Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malá bobina píše:
Milenec poskytne vse co doma chybi, ona se zamiluje a jak jsem psala, musi zvazit, zda ji bude pote stačit milenecky vztah = vikendy a svatky o samote, dále zda ji nebude casem vadit, že milenec spi i s manželkou…zakladatelko zvaz dobře milence. Ja bych hledala plnohodnotný vztah, ne milence. Mmch, jakmile zkusís sex a to vsechno okolo jinde, tve manželstvi na 100% končí tak jako tak.
zase bych si nebyla tak jista, ze milenec poskytne i to okolo, ve vetsine jim bude stačit sex a to nenaplní její potřeby.
@Tofifea píše:
Tak nějaký okouzlení to k milenci chce, že jo. I tu intimitu. Ale tak třeba vím, že to okouzlení a motýlci a perfektní intimita fakt není láska. Umím si ty pocity zracionalizovat. Což si zase myslim, že kdyby něco, zrovna zakladatelka si je to schopná při lámání chleba, srovnat taky - co je jen takový hormonální zblbnutí a co ne. A navíc - i kdyby to neuřídila, fakt se zamilovala a třeba to nedopadlo - furt lepší, jež tenhle dlouhodobý zombie stav. V tom je už dlouho.
Tam je spis potom riziko, ze se stane dlouhodobou milenkou na druhe koleji a je otazka, jestli zrovna toto chtela, po sexuálním naplneni.
@Malá bobina píše:
Tam je spis potom riziko, ze se stane dlouhodobou milenkou na druhe koleji a je otazka, jestli zrovna toto chtela, po sexuálním naplneni.
No. Tak já tyhle milenecký vztahy měla nastavený na kratší „spotřebu“ no. Takže k tomu nedocházelo.
@Tofifea píše:
No. Tak já tyhle milenecký vztahy měla nastavený na kratší „spotřebu“ no. Takže k tomu nedocházelo.
Tak to jsi dobrá, ze jsi to zvladla, asi jsi to ostatni mela naplnene doma
@Malá bobina píše:
Tak to jsi dobrá, ze jsi to zvladla, asi jsi to ostatni mela naplnene doma
Tak já to tak jela i jako single, když jsem single zůstat mínila. A potkala jsem x skvělých, vtipných chlapů - a taky se nechala okouzlit. Ale k opravdovýmu zamilovaní a tvoření citových pout zas takový sklony nemám. Možná je to tím, že i když potřebuji pravidelný příjem sexu, erotiky a intimity, vyloženě nepotřebuju se cítit zamilovaná, když nejsou zrovna k někomu city, nemám potřebu tu „lásku“ hledat. Když je, je to fajn, když zrovna není, je to taky fajn, nejsem nutně párový člověk. Což má teda asi většina lidí obráceně, jak jsem si všimla. Takže být v situaci zakladatelky a chlap by byl k tomu otevřen, klidně bych uměla žít ve vztahu bez sexu, bejt manzel takový zlato, jak ho popisuje v pozitivním slova smyslu, tak bych ho i milovala a milenec by mi určitě pomohl, ale nerozhodil. Ale taky už mi není 20. ![]()
@Tofifea píše:
Tak já to tak jela i jako single, když jsem single zůstat mínila. A potkala jsem x skvělých, vtipných chlapů - a taky se nechala okouzlit. Ale k opravdovýmu zamilovaní a tvoření citových pout zas takový sklony nemám. Možná je to tím, že i když potřebuji pravidelný příjem sexu, erotiky a intimity, vyloženě nepotřebuju se cítit zamilovaná, když nejsou zrovna k někomu city, nemám potřebu tu „lásku“ hledat. Když je, je to fajn, když zrovna není, je to taky fajn, nejsem nutně párový člověk. Což má teda asi většina lidí obráceně, jak jsem si všimla. Takže být v situaci zakladatelky a chlap by byl k tomu otevřen, klidně bych uměla žít ve vztahu bez sexu, bejt manzel takový zlato, jak ho popisuje v pozitivním slova smyslu, tak bych ho i milovala a milenec by mi určitě pomohl, ale nerozhodil. Ale taky už mi není 20.
Ja právě sama byt nedokážu, takze milence nechci. Priorita je vztah.
@Malá bobina píše:
Ja právě sama byt nedokážu, takze milence nechci. Priorita je vztah.
Chápu.
No… Máte to komplikovanější. ![]()
@Tofifea píše:
Chápu.No… Máte to komplikovanější.
Jn, je to na houby ![]()
@Tofifea píše:
Tak já to tak jela i jako single, když jsem single zůstat mínila. A potkala jsem x skvělých, vtipných chlapů - a taky se nechala okouzlit. Ale k opravdovýmu zamilovaní a tvoření citových pout zas takový sklony nemám. Možná je to tím, že i když potřebuji pravidelný příjem sexu, erotiky a intimity, vyloženě nepotřebuju se cítit zamilovaná, když nejsou zrovna k někomu city, nemám potřebu tu „lásku“ hledat. Když je, je to fajn, když zrovna není, je to taky fajn, nejsem nutně párový člověk. Což má teda asi většina lidí obráceně, jak jsem si všimla. Takže být v situaci zakladatelky a chlap by byl k tomu otevřen, klidně bych uměla žít ve vztahu bez sexu, bejt manzel takový zlato, jak ho popisuje v pozitivním slova smyslu, tak bych ho i milovala a milenec by mi určitě pomohl, ale nerozhodil. Ale taky už mi není 20.
A to by si zakladatelka měla vyjasnit. Jestli manžela miluje, nebo jestli jen nechce přestat čerpat výhody, které vztah s ním má (kamarád, otec, živitel). Dle mě bez intimity odchází i láska. Toho člověka si může vážit, může ho za něco obdivovat, mít ho ráda… Ale může ho bez intimity milovat? Myslím partnersky, milenecky. Třeba jo. Já si to teda nedovedu představit - milovat partnera, který se ke mně jako partner nechová a ignoruje mé potřeby, protože on sám je spokojený. A za mě na ni nekašle jen jako na ženu, ale i jako na člověka. Ona se roky trápí a on to neřeší a rozumné řešení ji zakáže a žije si v klidu, jak kdyby se nechumelilo a myslí si, že to na věky věků vyřešil. To mi přijde hnusný.
@utopia píše:
A to by si zakladatelka měla vyjasnit. Jestli manžela miluje, nebo jestli jen nechce přestat čerpat výhody, které vztah s ním má (kamarád, otec, živitel). Dle mě bez intimity odchází i láska. Toho člověka si může vážit, může ho za něco obdivovat, mít ho ráda… Ale může ho bez intimity milovat? Myslím partnersky, milenecky. Třeba jo. Já si to teda nedovedu představit - milovat partnera, který se ke mně jako partner nechová a ignoruje mé potřeby, protože on sám je spokojený. A za mě na ni nekašle jen jako na ženu, ale i jako na člověka. Ona se roky trápí a on to neřeší a rozumné řešení ji zakáže a žije si v klidu, jak kdyby se nechumelilo a myslí si, že to na věky věků vyřešil. To mi přijde hnusný.
Ja už to psala výše něco v tom smyslu. Každý vztah má jiný náboj. Teda aspoň u mě. Takže ano, dovedu si představit, že můžu milovat člověka, který je dobrým partnerem a otcem, i když tam to ostatní nebude a zároveň si to chybějící užívat jinde. Já prostě dělám rozdíl mezi láskou a chemickým poblouzněním. I když samozřejmě ideální je, když je vše v jednom - kdo by tohle nechtěl. ![]()
Takže já si to dovedu představit - tenhle model.
Ale to, že konkrétně zakladatelcin manžel i přes svoji „úžasnost“ je sobeckej pokrytec, který s ní akorát manipuluje, aby kdyztak morální vina padla jen na ni, kdyby něco - o tom žádná. Tenhle z ní prostě dělá asexuální blbku. A on to ví. Moc dobře to ví.
@Tofifea píše:
Ja už to psala výše něco v tom smyslu. Každý vztah má jiný náboj. Teda aspoň u mě. Takže ano, dovedu si představit, že můžu milovat člověka, který je dobrým partnerem a otcem, i když tam to ostatní nebude a zároveň si to chybějící užívat jinde. Já prostě dělám rozdíl mezi láskou a chemickým poblouzněním. I když samozřejmě ideální je, když je vše v jednom - kdo by tohle nechtěl.
Takže já si to dovedu představit - tenhle model.
Ale to, že konkrétně zakladatelcin manžel i přes svoji „úžasnost“ je sobeckej pokrytec, který s ní akorát manipuluje, aby kdyztak morální vina padla jen na ni, kdyby něco - o tom žádná. Tenhle z ní prostě dělá asexuální blbku. A on to ví. Moc dobře to ví.
Dík za tenhle příspěvek! Tady je nádherně vidět, jak ty si můžeš milence úplně s klidem dovolit, protože to umíš oddělovat a hlavně rozpoznat a ohraničit!
U zakladatelky mi to tak nepřijde. Ta sama neví, co jí vlastně žere víc a tak radši píše samá pozitiva na manžela, který si žije svůj skvělý život a vůbec mu nevadí, že ona vedle něj strádá. Takhle strádat můj protějšek, tak hledám řešení, seč mi síly stačí. A že je tam ten manévrovací prostor obrovský. Ale zlegalizovat muže na sex jí nechce, u sexuologa pro medikaci a nějaké další řešení také asi nebyl, prsty a pusu použít nechce, aby jí alespoň takto udělal dobře, erotické pomůcky zřejmě také nepřichází v úvahu, a i obyčejný tělesný zájem o vlastní manželku ve formě líbání, obejmutí, pohlazení je mu zatěžko. On to prostě bere tak, že pro ni jakékoli tělesné potěšení skončilo a že na citový nezájem z jeho strany si taky zvykne. A basta.
@LukeR1 píše:
Ono je k zamyšlení, jestli vůbec existuje chlap, který je nejlepší kamarád, vtipný, starostlivý, skvěle se stará o děti, nakupuje, vaří a má rád sex i ve vyšším věku.Tohle by byl princ na bílém koni. Je tu žena, která toto dokáže říct o svém muži po více jak 10 letech?
tak ja to zatim dokážu rict, jsme spolu 9 let, 3 deti, ale vekem jeste mladí, tak za par let uvidime
@Sedmnactnulajedna píše:
Tak asi je rozdíl mezi nutit se ve smyslu hnusí se mi to a ve smyslu klidně bych to nechal(a) na ráno/pozítří, ale nakonec proč ne teď. V té první situaci jsem zatím nebyla. V každém případě sex a intimita odlišuje partnerský vztah od všech ostatních, a proto je to prostě součást péče o druhého a o vztah samotný. Pokud nechci/nemůžu a partner ano, ten vztah není oboustranně uspokojivý a naplněný.Edit: v případě manžela zakladatelky bych já, pokud mi na partnerce záleží a mám ji rád a chci mít hezký vztah, opravdu udělala všechno proto, aby byla aspoň zhruba spokojená. Na to fakt ten chlap nemusí být vzrušený ani cokoli. Jen ochotný na ni občas sáhnout.
presne tak, souhlasim
@Anonymní píše:
A není to tedy dobře, že se to stane? Když bez toho impulzu nemám na to, odejít?A Z.
No to záleží částečně i na tom, jak si dobře vybereš. Jestli skočíš po tom pánovi, co není do života, zblbneš do něho, tak tě dozajista čeká pěkný citový karambol. Já ho tak miluju, ale žít se s ním nedá. Bacha na to.