Manželství bez intimity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5113
20.5.22 08:37
@Josefuna píše:
Tohle je vždy spor rozumu a strachu z budoucnosti na jedné straně a jistoty přežívání do smrti na straně druhé. Nejhorší je to rozhodnutí. Podle mě i když se člověk rozhodne z rozumu zůstat, tak psychicky bude po zbytek života stejně trpět, protože ač se bude snažit si ten vztah různě racionaizovat, tak stejně bude vědět, že je tam něco špatně a že se o nezmění a bude tam pořád kvůli tomu napětí a frustrace. A k tomu se každý den po zbytek života dívat na původce této frustrace a dělat, že nic, že vše je skvělé a nemluvit o tom. Nevím, co je horší.

Moje slova :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106373
20.5.22 08:37
@Anonymní píše:
Když my jinak máme vztah vážně skvělý, jsme opravdu nejlepší přátelé. On je vtipný, chytrý, má mě moc rád a já jeho. Prakticky se nehádáme. Kdyby ten vztah nefungoval, tak asi nemám takové dilema s jakýmkoliv radikálním řešením. On problém je, že ten vztah fakt klape. Jen si to dělám sama ve vaně, no.
Myslím, že ve dvaceti, kdy si člověk najde toho čtyřicátníka, který je prostě chlap v nejlepším věku, nejlepší kondici a rozumově na vrcholu, to je snadné.
A vede nás k tomu něco podobného, jako to, co vede čtyřicátníka k tomu, sbalit dvacítku. Ještě je tam vášeň, láska, velký voči. A upřímně mi nepřijde úplně fér soudit tu dvacítku a čtyřicátník jako by byl vzduch.Ano, i ve dvaceti mi bylo jasné, že je starší, že dřív zestárne, ale fakt mě nenapadlo, že to bude už v padesáti.
Navíc on jinde problémy nemá, zdravotně je na tom skvěle, pracovně si i polepšil, vztah klape.
A Z.

Jak píšeš, jste nejlepší přátelé nikoliv partneři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
20.5.22 08:39
@Josefuna píše:
Jenže více normální a přirozené je sex chtít. A tohle je vlastně od těch asexuálů podvod, protože do vztahu jdou s tím, že vztah bude plnit všechny složky, ale počkají si, až jsou děti a partner bude mít stíženou cestu odejít, a potom ukáží svoji pravou tvář. Je to hrozné sobectví a takového člověka ani nelze mít rád.

Tech důvodů pro někdo pozdeji nechce sex je milion. Muze se zmenit chuť i pozdeji, nemyslim si, ze by nekdo někomu chtel záměrně ničit zivot nechuti do sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
20.5.22 08:40
@Malá bobina píše:
Tech důvodů pro někdo pozdeji nechce sex je milion. Muze se zmenit chuť i pozdeji, nemyslim si, ze by nekdo někomu chtel záměrně ničit zivot nechuti do sexu.
…nechuti do sexu uz na začátku vztahu a zatajovat to zamerne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 08:52
@Malá bobina píše: …nechuti do sexu uz na začátku vztahu a zatajovat to zamerne…

Já ale myslím, že takový člověk na to nikdy moc nebyl, jen na začátku se mu to asi protivilo méně, vydrželo mu to v zamilovanosti nebo se přemáhal, protože se to má a očekává, no a potom pohoda klid, když už je ptáček lapen. A nebo je opravdu možné, že si svoji jinakost vůbec neuvědomují a myslí se, že když to tak mají oni, tak to tak má většina lidí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.5.22 08:54

No, tak si zkus najít záskok na jednu noc a zjistíš, jestli ti to bude vůbec vyhovovat a jestli to psychicky ustojíš. U manžela jsem chtěla doporučit andrologii nebo sexuologii. Ale on už skutečně na útlum sexuálního apetitu má věk a navíc evidentně nemá zájem toto řešit. Může se přece posnažit i trochu jinak a kdyby byla problém jen absence erekce, tak jsou i dostupné léky. Ale on nemá snahu, o sex už dokonce života stát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
20.5.22 09:09
@agirt píše:
No, tak si zkus najít záskok na jednu noc a zjistíš, jestli ti to bude vůbec vyhovovat a jestli to psychicky ustojíš. U manžela jsem chtěla doporučit andrologii nebo sexuologii. Ale on už skutečně na útlum sexuálního apetitu má věk a navíc evidentně nemá zájem toto řešit. Může se přece posnažit i trochu jinak a kdyby byla problém jen absence erekce, tak jsou i dostupné léky. Ale on nemá snahu, o sex už dokonce života stát nebude.

Tohle je to jediné podstatné. NEMÁ ZÁJEM to řešit. Takže si to holt musíte pořešit vy samy…

• Citovat
  • Upravit
25897
20.5.22 09:21

Tuhle diskusi by měly číst všechny, co jdou do vztahu s o 20 let starším chlapem. Tohle nedáš. Buď se psychicky zničíš nebo si najdeš milence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 09:27
@divine woman píše:
Tuhle diskusi by měly číst všechny, co jdou do vztahu s o 20 let starším chlapem. Tohle nedáš. Buď se psychicky zničíš nebo si najdeš milence.

Je to velký věkový rozdíl, ale myslím, že kdyby si rozuměli a třeba 30 let měli vynikajicí sex, tak by tam taková frustrace nebyla. Ale tady pán prostě rezignoval a nechce. A i kdyby měl stejně starou manželku, tak by to bylo stejné. Takže v podstatě se může stát, že k tomuto problému dojde i se stejně starým partnerem. Ten pán nechtěl nikdy. Takže i kdyby mu bylo 45 a měl manželku 45tiletou a ne 25tiletou, byl by výsledek stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
20.5.22 09:31
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.
Měla bych dotaz, prosím o vhled zvenčí…

Již 10 let žiji s manželem, máme dvě děti. Můj manžel je můj nejlepší kamarád, je vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří. Je mi s ním dobře, ALE… On se mnou vůbec nespí, nedotýká se mě, neobjímá mě, nehladí, nelíbá. Nemá žádnou potřebu sexu. Ano, na začátku vztahu se mnou spal, ale to postupně chladlo, frekvence se snižovala a momentálně jsme na tom tak, že máme sex přibližně jednou za rok, nebo spíš méně často, a to ještě jen z mé iniciativy.

Je to pro mě těžká situace především z toho hlediska, že on je báječný chlap, má mě moc rád, nežárlí na mě, plně mi důvěřuje.
Už mi opravdu strašně moc chybí sex, ale neuvěřitelně moc. Chtěla bych si najít milence jenom na sex, ale strašně se to ve mně pere. Jak je snadné podvádět někoho, kdo je na ženu hnusný, agresivní, chorobně žárlivý, ale podvádět fajn chlapa?
O manželovi už vím, že od něj sex nedostanu. Už se nechci dál ponižovat škemráním o objetí, o trochu něhy, o trochu vášně… Nic z toho nedostávám. Jen jistoty ve formě bydlení, přátelství, rodiny.
Co dělat? Najít si někoho jen na sex? :nevim:
Je to nemorální a neslušné, ale to se opravdu chci probudit v padesáti s tím, že jsem strávila 15, 20, 30 let v manželství bez sexu jen proto, abych v očích společnosti byla slušná ženská? Stojí to za to?
Anonymní Z.

Na to je úplně jednoduchá odpověď, tvůj manžel si nemůže myslet že dokážeš žít bez sexu. Pokud je pár bez sexu tak jsou kamarádi a ne partneři či manželé. Je to těžké, ale musíte o tom normálně hovořit a jasně mu musíš říct, že pokud nebude sex s ním bude sex s někým jiným. Určitě mu řekni že to nemyslíš ve zlem, ale musí si uvědomit, že takto žít nelze. Klidně mu řekni, že ti mu na něm záleží, a že chceš dále mít krásné manželství, ale sex si budeš řešit holt po svém. Pokud by měl něco proti tak mu vysvětli, že tohle není manželství ale přátelství. Je to určitě lepší a férovější cesta, než utajovat nevěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.22 09:36

Všem opravdu moc děkuji za upřímná slova, zkušenosti, názory a rady. Moc mi to pomohlo si to srovnat v hlavě, co chci, nechci a jak dál.

Nemá cenu se kvůli tomu rozvádět, jak tu někdo psal, že když se mi na nevěru přijde, tak bude následovat rozvod a já budu ta špatná. To totiž budu za špatnou, i kdybych se rozvedla kvůli sexu, bez jiného důvodu, s chlapem, kterého mi běžně lidé závidí. To radši budu riskovat šťastnější život s tím rizikem a nebudu rozbíjet preventivně rodinu. I když si nemyslím, že by to mělo prasknout, vzhledem k jeho nezájmu o mé aktivity. V životě mi třeba ani nepodal zvonící telefon, natož, aby třeba zkoumal, kdo mi volá, natož nějaké zprávy apod., natož aby něco zkoumavého podnikal v reálném životě. Z tohohle hlediska jsem asi klidná.

Děkuji za ten vhled, že on není prostě prima chlap s malým sexuálním apetitem, kterého bych měla na rukou nosit, ale fakt sobec, který si neumí představit moji nevěru, ale neudělá vůbec nic pro to, aby nenastala. Opravdu jsem se za ty roky snažila, opravdu hodně, jemu je nepříjemné o tom mluvit, natož s tím něco dělat. Kolikrát jsem se snažila navodit nějakou atmosféru, když bylo dítě u babičky na týden, když jsme byli na společných dovolených, když byl prostě jen fajn večer… a nic. :nevim:
Ne, neubližuje mi ta situace, ubližuje mi on. A ví to. Já o tom mluvím zcela otevřeně.

Asi milenec bude nejlepší volba. Já budu spokojená fyzicky a on bude spokojený, že mu konečně dám pokoj a nebudu po něm nic chtít, asi si ani nevšimne, že nic nechci.

Dělit se o mě nemusí, neb si mě nebere, ani se nemusí bát, že chytne nějakou nemoc, neb ty jsou pohlavně přenosné. Tak co jiného… Už takhle dál žít nechci, ale nechci ani pálit mosty a ubližovat dětem, které tátu milují a ani já nechci přijít o svého nejlepšího kamaráda.

Díky všem.

• Citovat
  • Upravit
25897
20.5.22 09:36
@Josefuna píše:
Je to velký věkový rozdíl, ale myslím, že kdyby si rozuměli a třeba 30 let měli vynikajicí sex, tak by tam taková frustrace nebyla. Ale tady pán prostě rezignoval a nechce. A i kdyby měl stejně starou manželku, tak by to bylo stejné. Takže v podstatě se může stát, že k tomuto problému dojde i se stejně starým partnerem. Ten pán nechtěl nikdy. Takže i kdyby mu bylo 45 a měl manželku 45tiletou a ne 25tiletou, byl by výsledek stejný.

Jenže padesátka je na rozdíl od třicítky v přechodu a tedy pravděpodobně také v sexuálním útlumu. A to je tedy sakra rozdíl. Žádný stejný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
20.5.22 09:40

Jako pardon, ale to, že mu nestojí nebo nemá apetit, ani trochu neomlouvá absolutní nezájem o tvoje intimní potřeby. Ty může, jak už tady zaznělo, uspokojovat aspoň částečně jiným způsobem. Takže on to prostě nemá potřebu řešit. Buď z lenosti, nebo z nezájmu. Zkusila bych na něj nejdřív zatlačit, ať u toho, co děláš sama ve vaně, pomáhá (a může to být v posteli nebo na gauči, ať máte pohodlíčko), že už toho máš dost. Buď pochopí vážnost situace a bude spolupracovat, nebo nepochopí a zase to nechá vyhnít. Pak bych já osobně neměla nejmenší výčitky a hledala jinde. Dobří přátelé a rodiče kdyžtak můžete zůstat, i kdybyste byli séparé, ono by si to časem sedlo. Právě kvůli těm dětem. Není možné, aby ses jim takhle obětovala. Je to trýznění. Pak zase třeba ti bude hloupé opustit partnera v jeho starším věku, až bude potřebovat větší péči, a život pryč…
No zvaž, jestli si tvou loajalitu až tak moc zaslouží :nevim:

Edit: podle tvého posledního příspěvku mě ještě napadá, že pro něj je to zdrojem tak velké frustrace - že selhává jako muž -, že jakákoli aktivita nebo zmínka v tomhle ohledu ho uvrhava do studu až zoufalství, takže hrát mrtvého brouka je pro něj jediná psychická záchrana. V takovém případě by byla na místě opatrnost, dát mu najevo, že je žádoucí a krásnej chlap, že ho neposuzujes podle genitálu, že byste mohli vymyslet něco příjemného pro oba, aniž by se při tom musel cítit méněcenný. Nevim, jestli nejsem úplně mimo, možná nějaký muž by to mohl okomentovat z mužského pohledu.

Příspěvek upraven 20.05.22 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 09:41
@Anonymní píše:
Všem opravdu moc děkuji za upřímná slova, zkušenosti, názory a rady. Moc mi to pomohlo si to srovnat v hlavě, co chci, nechci a jak dál.

Nemá cenu se kvůli tomu rozvádět, jak tu někdo psal, že když se mi na nevěru přijde, tak bude následovat rozvod a já budu ta špatná. To totiž budu za špatnou, i kdybych se rozvedla kvůli sexu, bez jiného důvodu, s chlapem, kterého mi běžně lidé závidí. To radši budu riskovat šťastnější život s tím rizikem a nebudu rozbíjet preventivně rodinu. I když si nemyslím, že by to mělo prasknout, vzhledem k jeho nezájmu o mé aktivity. V životě mi třeba ani nepodal zvonící telefon, natož, aby třeba zkoumal, kdo mi volá, natož nějaké zprávy apod., natož aby něco zkoumavého podnikal v reálném životě. Z tohohle hlediska jsem asi klidná.

Děkuji za ten vhled, že on není prostě prima chlap s malým sexuálním apetitem, kterého bych měla na rukou nosit, ale fakt sobec, který si neumí představit moji nevěru, ale neudělá vůbec nic pro to, aby nenastala. Opravdu jsem se za ty roky snažila, opravdu hodně, jemu je nepříjemné o tom mluvit, natož s tím něco dělat. Kolikrát jsem se snažila navodit nějakou atmosféru, když bylo dítě u babičky na týden, když jsme byli na společných dovolených, když byl prostě jen fajn večer… a nic. :nevim:
Ne, neubližuje mi ta situace, ubližuje mi on. A ví to. Já o tom mluvím zcela otevřeně.

Asi milenec bude nejlepší volba. Já budu spokojená fyzicky a on bude spokojený, že mu konečně dám pokoj a nebudu po něm nic chtít, asi si ani nevšimne, že nic nechci.

Dělit se o mě nemusí, neb si mě nebere, ani se nemusí bát, že chytne nějakou nemoc, neb ty jsou pohlavně přenosné. Tak co jiného… Už takhle dál žít nechci, ale nechci ani pálit mosty a ubližovat dětem, které tátu milují a ani já nechci přijít o svého nejlepšího kamaráda.

Díky všem.

No jo, ono to najít si milence není tak jednoduché, jak se zdá. To si dáš jako inzerát a půjdeš s cizím mužem do bytu nebo na hotel? Vždy si říkám, jak to asi ženy dělají, když na rozvod odvahu nemají, ale mít sex v podstatě s cizím chlapem by si tento typ žen troufnul? Myslím, že to zůstane spíš tak, jak je. Že nebude ani milenec, ani rozvod a vše pojede dále ve starých kolejích. To bys musela mít nějakého známého, který by se tím milencem stal. Těžko takhle hledat mezi cizími muži a organizovat, kde se za účelem sexu scházet a bát se, aby to nebyl nějaký magor nebo deviant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 09:43
@divine woman píše:
Jenže padesátka je na rozdíl od třicítky v přechodu a tedy pravděpodobně také v sexuálním útlumu. A to je tedy sakra rozdíl. Žádný stejný výsledek.

To jsou ale právě jen takové řeči, že ženy v 50 sex nechtějí. To si povíme, až nám 50 bude. Však i Venetia a jiné, kterým už bylo padesát, psaly, že v této oblasti žádné změny nezaznamenaly a sex chtějí dále. To je stereotypní vnímání, že po přechodu končí sex.
A taky ne všichni muži 50+ jsou v sexuálním útlumu a impotentní, to je další stereotypní vnímání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová