Manželství bez intimity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75744
20.5.22 06:43
@Anonymní píše:
Doufala jsem, že mě to dožene až později třeba po čtyřicítce, kdy budu mít na krku puberťáky a to poslední, na co budu mít myšlenky, bude sex :mrgreen:

Na to zapomeň, po 40 Tě chuť na sex s největší pravděpodobností nepřejde a spoustu lidí nepřechází ani mnohem později.
Je to jedna z největších životních radostí - a není žádný důvod si ji odpírat, když člověk ke své smůle žije s impotentem (nebo někým, kdo s Tebou spát nechce, což je v podstatě totéž).
To nebezpečí, že se do schopného milence zamiluješ a původní vztah típneš, je ale veliké, to je Ti jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
20.5.22 06:52

Já myslela, že jste věkově kousek od sebe..tak to bych fakt do budoucna neviděla vůbec dobře. Máš před sebou ještě mnoho let aktivního života, kdy ještě budeš akční hezká baba, která sex samozřejmě potřebuje. Říká se, že po třicítce mají ženy ten nejlepší sex (ještě tam nejsem, tak nevím co je na tom pravdy).A prožít těch xx let s impotentem, navíc to bude horší a horší, nejen v sexu, ale i celkově zdraví a péči. No já nevím ženský, kde na to chodíte si nabrnknout o 20 let starší chlapi. Tohle nevyřeší milenec, to stejně za pár let rozlouskne rozvod. :nevim: soulad v sexu je mnohem důležitější ve vztahu, než ho mnozí považují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.22 07:06
@Barbucha3 píše:
Já myslela, že jste věkově kousek od sebe..tak to bych fakt do budoucna neviděla vůbec dobře. Máš před sebou ještě mnoho let aktivního života, kdy ještě budeš akční hezká baba, která sex samozřejmě potřebuje. Říká se, že po třicítce mají ženy ten nejlepší sex (ještě tam nejsem, tak nevím co je na tom pravdy).A prožít těch xx let s impotentem, navíc to bude horší a horší, nejen v sexu, ale i celkově zdraví a péči. No já nevím ženský, kde na to chodíte si nabrnknout o 20 let starší chlapi. Tohle nevyřeší milenec, to stejně za pár let rozlouskne rozvod. :nevim: soulad v sexu je mnohem důležitější ve vztahu, než ho mnozí považují.

Když my jinak máme vztah vážně skvělý, jsme opravdu nejlepší přátelé. On je vtipný, chytrý, má mě moc rád a já jeho. Prakticky se nehádáme. Kdyby ten vztah nefungoval, tak asi nemám takové dilema s jakýmkoliv radikálním řešením. On problém je, že ten vztah fakt klape. Jen si to dělám sama ve vaně, no.
Myslím, že ve dvaceti, kdy si člověk najde toho čtyřicátníka, který je prostě chlap v nejlepším věku, nejlepší kondici a rozumově na vrcholu, to je snadné.
A vede nás k tomu něco podobného, jako to, co vede čtyřicátníka k tomu, sbalit dvacítku. Ještě je tam vášeň, láska, velký voči. A upřímně mi nepřijde úplně fér soudit tu dvacítku a čtyřicátník jako by byl vzduch.

Ano, i ve dvaceti mi bylo jasné, že je starší, že dřív zestárne, ale fakt mě nenapadlo, že to bude už v padesáti.
Navíc on jinde problémy nemá, zdravotně je na tom skvěle, pracovně si i polepšil, vztah klape.
A Z.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.22 07:07
@Barbucha3 píše:

Když my jinak máme vztah vážně skvělý, jsme opravdu nejlepší přátelé. On je vtipný, chytrý, má mě moc rád a já jeho. Prakticky se nehádáme. Kdyby ten vztah nefungoval, tak asi nemám takové dilema s jakýmkoliv radikálním řešením. On problém je, že ten vztah fakt klape. Jen si to dělám sama ve vaně, no.
Myslím, že ve dvaceti, kdy si člověk najde toho čtyřicátníka, který je prostě chlap v nejlepším věku, nejlepší kondici a rozumově na vrcholu, to je snadné.
A vede nás k tomu něco podobného, jako to, co vede čtyřicátníka k tomu, sbalit dvacítku. Ještě je tam vášeň, láska, velký voči. A upřímně mi nepřijde úplně fér soudit tu dvacítku a čtyřicátník jako by byl vzduch.

Ano, i ve dvaceti mi bylo jasné, že je starší, že dřív zestárne, ale fakt mě nenapadlo, že to bude už v padesáti.
Navíc on jinde problémy nemá, zdravotně je na tom skvěle, pracovně si i polepšil, vztah klape.
A Z.

• Citovat
  • Upravit
3306
20.5.22 07:11
@Anonymní píše:
Společně jsme o tom mluvili a hledali posledních 5 let, on to jen bagatelizuje větami typu „ale prosimtě…“ „To víš, že jsi krásná!“ „Rok a půl? To není možný! Tak třeba o víkendu…“ (pak samo že nic) „A co mám jako dělat, jsem unavenej!“
On to řešit nechce. Mám čekat dalších 10 let, než on dojde k tomu, že tedy asi ten sex možná trochu potřebuji? Nebo co dělat v situaci, kdy ten druhý to nevidí jako problém a tudíž si myslí, že to není třeba nijak řešit? :nevim:
Vždyť já to s ním řeším, on to řešit nechce. Já čekám už několik let. Mám se nechat rozvést a dětem říct, že s tatínkem už nebudeme, protože se mnou nespí, i když jinak je nám s ním dobře?
Anonymní Z.

Ty si myslíš, že milencem to vyřešíš? Možná tak na nějakou dobu. U tebe je velká šance, že se zamiluješ nebo na to manžel přijde. Je ti 30 let a vypadá to, že rozvodu se stejně asi nevyhneš. Pokud se rozvedeš kvůli nevěře, tak nezapomeň, že ty budeš ta špatná, která rozbila rodinu. Před sebou máš těžkou volbu.

Sex a intimita je ve vztahu důležitá a pokud není, je to téměř vždy cesta k rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
20.5.22 07:31

Na nejake spolecenske konvence bych se vykaslala, je to pouze svazujici konstrukt. Tady jde o to, ze manzel umyslne nerespektuje Tvoje potreby a je jedno, ze jsou to sexualni potreby. Pokud bych byla na Tvem miste, tak bych mu otevrene rekla, ze si najdu nekoho na sex, PROTOZE ON NERESPEKTUJE MOJE POTREBY. Takze zadne podvadeni, ale ferove oznameni. Vadi mu to? Jeho problem, tak at se s tim srovna, kdyz stejne zijete jako spolubydlici, a ne partneri. Intimita a doteky je neco, co normalni clovek potrebuje.

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
20.5.22 07:35
@Anonymní píše:
Doufala jsem, že mě to dožene až později třeba po čtyřicítce, kdy budu mít na krku puberťáky a to poslední, na co budu mít myšlenky, bude sex :mrgreen:Spíš mě překvapuje, že on si nabrnknul o 20 let mladší holku a teď se diví, že chci ve třiceti sex. Když nechce on, měl by přijít a říct mi, ať si to najdu jinde, když to nebudu tahat do rodiny a nebudu mu o tom nijak vyprávět. Ne dělat děsně pobouřeného jen při zmínce o nevěře jiných. V tomhle je to sobec, no. Uvaří, postará se o děti, kamkoliv mě odveze, cokoliv přiveze, děti večer uspí a mě nechá jít do kina do noci, nic není problém, jen tohle. A Z.

Překvapuje? Z jeho pohledu si to všechno zařídil super. Ve 40 si užíval se šťavnatou dvacítkou, v 50+ má pečovatelku, no a že ještě otravuje se sexem, tak stačí ji odbejt, ono jí to přejde. On žádnou nouzí netrpí…

Zařídit se podle toho budeš muset sama. Chápu, že je to těžké, když to je „jen“ tohle, pomohlo by ti si uvědomit, že to „jen“ není „jen“, ale podstatná věc.

• Citovat
  • Upravit
2760
20.5.22 07:38

Tak jedine neco na podporu erekce. Taky mi nedoslo ze jste od sebe 20 let. To je peknej zmetek. Zeptej se ho, jak cadto mel sex ve 30 on. Ale ja bych se s nim nemazala. Ano Peto, mam te rada, opravdu jsem se snazila, ale po tech 5 letech zacinam byt frustrovana. Pojdme na tom zkusit opravdu zapracovat, zkusme si dat den o vikendu, ty si nech neco predepsat (nebo nevim jak se k tomu chlapi dostanou) a zacneme si byt blizsi. Ja to potrebuju, nenech me se trapit. A u mne by to teda neprasklo, protoze bych si dala sakra bacha. Zadne schuzky na verejnosti, zadne spolu na pokoj, hezky jeden a za chvili druhej. Ruzna mista. A pokud by se mi to melo vymknout a zamilovava bych se, ukončila bych to a protrpela si to. Stejne mi to on nej prijde hnusny, ze ti toho milence nedopreje, kdyz sam nemuze, resp nechte te uspokojit stylem, ktery by nevyzadoval jeho erekci. I tak by te prece mohl obejmout, pohladit, jazyk ma, prsty, zkusenosti ma, ale nechce! Treba ma mindrak ze mu nestoji, zkusila jsi mu rict, ze bys chtela aby ti to udelal rukou? Nebo nejak? Aby byl v klidu ze nedojde na sex kde by selhal. By si treba dal rict?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 07:48
@Anonymní píše:
A vede nás k tomu něco podobného, jako to, co vede čtyřicátníka k tomu, sbalit dvacítku. Ještě je tam vášeň, láska, velký voči. A upřímně mi nepřijde úplně fér soudit tu dvacítku a čtyřicátník jako by byl vzduch.Ano, i ve dvaceti mi bylo jasné, že je starší, že dřív zestárne, ale fakt mě nenapadlo, že to bude už v padesáti.
A Z.

No jo, pro nej to skvely je, on je spokojeny. A ze ty ne, je mu ocividne jedno, jak vidis. To musi byt z jeho strany ale velka laska :)
Vztah, ktery tak klape a je jinak skvely, tyto sexualni problemy nema.

Příspěvek upraven 20.05.22 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
20.5.22 07:51
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.
Měla bych dotaz, prosím o vhled zvenčí…

Již 10 let žiji s manželem, máme dvě děti. Můj manžel je můj nejlepší kamarád, je vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří. Je mi s ním dobře, ALE… On se mnou vůbec nespí, nedotýká se mě, neobjímá mě, nehladí, nelíbá. Nemá žádnou potřebu sexu. Ano, na začátku vztahu se mnou spal, ale to postupně chladlo, frekvence se snižovala a momentálně jsme na tom tak, že máme sex přibližně jednou za rok, nebo spíš méně často, a to ještě jen z mé iniciativy.

Je to pro mě těžká situace především z toho hlediska, že on je báječný chlap, má mě moc rád, nežárlí na mě, plně mi důvěřuje.
Už mi opravdu strašně moc chybí sex, ale neuvěřitelně moc. Chtěla bych si najít milence jenom na sex, ale strašně se to ve mně pere. Jak je snadné podvádět někoho, kdo je na ženu hnusný, agresivní, chorobně žárlivý, ale podvádět fajn chlapa?
O manželovi už vím, že od něj sex nedostanu. Už se nechci dál ponižovat škemráním o objetí, o trochu něhy, o trochu vášně… Nic z toho nedostávám. Jen jistoty ve formě bydlení, přátelství, rodiny.
Co dělat? Najít si někoho jen na sex? :nevim:
Je to nemorální a neslušné, ale to se opravdu chci probudit v padesáti s tím, že jsem strávila 15, 20, 30 let v manželství bez sexu jen proto, abych v očích společnosti byla slušná ženská? Stojí to za to?
Anonymní Z.

Bohuzel te nepotěším. Založila jsem tu pred par dny na toto tema diskuzi Rozvod/rozchod po 23 letech. U nas naprosto stejne. Konec pred mesicem, z meho popudu. Strašně tezke odejit od nekoho, kdo je služny chlap, ale bohužel ve vztahu chybí hlavni složka. Milenec dokona vas konec, protože se do nej zamilujes a manzel se ti zprotivi. To je realita. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
20.5.22 07:54
@Josefuna píše:
No jo, pro nej to skvely je, on je spokojeny. A ze ty ne, je mu ocividne jedno, jak vidis. To musi byt z jeho strany ale velka laska :)
Vztah, ktery tak klape a je ji ak skvely, tyto sexualni problemy nema.

Muze ji mit rad, ale nemit potrebu sexu. Bohuzel cim vic ona bude chtit, tim vic on ne. Nikoho k tomu nemuzes donutit, tak jako nemuzes donutit někoho milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
20.5.22 07:59
@Anonymní píše:
Ano, nad tím přemýšlím neustále. Jestli to za to stojí.
Takže by nesměl na to přijít. Já mu fakt nechci ublížit. Ale také nechci jeho spokojenosti podřídit celý svůj život.On má ve mně opravdu velkou důvěru, také jsem mu nikdy nedala žádnou záminku, aby důvěru neměl. Vůbec není žárlivý, nikdy se nevyptává, nezjišťuje, nikdy mě nepodezříval. Možná i o to horší je pro mě představa toho, že bych jeho důvěry zneužila.
Anonymní Z.

Důvěra nebo lhostejnost? :nevim:

Samozřejme si zkus najit milence a zjistiš, jestli by ti takove řešení vůbec vyhovovalo ;)

Jednak to není úplně lehke, najit fajn, diskretniho pána. No, a potom ten samotny poměr. Nemyslim si, ze by ti stacilo si tak nejak zařádit, ty stradas i dotykove, proste jako ženská. Taky pocitej s tim, ze pokud se ti podari vyhrabnout nekoho, kdo ti milostne potreby naplni, tak se do nej za cca 2 mesice totalne zabouchnes a ten hodny duverivy kamarad doma ti poleze šílene na nervy a krize muze byt na svete ;)

Neodtazuju, ale urcite bych s tim pocitala. Drzim ti palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
20.5.22 08:02

Rozešla bych se, ty tím budeš respektovat jeho nezájem a zároveň se osvobodíš.
Můžete spolu bydlet dál jako rodiče a spolubydlící nějakou dobu. Aspoň ho nebudeš podvádět.
Milující otec může být dál, v tom mu snad nikdo bránit nebude.
Když on nechce, nemá ani cenu hledat kde je problém…
:hug:
Nedala bych to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 08:23
@Malá bobina píše:
Muze ji mit rad, ale nemit potrebu sexu. Bohuzel cim vic ona bude chtit, tim vic on ne. Nikoho k tomu nemuzes donutit, tak jako nemuzes donutit někoho milovat.

Jenže více normální a přirozené je sex chtít. A tohle je vlastně od těch asexuálů podvod, protože do vztahu jdou s tím, že vztah bude plnit všechny složky, ale počkají si, až jsou děti a partner bude mít stíženou cestu odejít, a potom ukáží svoji pravou tvář. Je to hrozné sobectví a takového člověka ani nelze mít rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 08:31

Tohle je vždy spor rozumu a strachu z budoucnosti na jedné straně a jistoty přežívání do smrti na straně druhé. Nejhorší je to rozhodnutí. Podle mě i když se člověk rozhodne z rozumu zůstat, tak psychicky bude po zbytek života stejně trpět, protože ač se bude snažit si ten vztah různě racionaizovat, tak stejně bude vědět, že je tam něco špatně a že se o nezmění a bude tam pořád kvůli tomu napětí a frustrace. A k tomu se každý den po zbytek života dívat na původce této frustrace a dělat, že nic, že vše je skvělé a nemluvit o tom. Nevím, co je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová