Manželství bez intimity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2218
20.5.22 14:23
@Sedmnactnulajedna píše:
Ano, přesně, má se nutit. Mně se taky někdy chce míň než muži, ale snažím se mu pokud možno vyjít vstříc, jindy se zase tolik nechce jemu, ale když si řeknu, vždycky aspoň „přiloží ruku k dílu“ (usnul během toho jen jednou) :lol:.

To je přece základní předpoklad fungování vztahu (pokud tedy oba nemají potřebu na nule, ale i tak jsou nějaké tělesné kontakty často příjemné a žádoucí). Hromada věcí se mi nechce dělat, jsem unavená nebo bych ten čas strávila radši jinak, ale přesto se dennodenně „překonám“ - někdy kvůli svému pocitu, že je to potřeba, jindy jednoduše pro radost partnera nebo dětí. Ne, a nepřipadám si zneužívaná, přijde mi to přirozené a stejné očekávám. :nevim:

Edit: Upřímně řečeno nechápu přístup, že chtít musí v ten moment oba, jinak nikdo nebude mít nic.

No vidíte - a já jedu celý dospělý život zásadu, že jedna z nejhorších věcí, co na sobě může člověk napáchat, je nutit se do sexu. Co na to vaše sexualita?
Nutit by se určitě neměl. Si taky nedovedu představit, jak by se mi milovalo s člověkem, který by se k tomu musel přemlouvat. Bych měla pocit, že ho zneužívám. Ono to vlastně zneužití je. Měl by prostě vzít rozum do hrsti a jestli chce zachovat rodinu, pobrat tu alternativní možnost toho milence. Nebo prostě dělat, že nic nevidí. Třicítku při chuti nemá šanci jinak udržet. Jeho výhrůžky rozvodem začínají evidentně už těžce slábnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
20.5.22 15:05
@Tofifea píše:
No vidíte - a já jedu celý dospělý život zásadu, že jedna z nejhorších věcí, co na sobě může člověk napáchat, je nutit se do sexu. Co na to vaše sexualita?
Nutit by se určitě neměl. Si taky nedovedu představit, jak by se mi milovalo s člověkem, který by se k tomu musel přemlouvat. Bych měla pocit, že ho zneužívám. Ono to vlastně zneužití je. Měl by prostě vzít rozum do hrsti a jestli chce zachovat rodinu, pobrat tu alternativní možnost toho milence. Nebo prostě dělat, že nic nevidí. Třicítku při chuti nemá šanci jinak udržet. Jeho výhrůžky rozvodem začínají evidentně už těžce slábnout.

Tak asi je rozdíl mezi nutit se ve smyslu hnusí se mi to a ve smyslu klidně bych to nechal(a) na ráno/pozítří, ale nakonec proč ne teď. V té první situaci jsem zatím nebyla. V každém případě sex a intimita odlišuje partnerský vztah od všech ostatních, a proto je to prostě součást péče o druhého a o vztah samotný. Pokud nechci/nemůžu a partner ano, ten vztah není oboustranně uspokojivý a naplněný.

Edit: v případě manžela zakladatelky bych já, pokud mi na partnerce záleží a mám ji rád a chci mít hezký vztah, opravdu udělala všechno proto, aby byla aspoň zhruba spokojená. Na to fakt ten chlap nemusí být vzrušený ani cokoli. Jen ochotný na ni občas sáhnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.5.22 15:14
@Diagnoza2 píše:
@Awea a co je ze strany manžela sobecké? Že nemá potřebu sexu s manželkou?? To se má nutit??
Sobecké je jen to, že odmitá otevřený vztah, ale na to taky každý není. Nikdo zakl. nedrží privázanou k topení. Odejít může.

To ze nema potrebu sexu je v poradku. To ze to neresi nebo se aspon 1 x do mesice nepřemůže, kdyz vidi, ze manzelka trpi je trochu sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106294
20.5.22 15:24
@Sedmnactnulajedna píše:
Ano, přesně, má se nutit. Mně se taky někdy chce míň než muži, ale snažím se mu pokud možno vyjít vstříc, jindy se zase tolik nechce jemu, ale když si řeknu, vždycky aspoň „přiloží ruku k dílu“ (usnul během toho jen jednou) :lol:.

To je přece základní předpoklad fungování vztahu (pokud tedy oba nemají potřebu na nule, ale i tak jsou nějaké tělesné kontakty často příjemné a žádoucí). Hromada věcí se mi nechce dělat, jsem unavená nebo bych ten čas strávila radši jinak, ale přesto se dennodenně „překonám“ - někdy kvůli svému pocitu, že je to potřeba, jindy jednoduše pro radost partnera nebo dětí. Ne, a nepřipadám si zneužívaná, přijde mi to přirozené a stejné očekávám. :nevim:

Edit: Upřímně řečeno nechápu přístup, že chtít musí v ten moment oba, jinak nikdo nebude mít nic.

To mně přijde degradující, sex má být prožitek pro oba, ne to dělat s někým, kdo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 15:27
@Venetia píše:
To mně přijde degradující, sex má být prožitek pro oba, ne to dělat s někým, kdo nechce.

Normální je chtít, už i z křesťanského hlediska si manželé nemají odpírat tělo, protože jsou tělem jedním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
20.5.22 15:30
@Awea píše:
To ze nema potrebu sexu je v poradku. To ze to neresi nebo se aspon 1 x do mesice nepřemůže, kdyz vidi, ze manzelka trpi je trochu sobecké.

Z vlastní zkušenosti, to že se někdo jednou za měsíc přemůže stejně toho druhého nenasytí a stres a úsilí vynakládané na to, aby k tomu přemožení se vůbec došlo jsou neúměrné k uspokojení které se tím získá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106294
20.5.22 15:31
@Josefuna píše:
Normální je chtít, už i z křesťanského hlediska si manželé nemají odpírat tělo, protože jsou tělem jedním :)

To je možná pro věřící

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 15:33
@Venetia píše:
To je možná pro věřící

Všichni si z toho můžeme vzít ponaučení, funguje to. Jakmile si zvyknou odmítat, tak není cesty zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106294
20.5.22 15:49
@Josefuna píše:
Všichni si z toho můžeme vzít ponaučení, funguje to. Jakmile si zvyknou odmítat, tak není cesty zpět.

Není cesty zpět z toho, že si zničíš vztah k sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
20.5.22 16:14
@Josefuna píše:
Normální je chtít, už i z křesťanského hlediska si manželé nemají odpírat tělo, protože jsou tělem jedním :)

Takže znásilňovat v manželství je v pořádku podle křesťanského zákona? Dost ujetý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
20.5.22 16:17

No a co sexuální pomůcky pro toho, kdo je při chuti? Pro ženu kvalitní vibrátor a třebas i něco dalšího, pro muže nafukovací vagínu, např.? To nemyslím ironicky, ale upřímně. Znám hned několik párů, kde to takhle funguje skvěle a konkrétně u dvou párů je žena spokojenější než při chabém výkonu své drahé polovičky. Na svůj přístrojek nedá dopusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
20.5.22 16:24
@Sunlight515 píše:
No a co sexuální pomůcky pro toho, kdo je při chuti? Pro ženu kvalitní vibrátor a třebas i něco dalšího, pro muže nafukovací vagínu, např.? To nemyslím ironicky, ale upřímně. Znám hned několik párů, kde to takhle funguje skvěle a konkrétně u dvou párů je žena spokojenější než při chabém výkonu své drahé polovičky. Na svůj přístrojek nedá dopusti.

Já teda mám k těmto pomůckami vysloveně odpor. Kus plastu nebo gumy nemůže absolutně vynahradit teplo lidského těla, mazlení, líbání a obyčejnou tělesnou sounáležitost. Fakt nemůže. Možná jednorázově, ale nedá se na tom vystavět paralelní sexuální život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.5.22 16:40
@Sunlight515 píše:
Takže znásilňovat v manželství je v pořádku podle křesťanského zákona? Dost ujetý.

Predpoklada se, ze pokud si nekoho vezmes a on tebe, tak se sobe nehnusite a neberete spolecny intimni zivot jako znasilnovani. Pokud to tak je, tak ti dva se vubec nemeli brat. Ujety je zit s nekym, kdo se mi hnusi nebo ja jemu. To neni zadne manzelstvi z lasky, ale parodie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106294
20.5.22 16:43
@Sunlight515 píše:

To je určite dobre, když je chuť na autoerotiku nebo řešení nějakých nedostatku, ale nenahradí to partnerský sex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106294
20.5.22 16:44
@Josefuna píše:
Predpoklada se, ze pokud si nekoho vezmes a on tebe, tak se sobe nehnusite a neberete spolecny intimni zivot jako znasilnovani. Pokud to tak je, tak ti dva se vubec nemeli brat. Ujety je zit s nekym, kdo se mi hnusi nebo ja jemu. To neni zadne manzelstvi z lasky, ale parodie.

To by bylo hezké, kdyby od okamžiku svatby ustrnuli ve vývoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová