Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tě vážně obdivuju, že se tady snažíš neustále už od začátku diskuze vysvětlit jak co myslíš a jak to bereš. Jediný co ses dočkala, je to že nemáš žádnou sebeúctu, některý doufají že tohle neříkáš dětem ve škole, apod. Já bych se na to vykašlala. Stejně tady to nemá cenu.
@Allthya
Můj muž by taky myslel na nás ne, že by jel někam do divočiny, a já bych ho třeba nepustila, protože pokud není myslivec tak absolutně nevidím důvod proč by jen tak ze zábavy měl střílet zvířata a doma si jejich kůže vystavovat.
@Althya píše:
Tak ja priznam, ze muj manzel duvod k nevere mel, protoze opravdu byly v nasem vztahu chvile, kdy jsem se k nemu chovala spatne, odmitave a srazela jeho sebevedomiUvedomuju si to a vsimlo si toho i me okoli. Vim, ze jsem mu ublizovala a to hodne, asi kazdy jiny chlap by me uz davno kopl do pr.dele. Mam problem, s nekym trvale zit (s partnerem), nejsem na to stavena, nevim jak to resit.
jenže tímhle tvým příspěvkem se mi celá situace jeví úplně jinak…
@hanka.br. píše:
Pustila bych možná dceru na diskotéku…ale chlapa? Já ti na to sotva odpovím, můj muž by prostě místo peněz na divočinu vzal celou rodinu na dovču nebo koupil nový kotelJe zvyklý koukat spíš na nás než na sebe, takže já si takovou situaci stěží umím představit. V tvém příspěvku vidím jako kámen úrazu to vzájemné omezování. Taky by mě nebavilo žít ve vztahu, ve kterém se musím omezovat ve svých zálibách, takže nežiju s někým, kdo má všechno nastavené úplně jinak než já.
Manzel tam jel ty penize vydelavat, ne utracet…to by byla samozrejme jina:-)
@Natálka26 píše:
@hanka.br.Já tě vážně obdivuju, že se tady snažíš neustále už od začátku diskuze vysvětlit jak co myslíš a jak to bereš. Jediný co ses dočkala, je to že nemáš žádnou sebeúctu, některý doufají že tohle neříkáš dětem ve škole, apod. Já bych se na to vykašlala. Stejně tady to nemá cenu.
@Allthya
Můj muž by taky myslel na nás ne, že by jel někam do divočiny, a já bych ho třeba nepustila, protože pokud není myslivec tak absolutně nevidím důvod proč by jen tak ze zábavy měl střílet zvířata a doma si jejich kůže vystavovat.
Neee, zadne strileni proboha. Ja jsem byvala aktivistka za prava zvirat, myslite, ze bych mohla zit s takovym clovekem?
Manzel a tchan tam jezdi na zlato, jsou na rece, maji vznasedlo a velky saci bagr…vsechno legalne samozrejme. Tchan ma tento konicek, projezdil uz cely scvet a utopil v tom neskutecne prachy a az v poslednich letech se mu to zacalo vyplacet ![]()
@Althya píše:
Manzel tam jel ty penize vydelavat, ne utracet…to by byla samozrejme jina:-)
v tom případě absolutně nechápu tvrzení „pustila jsem ho“. Jak pustila? On se tě musí dovolit, aby mohl jet někam vydělávat peníze? to mi fakt hlava nebere. Ale vůbec nějak nechápu, proč by se partneři „měli nebo mohli někam pouštět“. Pokud chci někam mimo rodinu, musím snad sama vědět, jestli se to teď hodí, proberu to se svým protějškem, zajistím, co je třeba zajistit, abych jim pobyt beze mě usnadnila - a pak jedu. Nebudu se svého manžela dovolovat, jestli můžu vypadnout z domu. On není mým pánem.
Zbrane musi mit kvuli sve bezpecnosti, ne kvuli nejakemu lovu. Jsou tam medvedi a losi a ti klidne zautoci na cloveka…a nejblizsi nemocnice je cca 400 km od nich a dostanete se tam tak po 2 dnech, protoze jste na rece, zadne vozovky
Fajn, omlouvám se. Ale znělo to tak jako že si pán jede do divočiny zalovit aby ukojil svoje mužské ego a doma si kůže věší na zeď. ![]()
@neumisa píše:
v tom případě absolutně nechápu tvrzení „pustila jsem ho“. Jak pustila? On se tě musí dovolit, aby mohl jet někam vydělávat peníze? to mi fakt hlava nebere. Ale vůbec nějak nechápu, proč by se partneři „měli nebo mohli někam pouštět“. Pokud chci někam mimo rodinu, musím snad sama vědět, jestli se to teď hodí, proberu to se svým protějškem, zajistím, co je třeba zajistit, abych jim pobyt beze mě usnadnila - a pak jedu. Nebudu se svého manžela dovolovat, jestli můžu vypadnout z domu. On není mým pánem.
@Althya píše:Tak tohle neni vylet na vikend nekam do Horni Dolni, ze…Tohle samozrejme bylo po vzajemne domluve, tak, abych to ja tady zvladla, vloni se nam to treba vyplatilo a to meli velke vydaje za vybaveni a jeli ve ctyrech lidech, letzos tyto nasklady nejsou a pouze ve dvou lidech. Navic manzelovi i me to vloni jen prospelo. Tvuj prispevek je ponekud mimo
myslíš? to ty jsi psala, že jsi manžela „pustila“ do divočiny. To mi přijde, jako bys ty rozhodovala, kam smí nebo nesmí. Totéž ty zpropadené počítačové hry - ty jsi mu je zakázala hrát. Opět - ty rozhoduješ o jeho volném čase. Zas tak mimo nebudu.
@Jannnča Neuvěřitelné ty jejich výmluvy… Já jsem našla v posteli na polštáři dlouhý blond vlas a můj bývalý mi na to s naprosto ledovým klidem řekl, že to je jeho…
@Althya píše:
Myslim na deti, kdyby ne, tak vcera, kdyz muz volal, vezmu mu to a vsechno bych mu vyrvala do telefonu! a taky bych nesjpis zasla za tou servirou a rekla ji, co si o takovych myslim. Jako ty me tady kritizujes, ze mi vadi manzelovo hrani her, atd, ale ja bych rekla, ze jsem tolerantni vic nez dost. Rekni, ty bys manzela pustila na 6-7 tydnu do divociny, kde neni signal, kdyz se neco stane, tak se pomoci jen tak nedovolas, vsude kolem medvedi a bez brokovnice neudelas ani krok? A mela bys k tomu male dite a cekala dalsi…Kdyz je manzel tady, tak si mutze chodit kam chce, chodi nekolikrat tydne cvicit, do hospody obcas, ale vetsinou, kdyz uz jde, tak to stoji za to. Je hodne spolecensky, kazdy jsme jiny, ale pokud se ta nevera prokaze, tak tyto veci se samozrejme budou muset zmenit, pokud bude chtit vzrah udrzet, bude se muset omezit, jako jsem se omezila i ja
a tady vidím ten problém já.. pokud vnímáš, že ses ve vztahu musela omezit a on ne..v čemkoliv, pak je to problém - už chápu, proč reaguješ jako jeho mami - jako ta rozumnější co to musí hlídat, protože aspon někdo z vás dvou se omezit musí…
ve vztahu to tak není - lidi necítí omezení - prostě berou věci tak jak jsou - máme malé dítě skončil čas pařeb a hraní na pc až do rána protože ted máme jinou práci - spolu… tvůj muž žije životem téměř svobodného kluka, který je čas od času pohlídán „maminkou“- tebou.. ta mu řekne - je čas jít spát, zkontroluje mu FB jestli náhodou „nezlobí“ atd… on se chová poměrně klukovsky, ale je to proto, že ty mu to dovolíš.. chovej se k němu jako k dospělému a ty se chovej jako žena a ne jako mamina a ta co se musela sama omezit… jinak se utrápíš ![]()
Příspěvek upraven 08.07.14 v 11:04
@Althya píše:
Tak ja priznam, ze muj manzel duvod k nevere mel, protoze opravdu byly v nasem vztahu chvile, kdy jsem se k nemu chovala spatne, odmitave a srazela jeho sebevedomiUvedomuju si to a vsimlo si toho i me okoli. Vim, ze jsem mu ublizovala a to hodne, asi kazdy jiny chlap by me uz davno kopl do pr.dele. Mam problem, s nekym trvale zit (s partnerem), nejsem na to stavena, nevim jak to resit.
je dobře že si uvědomuješ zpětně v čem byla chyba.. máš šanci to neopakovat.. to je dobré
@maminka189 píše: Ženy moje zlaté
přestala jste chlapovi některá třeba vařit?
Já jo
Řekl mi, že tu šlichtu nebude, tak ted vaří on ![]()
@Althya píše:
Vidíš, jak je fajn, že ho nemáš doma. Kdyby byl doma předevčírem, tak asi z fleku letěl, ale ted už tak rudo před očima není a je to dobře, aspon to vyřešíte v klidu ![]()