Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Althya píše:
Dobre rano. Tak mam od vcerejska 2 poznatky, jeden dobry a druhy spatny.
Ten dobry - mam stale mensi potrebu ted neco resit bud s manzelem, nebo jak me i napadlo domluvit si schuzku s tou dotycnou…takze zacinam videt jako realne, ze to vydrzim az do manzelova navratu, aniz by cokoliv tusil:-)
To spatne - dala jsem si dohromady casovou linku. Manzel koncil na odpoledni v 11, ten podnik pres tyden zavira o pulnoci, tudiz mel cas tam dojet, posedet, dat si neco k piti a pockat na servirku, az zkonci v praci. Domu se vracel obvykle mezi 1 a pul druhou, takze dost casu na to nekde spolu soulozit, treba v aute, ze…Kdyby chodil s kolegy z prace, tak klidne po zaviracce se mohli presunout do jineho podniku, ale v te konverzaci ji vzdy psal, kdy ma odpoledni a stavi se, tak vim, ze chodil za ni a ne s kolegy z prace…
ty si, holka, najdi nějakou smysluplnou zábavu a přestaň se nimrat v pocitech „co by, kdyby“. Nemáš jediný důkaz, všechno to jsou smyšlenky tvé fantazie a hormonální bouře, kterou coby těhotná procházíš. Ta časová osa, to už je vyloženě pokus o týrání sama sebe. Hoď to za hlavu, teď to stejně nevyřešíš, když je chlap mimo. Snad tě to poučí, že se nemáš hrabat v cizím soukromí. Svatbou se muž nestává tvým majetkem a neztrácí právo na své záliby a koníčky. A co se počítačových her týče - je to snad jeho život. On musí vědět, nakolik si může dovolit pařit do noci, aby byl schopný ráno vstát do práce. Pokud vyspává do odpoledne, neomezovala bych domácnost na tichý chod, jeho boj, že si to špatně spočítal. Ale ani náhodou bych mu nic nezakazovala. Je to snad dospělý svéprávný jedinec, ne děcko.
@Anonymní píše:
Ahoj, radeji anonymne. Prave jsem projela manzeluv FB (vim, ze se to nema, ale to ted prosim ponechme stranou) a precetla jsem si jeho diskuzi s jednou holkou. Tedy precetla jsem vsechny diskuze s zenami, ale tato jedina mi opravdu vyrazila dechOba spolu flirtuji a jednou ji muz napsal, jak ho provokuje a ze ma „strasnou chut s ni sukat“! Pak se stale domlouvaji, kdy se sejdou…jednou jsem i videla, ta holka je servirka z jednoho baru, kam muz vzdy chodil s kolegy po odpoledni…tedy ted uz vim, ze mi lhal, chodil tam za ni. Jsem z toho zdrcena, porad tomu nemuzu uverit, jestli spolu fakt spali nebo ne…pak zase jiny den mu ta holka pise, ze jde zrovna do sprchy, tak si muze predstavovat, ze je tam s ni a ze mu posle foto…pak, ze ne, ze je na to moc stydliva a manzel reaguje, ze on radeji osobne…Holky, co si o tom mam myslet? Komunikace probihala od lonskeho cervna do letosniho ledna, od te doby nic. Manzel je momentalne az do poloviny srpna v zahranici, citim se hrozne, co mam podle vas delat? Zajit za ni, zeptat se? Diky vsem
založ si profil chlapa s hezkou fotkou a zkus servírku manželovi přebrat,,, a jinak čumět někomu do mailu nebo na FB o tobě říká skoro stejně jako obsah diskusí o manželovi ![]()
@hanka.br. píše:
Těžko říct. On ten můj musí vstávat ráno v pět do práce, takže na takový hovadiny nemá čas. Ale zákazy uplatníš u dítěte, ne u dospělého chlapa. Ten už by tohle měl zhodnotit sám. To nemá ten tvůj co na práci?
Ja jsem ho normalne nechavala hrat, kdyz byl cas, kdyz ho to bavi…ale po tech nocich mi to vadilo. Kdyz jsem mu to rekla, tak mi dal zapravdu, pak to ale stejne udelal zas. On si k tomu otevre pivko nebo vino a v zapalu hry ztrati pojem o case, ale to ho neomlouva. Pracoval na smeny, takze to tak mohl udelat, ale nebylo to casto, v kvetnu dal vypoved, takze od te doby peklo na zemi. Jasne, tze kdyz vstaval na 7 na ranni, tak chodil spat normalne. Nechci uplatnovat zakazy, vzdy jsem se s nim domluvila, ale kdyz to pak porusil, tak jasne, ze me to stvalo
@lukresia píše:
@hanka.br. takže je lepší když, žena něvěru přehlíží a udržuje rodinu kvůli dětem?
Za sebe - já bych o svého muže bojovala. Prožila jsem s ním 25 krásných let a máme tři děti. Narozdíl od vás i přes to všechno krásné nemůžu říct, že by mi NIKDY nemohl být nevěrný, protože v iluzi nežiju a stát se může v budoucnu cokoli. A kdyby (KDYBY) se to stalo, kdyby (KDYBY) toho litoval nebo kdyby (KDYBY) se ukázalo, že v těch uplynulých letech chybu udělal, tak by to pro mě důvod k rozbití rodiny nebyl. Nejen kvůli sobě, ale i kvůli holkám, které svou rodinu milují. Určitě bych nechtěla žít s člověkem, který žije v paralelním vztahu, opakovaně mě podvádí a lže mi, ale dokázala bych žít s člověkem, který mě a mé děti upřímně miluje a chybu třeba udělá. Na to ho mám příliš ráda a je tu příliš mnoho věcí, kvůli kterým bych s ním chtěla být, že jsem ochotná přijmout ho i jako člověka chybujícího. I když samozřejmě doufám, že neudělá a stále mi stojí za to chovat se tak, aby neměl důvod. I tím, že respektuji jeho soukromí a nemám potřebu ho kontrolovat nebo mu organizovat zasloužený volný čas.
@Althya píše:
Ja jsem ho normalne nechavala hrat, kdyz byl cas, kdyz ho to bavi…ale po tech nocich mi to vadilo. Kdyz jsem mu to rekla, tak mi dal zapravdu, pak to ale stejne udelal zas. On si k tomu otevre pivko nebo vino a v zapalu hry ztrati pojem o case, ale to ho neomlouva. Pracoval na smeny, takze to tak mohl udelat, ale nebylo to casto, v kvetnu dal vypoved, takze od te doby peklo na zemi. Jasne, tze kdyz vstaval na 7 na ranni, tak chodil spat normalne. Nechci uplatnovat zakazy, vzdy jsem se s nim domluvila, ale kdyz to pak porusil, tak jasne, ze me to stvalo
Tvůj manžel nejspíš má víc jak 18. Je to jen a jen jeho problém, že bude v práci nevyspaný. Neřeš kraviny
@hanka.br. píše:
Za sebe - já bych o svého muže bojovala. Prožila jsem s ním 25 krásných let a máme tři děti. Narozdíl od vás i přes to všechno krásné nemůžu říct, že by mi NIKDY nemohl být nevěrný, protože v iluzi nežiju a stát se může v budoucnu cokoli. A kdyby (KDYBY) se to stalo, kdyby (KDYBY) toho litoval nebo kdyby (KDYBY) se ukázalo, že v těch uplynulých letech chybu udělal, tak by to pro mě důvod k rozbití rodiny nebyl. Nejen kvůli sobě, ale i kvůli holkám, které svou rodinu milují. Určitě bych nechtěla žít s člověkem, který žije v paralelním vztahu, opakovaně mě podvádí a lže mi, ale dokázala bych žít s člověkem, který mě a mé děti upřímně miluje a chybu třeba udělá. Na to ho mám příliš ráda a je tu příliš mnoho věcí, kvůli kterým bych s ním chtěla být, že jsem ochotná přijmout ho i jako člověka chybujícího. I když samozřejmě doufám, že neudělá a stále mi stojí za to chovat se tak, aby neměl důvod. I tím, že respektuji jeho soukromí a nemám potřebu ho kontrolovat nebo mu organizovat zasloužený volný čas.
děkuju za tuto odpověd
od začátku jsem neuměla pochopit jak to myslíš a i když bych to asi nezvládla tak tvému postoji už rozumím
Já tu nikde nečtu, že by @hanka.br. schvalovala nevěru. Spíš má prostě názor realisty. Pokud o nevěře neví, pravděpodobně to znamená, že se manželovo chování nezměnilo, což znamená, že pokud někde ujel, nejde o trvalejší vztah, protože to s vždy a rodině odrazí. nikdo nese neomylný a nikdo nemůžeme s jistotou říct, že nám se to stát nemůže. Dosta často se nevěra odehraje v době, kdy s ten druhý ve vztahu cítí nejistý, nedomýšlí tolik důsledky(netýká se chorobných nevěrníků).Aneb-příležitost dělá zloděje… když to vezmeme reálně, do dob našich babiček atd… kdyby po boku. Jen ne každý o to mluví, přizná to, no to zjistí. Vařím tu, že si lidé dokáží být věrní, ale u 90% párů to myslím celý život prostě nevyjde… tak já chápu Hanky názor a tím i souhlasím
@hanka.br. píše:
AMEN
![]()
@hanka.br. píše:
Ona snad napsala, že jí je manžel nevěrný? Nebo že to schvaluje? To je samý já, já, já - myslíte třeba taky na děti?
Myslim na deti, kdyby ne, tak vcera, kdyz muz volal, vezmu mu to a vsechno bych mu vyrvala do telefonu! a taky bych nesjpis zasla za tou servirou a rekla ji, co si o takovych myslim. Jako ty me tady kritizujes, ze mi vadi manzelovo hrani her, atd, ale ja bych rekla, ze jsem tolerantni vic nez dost. Rekni, ty bys manzela pustila na 6-7 tydnu do divociny, kde neni signal, kdyz se neco stane, tak se pomoci jen tak nedovolas, vsude kolem medvedi a bez brokovnice neudelas ani krok? A mela bys k tomu male dite a cekala dalsi…Kdyz je manzel tady, tak si mutze chodit kam chce, chodi nekolikrat tydne cvicit, do hospody obcas, ale vetsinou, kdyz uz jde, tak to stoji za to. Je hodne spolecensky, kazdy jsme jiny, ale pokud se ta nevera prokaze, tak tyto veci se samozrejme budou muset zmenit, pokud bude chtit vzrah udrzet, bude se muset omezit, jako jsem se omezila i ja
@hanka.br. Manzel je vyborny otec, takze z toho duvodu mu dost veci toleruju, ale kazdy mame sve meze. Chozeni za servirkou, byt by slo jen o lechtivejsi pokec bez realizace, do me tolerance nespada
Pokud se nemýlím, tak napsala, že neschvaluje nevěru a poté napsala, že by se kvůli tomu, že by manžel uletěl s ním po tolika letech nerozváděla, když se k ní a k dětem chová hezky.. v tom případě nemá psát, že neschvaluje nevěru, protože ten kdo neschvaluje nevěru ji nepřejde a znamená to konec… pak se tedy omlouvám, nejspíš jsem si to špatně přečetla.. samozřejmě chápu, že stát se může cokoli, ale pokud o manželově nevěře nevím a nikdy se nedozvím, pak se nemá ani co řešit a klidně si budu žít dál s doměním, že mi je věrný…
@Anonymní píše:
Já se nestačím divit, jak tady některý ženský dovolují nebo spíš přehlížejí svým manželům tajnou nevěru, hlavně že se o tom nedozvím.. Pro mě je nevěra nevěrou a přes to nejede vlak… a pokud by mi byl manžel nevěrný po 20ti letech, tak tím spíš mě to víc srazí na kolena, než kdyby to bylo po dvou třech letech, kdy se ani pořádně neznáme.. Neschvaluju nevěry, kdo chce zasouvat jinde má si napřed ukončit stávající vztah a začít nový, když už to musí být… Jsme přeci dospělí lidé a dospělí lidé nemaj potřebu se podvádět v jakémkoli směru…
Ja tu potrebu nemam, ale nejsem chlap…
@hanka.br. píše:
Vidis, na tomhle se shodneme
@Althya píše:
Myslim na deti, kdyby ne, tak vcera, kdyz muz volal, vezmu mu to a vsechno bych mu vyrvala do telefonu! a taky bych nesjpis zasla za tou servirou a rekla ji, co si o takovych myslim. Jako ty me tady kritizujes, ze mi vadi manzelovo hrani her, atd, ale ja bych rekla, ze jsem tolerantni vic nez dost. Rekni, ty bys manzela pustila na 6-7 tydnu do divociny, kde neni signal, kdyz se neco stane, tak se pomoci jen tak nedovolas, vsude kolem medvedi a bez brokovnice neudelas ani krok? A mela bys k tomu male dite a cekala dalsi…Kdyz je manzel tady, tak si mutze chodit kam chce, chodi nekolikrat tydne cvicit, do hospody obcas, ale vetsinou, kdyz uz jde, tak to stoji za to. Je hodne spolecensky, kazdy jsme jiny, ale pokud se ta nevera prokaze, tak tyto veci se samozrejme budou muset zmenit, pokud bude chtit vzrah udrzet, bude se muset omezit, jako jsem se omezila i ja
Pustila bych možná dceru na diskotéku…ale chlapa? Já ti na to sotva odpovím, můj muž by prostě místo peněz na divočinu vzal celou rodinu na dovču nebo koupil nový kotel
Je zvyklý koukat spíš na nás než na sebe, takže já si takovou situaci stěží umím představit. V tvém příspěvku vidím jako kámen úrazu to vzájemné omezování. Taky by mě nebavilo žít ve vztahu, ve kterém se musím omezovat ve svých zálibách, takže nežiju s někým, kdo má všechno nastavené úplně jinak než já.
Tak ja priznam, ze muj manzel duvod k nevere mel, protoze opravdu byly v nasem vztahu chvile, kdy jsem se k nemu chovala spatne, odmitave a srazela jeho sebevedomi
Uvedomuju si to a vsimlo si toho i me okoli. Vim, ze jsem mu ublizovala a to hodne, asi kazdy jiny chlap by me uz davno kopl do pr.dele. Mam problem, s nekym trvale zit (s partnerem), nejsem na to stavena, nevim jak to resit. ![]()