizpůsobím, protože když jeden nechce, nelze ho k sexu nutit.
Osobně vidím už delší dobu řešení jen v tom, že budu mít milence, o kterém manžel nebude vědět. Ale mám nějaký blok v hlavě a nedokážu to doopravdy udělat.
Když jsem ve dvaceti podvedla bývalého, bylo to něco jiného, neměla jsem prakticky co ztratit, nebyly tam žádné závazky, děti, rodina. Teď už jsem o deset let starší a už na to nějak nemám, protože mám zažrané pod kůží, že se nevěra prostě nedělá, že je to zvrhlé a že žena, která podvádí manžela, je ta špatná.
Anonymní Z.
Tak a to ti připadá jako super chlap? On te necha žít bez sexu a nedopusti aby jsi ho měla mimo? Vždyť je to totální sobec!
@LukeR1 píše:
Právě. Chceme od vztahů moc. Kdo chce dobrý sex a všechno to ostatní, tak to sice může fungovat, ale jen ve fázi největší zamilovanosti nebo když si ti dva fakt sednou.
Zájem na dobrém partnerském vztahu musí mít oba. Pokud to pro jednoho z nich není priorita, tak druhý těžko někdo zmůže. Stejně je mi to záhadou, proč takhle lidé dopadají. Když se dva berou, tak přece oba dva chtějí mít spokojené manželství a nemyslí si, že za 10 nebo kolik let, jim to bude jedno. A přesto to takhle pak dopadne. Čím to je, jestli člověka tak semelou vnější okolnosti, fungování dnešního světa? Nebo je to spíš sobectví a neschopnost milovat?