Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Není, je unavený, pohodlný, možná už ho nepřitahuji, ale to mi neřekne.
Navíc mám pocit, že ani nemasturbuje. Měl bouřlivé mladí, ale teď v padesáti dědkovatí a chce mít klid, hrát si s dětmi, nemusí si dokazovat, bůhví jaký není chlap. Asi mu vyhovuje, že jsem se přizpůsobila. On je spokojený bez intimity, jeho projevy lásky jsou o péči, o drobných dárcích, o povídání.
Spíš mi přijde jako asexuál. Ale já nejsem.
Nedědkovatí. Je prostě unavený, vyšťavený a na sex nezbývají síly. Plus mohou být i určité zdravotní problémy, které se teď hned nemusí projevovat navenek.
Můj chlap je o 13 let starší než tvůj, ale sám měl už v 50i problémy s erekcí, nevydržela po celou dobu styku, necítil se kvůli tomu komfortně a postupně se frekvence styku začala omezovat, já zájem neměla, až to utichlo samo a spokojenost je u nás na obou stranách. Ještě před cca 5i lety občas masturboval, teď už ani to ne. Postupně se přidaly další a již viditelnější problémy, které si vyžádaly a stále vyžadují lékařskou péči a které dost pravděpodobně zatloukly hřebíčky do rakve jeho sexuálnímu apetitu a mužským možnostem.
Ale jak jsem už řekla, kdyby potřeboval sex a já mu ho nemohla dát, milenku by měl prostě schválenou, nemám s tímhle problém. Jen bych trvala na prezervativu a přísné hygieně.
@Anonymní píše:
Není, je unavený, pohodlný, možná už ho nepřitahuji, ale to mi neřekne.
Navíc mám pocit, že ani nemasturbuje. Měl bouřlivé mladí, ale teď v padesáti dědkovatí a chce mít klid, hrát si s dětmi, nemusí si dokazovat, bůhví jaký není chlap. Asi mu vyhovuje, že jsem se přizpůsobila. On je spokojený bez intimity, jeho projevy lásky jsou o péči, o drobných dárcích, o povídání.
Spíš mi přijde jako asexuál. Ale já nejsem.
Už mu prostě nestojí, no. Tobě je kolik?
Fakt smutný. Kamarádka to takhle ma, nasla si chlapa na tindru, ma doma udajne zenskou, co s nim nespi. Parkrat se sesli nezavazne, ted se spolu realizuji po hotelich. Kamaradka chtela nekoho stalyho a aby on to mel taky tak. Ona deti na prvnim stupni, rozvádět se nechce, bez sexu byt taky nechce. Dba na ochranu, hygienu. On pry nikoho jineho nema, tomu bych neverila, ale to ji nerikam, ona uplne rozkvetla a prospelo ji to. Bala jsem se ze se zamiluje, ale bere to spis jako cviceni nebo nejakou terapii mi prijde. S muzem jsou tedy nekompatibilni od zacatku, muz jsi podvadel a pak odmital, na udrzeni svazku vzdy trval kvuli statusu, ona kvuli detem a financni závislosti. Je to cely spatne, bude to pruser az deti vyrostou ![]()
Byt tebou, zacnu pravidelne chodit cvicit a rozhlizet se. Zpevnis telo a kdyby se nekdo objevil, vymenis cviceni za cviceni.
Ahoj, toto jsou těžké situace a těžší jsou pak, až nevěra praskne. Pokud něco v manželství chybí a nedokážeme se domluvit, nelze si to brát jinde.
Nechci moralizovat a je to každého věc, ale nemůžeme využívat výhody manželství a to důležité si brát jinde. Manžel je skvělý, ale nechce sex, který je ale jeden se základních pilířů vztahu.
Jak se tvůj manžel bude cítit, až na to jednou přijde?
Pokud ti to opravdu chybí a manžel ti to nedokáže dát, pak pouze společně najděte řešení.
Milenec bez schválení není řešení. Stane se z tebe jiný člověk. Začneš lhát, přetvařovat se, těšit se hlavně na chvilky s milencem.
Nejspíš už má ve svém věku problémy s erekci, tak radši ani nic nezačíná.
@Anonymní píše:
Manžel je zřejmě asexuál, to je typ lidí, kteří sex opravdu nepotřebují a nevyhledávají to.
Paradoxně ho chápu, u nás jsem ta chladná s nezájmem o sex já. Ale fakt nezájem, nechybí mi TO. Taky už 8 let. A vůbec to není o tom, že bych svého manžela neměla ráda, ale prostě intimní hrátky k životu nepotřebuji, jdou mimo mě, vadí mi, obtěžují mě. K manželovi cítím úctu, lásku, ale sex je to poslední, co bych s ním chtěla provádět.
Naštěstí má už věk a po sexuálních hrátkách netouží, taky pár zdravotních problémů, které mu tyto hrátky odepírají. Za mě úleva, upřímně, kdyby on chtěl a já cítila, že nechci, vnitřně prostě nemůžu, nevím, jak by to fungovalo dlouhodobě.Musela bych se občas přemoct a vnímala bych to skoro jako znásilnění. :/ Neudržitelný vztah, nedopadlo by to dobře.
A kdyby si na to někoho našel, tak by ti to vadilo?
@Takco píše:
Už mu prostě nestojí, no. Tobě je kolik?
No nestojí. Většina z těch našich pár pokusů v posledních letech končila vlastně nezdarem, vyvrcholení jsem neviděla ani nepamatuji.
Mně je něco přes třicet.
@LukeR1 píše:
Ahoj, toto jsou těžké situace a těžší jsou pak, až nevěra praskne. Pokud něco v manželství chybí a nedokážeme se domluvit, nelze si to brát jinde.
Nechci moralizovat a je to každého věc, ale nemůžeme využívat výhody manželství a to důležité si brát jinde. Manžel je skvělý, ale nechce sex, který je ale jeden se základních pilířů vztahu.
Jak se tvůj manžel bude cítit, až na to jednou přijde?
Pokud ti to opravdu chybí a manžel ti to nedokáže dát, pak pouze společně najděte řešení.
Milenec bez schválení není řešení. Stane se z tebe jiný člověk. Začneš lhát, přetvařovat se, těšit se hlavně na chvilky s milencem.
Společně jsme o tom mluvili a hledali posledních 5 let, on to jen bagatelizuje větami typu „ale prosimtě…“ „To víš, že jsi krásná!“ „Rok a půl? To není možný! Tak třeba o víkendu…“ (pak samo že nic) „A co mám jako dělat, jsem unavenej!“
On to řešit nechce. Mám čekat dalších 10 let, než on dojde k tomu, že tedy asi ten sex možná trochu potřebuji? Nebo co dělat v situaci, kdy ten druhý to nevidí jako problém a tudíž si myslí, že to není třeba nijak řešit? ![]()
Vždyť já to s ním řeším, on to řešit nechce. Já čekám už několik let. Mám se nechat rozvést a dětem říct, že s tatínkem už nebudeme, protože se mnou nespí, i když jinak je nám s ním dobře?
Anonymní Z.
@Anonymní píše:
No nestojí. Většina z těch našich pár pokusů v posledních letech končila vlastně nezdarem, vyvrcholení jsem neviděla ani nepamatuji.
Mně je něco přes třicet.
A jemu kolik?
@Anonymní píše:
Mně je něco přes třicet.
No tak když si narazíš o 20 let staršího, není divu, že tě to jednou dožene, sorry. Toho milence si klidně najdi, jednou to tak stejně dopadne a čím to bude později, tím víc budeš litovat, žes to neudělala dřív… Tvl ve 30 mít 50-letého sobeckého impotenta, predstav si to za dalších 10 let, to jsi na sebevražedné misi? ![]()
@K. Rocánková píše:
Fakt smutný. Kamarádka to takhle ma, nasla si chlapa na tindru, ma doma udajne zenskou, co s nim nespi. Parkrat se sesli nezavazne, ted se spolu realizuji po hotelich. Kamaradka chtela nekoho stalyho a aby on to mel taky tak. Ona deti na prvnim stupni, rozvádět se nechce, bez sexu byt taky nechce. Dba na ochranu, hygienu. On pry nikoho jineho nema, tomu bych neverila, ale to ji nerikam, ona uplne rozkvetla a prospelo ji to. Bala jsem se ze se zamiluje, ale bere to spis jako cviceni nebo nejakou terapii mi prijde. S muzem jsou tedy nekompatibilni od zacatku, muz jsi podvadel a pak odmital, na udrzeni svazku vzdy trval kvuli statusu, ona kvuli detem a financni závislosti. Je to cely spatne, bude to pruser az deti vyrostou
Byt tebou, zacnu pravidelne chodit cvicit a rozhlizet se. Zpevnis telo a kdyby se nekdo objevil, vymenis cviceni za cviceni.
Jo, toho se bojím, jestli dokážu oddělit ten sex od citů, kdybych se zamilovala, byla by to konečná. To se nesmí stát. Nebo kdybych otěhotněla, to bych asi hodně blbě vysvětlovala.
Ale určitě nechci jít cestou jednorázovek, také bych si musela najít někoho stálého, spolehlivého a možná i zadaného, aby za mnou neběhal jak pejsek.
Jo, opravdu bych to chtěla, čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi to přijde jako dobrý nápad. Ale bojím se a dělá se mi zle z představy, že manžela podvedu. Fyzicky mě bolí žaludek už několik dní, kdy to chci rozseknout. Možná se mi uleví, když to doopravdy udělám a zjistím, že jsem potřebovala jen tohle. Nebo to možná bude ještě horší…
Zakladatelka Z.
@Kutil Tom píše:
No tak když si narazíš o 20 let staršího, není divu, že tě to jednou dožene, sorry. Toho milence si klidně najdi, jednou to tak stejně dopadne a čím to bude později, tím víc budeš litovat, žes to neudělala dřív… Tvl ve 30 mít 50-letého sobeckého impotenta, predstav si to za dalších 10 let, to jsi na sebevražedné misi?
Doufala jsem, že mě to dožene až později třeba po čtyřicítce, kdy budu mít na krku puberťáky a to poslední, na co budu mít myšlenky, bude sex ![]()
Spíš mě překvapuje, že on si nabrnknul o 20 let mladší holku a teď se diví, že chci ve třiceti sex. Když nechce on, měl by přijít a říct mi, ať si to najdu jinde, když to nebudu tahat do rodiny a nebudu mu o tom nijak vyprávět. Ne dělat děsně pobouřeného jen při zmínce o nevěře jiných. V tomhle je to sobec, no. Uvaří, postará se o děti, kamkoliv mě odveze, cokoliv přiveze, děti večer uspí a mě nechá jít do kina do noci, nic není problém, jen tohle. A Z.
@Anonymní píše:
Mně je něco přes třicet.
Nevýhoda mnohem staršího může.
Pro zbytek života bez sexu? ![]()
To nedáš, pokud nejsi asexuální.
A to zjevně nejsi. Milenec, jednoznačně.
@Tofifea píše:Že má na to nárok. Život máme jen jeden.
A kdyby řekl: Hele zlato, miluji tě, chci ve vztahu pokračovat, ale sex potřebuju, chtěl bych to vyřešit milenkou pouze na sex - jak byste to brala?
To by prostě nemělo řešení. Jeden by se musel přemáhat, ať už k sexu nebo k nedobrovolné abstinenci a prostě by to nedělalo dobrotu, zřejmě by to skončilo rozvodem. Milenku na sex bych mu schválila, i když by tam bylo určité riziko, že jen u toho sexu to nemusí skončit. Ale držet někoho násilím, když mu nemůžu dát to, co ten druhý chce a očekává, je taky cesta do pekel, takže by to byla určitá sázka do loterie - buď to s někým třetím na sex bude fungovat a manželství bude víceméně funkční i nadále, nebo to nedopadne, jako by to nedopadlo, kdyby tu milenku potřeboval a neměl jí schválenou, neb by si dříve či později našel bokovku tak jako tak a vztah by se rozpadl.