Manželství bez intimity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12501
20.5.22 12:41
@neznamnick píše:
Takže takhle. V podstatě všechno je perfektní, děti, rodina všechno. Až na sexík.

Nejste trošku moc náročná? Bylo by pro vás lepší kdyby manžel skvěle a často jezdil, ale zbytek nestál za starou belu? Zlý na děti, chudý, nepomáhá doma, není oporou…

Kdybych byl ten manžel a manželka za mnou přišla s milencem, byl by to insta rozvod.

A ony jsou jen moznosti vse idealni a nulový sex versus vše hrozné a skvělý sex…To asi ne, že :lol:
A ten pán v 50 se rozvádět nebude chtít, ví, že už by jinou stejně nenašel, když už ani sex nemůže nabídnout, stáří se blíží a pomoc bude potřeba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
20.5.22 13:00
@Anonymní píše:
Podobné dilema budu řešit i bez milence zase za nějaký ten rok. Jestli setrvávat v manželství bez sexu, nebo odejít. :nevim: Protože jednou mi ta trpělivost dojde. Tohle to maximálně tak urychlí.

Ty neřešíš chybějící sex, řešíš jestli vůbec zůstávát v takovém vztahu (ať už s milencem nebo bez). Asi máš strach udělat takové zásadní životní rozhodnutí, když nevíš, co bude, co tě potká, co děti, jestli si vlastně vůbec pomůžeš, jestli ten koho případně potkáš (a jestli potkáš) nebude nakonec ještě horší. To má každý, kdo si něčím takovým prochází.

Neměla bys počítát s tím, že budeš mít současné manželství a k tomu milence bokem. Na manžela se začneš dívat jinak, úplně se odcizíte, bude ti čím dál více lhostejný. Milnec ti postupně dodá sebevědomí a odvahu to vyřešit. Avšak komplikuješ si to tím, že máš vyhlédnutého potenciálního milence, o kterého jako o partnera nestojíš. Je tu značné riziko, že se zamiluješ do někoho, kdo ti bez růžových brýlí nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.5.22 13:22

Ty jo, uf, je to hodně těžké. Především trochu sobecké ze strany manžela. Asi bych s ním o tom ještě jednou promluvila a pak se rozhodla. Ovšem jakmile budeš mít milence a on uvidí, že už ho nenaháníš, bude mu to v hlavě šrotovat a asi se tě i zeptá… a co jsem tak vyčetla, myslím si, že neumíš lhát, takže zvaž zda ustojíš i to, když to praskne. Osobně tě chápu, klidně do mileneckého vztahu jdi, ale vědoma si určitých rizik. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
20.5.22 13:31

Lék na tuto situaci je jediný. Najít si pro intimní chvilky někoho jiného a sakra dbát na to, aby to neprasklo (a že je to možné, když se nezamiluješ). Manžel se toto NIKDY nemusí dozvědět, když to uděláš tak jak máš.

Problém vidím ovšem v tom, že v manželství, kde není intimita najede na stav kamarád - kamarádka (bratr-sestra v tom horším případě), takže existuje vysoké riziko, že když ti někdo tento výrazný deficit intimity a citů nahradí, že se do něj zamiluješ. A po tak dlouhém půstu je to téměř jisté. Pak ti takový vztah život maximálně zkomplikuje, než aby ti ulevil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
20.5.22 13:35

@Awea a co je ze strany manžela sobecké? Že nemá potřebu sexu s manželkou?? To se má nutit??
Sobecké je jen to, že odmitá otevřený vztah, ale na to taky každý není. Nikdo zakl. nedrží privázanou k topení. Odejít může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3306
20.5.22 13:39
@Anonymní píše:
Ano, asi jsem náročná. Z.

Já tě neodsuzuju. Doteď si zažila kromě sexu asi hezký vztah. Přišel už čas poznat zase sex s tím, že v budoucnu nebudeš mít takový komfort. Člověk si tím musí asi projít. Já taky nikdy nebyl žárlivý a nekontroloval manželku. Nejsem ale slepej a všiml si její změny. Nemysli si, že si tvé změny manžel nevšimne. Pokud toho pro vás tolik dělá, tak si piš, že ho to pěkně sejme.

Poslední dobou mám kolem sebe stále více rozvodů kvůli nevěře. Musí to tak vždycky skončit? Potom si všichni dělají naschvály a trpí hlavně děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 13:40
@Diagnoza2 píše:
@Awea a co je ze strany manžela sobecké? Že nemá potřebu sexu s manželkou?? To se má nutit??
Sobecké je jen to, že odmitá otevřený vztah, ale na to taky každý není. Nikdo zakl. nedrží privázanou k topení. Odejít může.

Trochu jsi se v příběhu zakladatelky našel, že? Jak to pokračuje, nějaká pozitivní změna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.22 13:42
@Diagnoza2 píše:
Sobecké je jen to, že odmitá otevřený vztah, ale na to taky každý není. Nikdo zakl. nedrží privázanou k topení. Odejít může.

Já mu nevyčítám, že nechce sex, já mu vyčítám, že to odmítá řešit, odmítá cokoliv zkusit, vyhovuje mu to tak a je mu jedno, že mně ne.
Ano, soužití se mnou možná také není podle jeho vysněných představ, ale on si na nic nestěžuje.
Kéž by mi řekl, ať si někoho najdu. Ale když to nadhodím, je proti. Protože to se prostě nedělá :roll: Ale že se také běžně v manželství nežije bez sexu, to neřeší :nevim:
Takže ano, odejít můžu. Ale upřímně se mi nechce odcházet jen kvůli sexu, když tu je ta možnost to zkusit mít bokem. Třeba to tak bude fungovat a budeme spokojenější. Třeba to fungovat nebude a já změním celý svůj život od základů. Je to na mně, teď o tom rozhoduji já. Je mi líto, že manžel s tím nemůže už nic dělat, ale ty šance měl. Ví o tom, že mi sex chybí. Co čeká?
 Z.

• Citovat
  • Upravit
2053
20.5.22 13:52

@Josefuna tak u nás se to vyřešilo tím že se naše potřeby vyrovnaly. Na nulu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.22 13:55
@Anonymní píše:
Na rovinu, on se mu postaví, když už se hodně snažím, nebo ho zastihnu ráno, ale je to úmorná řehole, vše oddřu já a je to NEKONEČNÝ. Já jsem moc vlhká, protože po roce už jsem fakt nadržená a pro něj je to moc mokré, takže ne a ne dosáhnout orgasmu, o tom mém vůbec nemůže být řeč.
V půlce styku si začne se mnou třeba povídat a to je konečná, mě pak už bolí všechno, nebaví mě to a přejdu také do konverzace. Evidentně ho to prostě už nebaví, už si odsouložil svoje. A to jsem potom už jenom naštvaná a ztrácím empatii i já. A to jsem fakt hodně empatický, tolerantní člověk.

No to je dost přesný popis, dost podobně jsem to měla i já. Jen jemu ještě ta erekce nevydržela, takže jsem ho musela ještě znovu „stavět“.
Jenže u nás byl jeden velký rozdíl. Manžel to aktivně řešil a stálo ho to dost úsilí. I když to trvalo několik let, nakonec se to srovnalo do nějakého akceptovatelného stavu. Pokud by měl přístup, jak ten tvůj asi bych to určitě nedala. Věkově jsem v tu dobu byla podobně, jak ty.

• Citovat
  • Upravit
2218
20.5.22 13:55

Ve dvaceti bych to neřekla, ale čím jsem starší, tím více mi možnost polyamorie dává smysl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
20.5.22 13:56
@Anonymní píše:
Já mu nevyčítám, že nechce sex, já mu vyčítám, že to odmítá řešit, odmítá cokoliv zkusit, vyhovuje mu to tak a je mu jedno, že mně ne.
Ano, soužití se mnou možná také není podle jeho vysněných představ, ale on si na nic nestěžuje.
Kéž by mi řekl, ať si někoho najdu. Ale když to nadhodím, je proti. Protože to se prostě nedělá :roll: Ale že se také běžně v manželství nežije bez sexu, to neřeší :nevim:
Takže ano, odejít můžu. Ale upřímně se mi nechce odcházet jen kvůli sexu, když tu je ta možnost to zkusit mít bokem. Třeba to tak bude fungovat a budeme spokojenější. Třeba to fungovat nebude a já změním celý svůj život od základů. Je to na mně, teď o tom rozhoduji já. Je mi líto, že manžel s tím nemůže už nic dělat, ale ty šance měl. Ví o tom, že mi sex chybí. Co čeká?
Z.

Zkus, uvidíš… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
20.5.22 14:01
@Diagnoza2 píše:

Ano, přesně, má se nutit. Mně se taky někdy chce míň než muži, ale snažím se mu pokud možno vyjít vstříc, jindy se zase tolik nechce jemu, ale když si řeknu, vždycky aspoň „přiloží ruku k dílu“ (usnul během toho jen jednou) :lol:.

To je přece základní předpoklad fungování vztahu (pokud tedy oba nemají potřebu na nule, ale i tak jsou nějaké tělesné kontakty často příjemné a žádoucí). Hromada věcí se mi nechce dělat, jsem unavená nebo bych ten čas strávila radši jinak, ale přesto se dennodenně „překonám“ - někdy kvůli svému pocitu, že je to potřeba, jindy jednoduše pro radost partnera nebo dětí. Ne, a nepřipadám si zneužívaná, přijde mi to přirozené a stejné očekávám. :nevim:

Edit: Upřímně řečeno nechápu přístup, že chtít musí v ten moment oba, jinak nikdo nebude mít nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
20.5.22 14:07

@Sedmnactnulajedna ale jsou lidi, co se překonávat nechtějí a připadali by si zneužití. To, že se tim vystavují nevěře nebo rozchodu je věc jiná, ale nezbývá než předpokládat, že to riziko akceptují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
20.5.22 14:09
@Anonymní píše:
Z.

Takhle to obvykle nefunguje. Ale dokud to nezkusíš, tak to nezjistíš. Prostě sázíš, manželství, fungování rodiny, tak jak ji teďka máte. To, že tím nejspíš manželovi ublížíš, je na celé té sázce to nejmenší. To tě snad ani trápit nemusí. Vsázíš mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová