Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám v okolí spoustu kamarádů i bývalých spolužáků co si trávu dají a když ty lidi znáš 10 let i víc, vidíš jak se mění. Prostě je to droga. Neříkám že všichni, ale ty co znám jsou postupe času jednodušší, neumí se bez toho bavit, komunikovat ![]()
Ale zase lepší než mít doma alkoholika ![]()
@fíkofka píše:
Tak návyková látka je to stejně jako třeba kofein, nikotin nebo alkohol. Pro mě je horší to dlouhodobé ovlivňování, to že to z tebe nevyprchá po hodině a hlavně to ten člověk potřebuje, i když řekne že ne. Ten můj byl nervózní, roztěkaný, zapomínal. A ze zkušenosti to často přechází do tvrdších drog. Já se toho osobně bojím a připadá mi to zbytečný
To jo, psychická závislost na tom je. Pokud je po ruce, proč si nedat.
@fíkofka píše:
@Blackova.K Připadá ti špatné jedno pivo denně? A co když ti ho předepíše lékař na ledvinovou koliku? Dej si proti sobě jeden joint a jednu skleničku vína a co to udělá s tvým vnímáním? Alkohol, jako jedno pivo a jedna sklenička vína tě otupí minimálně, zato joint tě otupí na dlouho, navíc zůstává v krvi a dlouhodobě ovlivňuje funkci mozku.
ano připadá mi jedno pivo denně špatné. Já si nedám ani to pivo, ani to víno ani tu trávu, nemám ráda pocit nekontrolovanosti. A jelikož nepiju tak mě i to jedno pivko zruší. Trávu nehulím, protože z ní mám stihy. Kolik jsi v životě měla jointů?
@Litta píše:
A co když si dáš jointa ze zdravotních důvodů, protože ti pomáhá třeba při roztroušené skleróze?
Nepředpokládám, že přítel zakladatelky trpí roztroušenou sklerózou ani Alzheimerovou chorobou
Ze zdravotních důvodů, navíc u takto závažných v tom envidím problém, jenže k tomu nepotřebuješ THC, které navozuje ty „příjemné“ stavy. Stačí ti rostlina bez těchto látek ![]()
@fíkofka nervózní,to znám. Ten člověk ji hulí několik let a naštěstí nepřešel do tvrdších.
A funguje normalne? Pracuje, vyskytuje se doma, pomuze s necim, spolecne traveny cas, sex atd? Pokud ano, neresila bych, 2× tydne je podle mne jeste na hrane unosnosti.
Duvod rozchodu by to pro me byl, kdyby to zasahovalo do bezneho zivota. Pokud jsi to odhalila pouze podle vytrousenych fajecek a pytlicku a zijes s nim uz nejakou dobu a bez tehle stop bys nepoznala, tak se nedeje nic strasnyho
@fíkofka píše:
Nepředpokládám, že přítel zakladatelky trpí roztroušenou sklerózou ani Alzheimerovou chorobouZe zdravotních důvodů, navíc u takto závažných v tom envidím problém, jenže k tomu nepotřebuješ THC, které navozuje ty „příjemné“ stavy. Stačí ti rostlina bez těchto látek
No ale on nemá ani ledvinovou koliku, tak pak nechápu ten tvůj předchozí příspěvek, na který to byla reakce.
@Zupa píše:
Já mám v okolí spoustu kamarádů i bývalých spolužáků co si trávu dají a když ty lidi znáš 10 let i víc, vidíš jak se mění. Prostě je to droga. Neříkám že všichni, ale ty co znám jsou postupe času jednodušší, neumí se bez toho bavit, komunikovatAle zase lepší než mít doma alkoholika
ano ano, přesně, neumí se bez toho bavit komunikovat.
@fíkofka píše:
Tak návyková látka je to stejně jako třeba kofein, nikotin nebo alkohol. Pro mě je horší to dlouhodobé ovlivňování, to že to z tebe nevyprchá po hodině a hlavně to ten člověk potřebuje, i když řekne že ne. Ten můj byl nervózní, roztěkaný, zapomínal. A ze zkušenosti to často přechází do tvrdších drog. Já se toho osobně bojím a připadá mi to zbytečný
ten tvůj. A je spousta lidí který takovýhle stavy nemají. To je právě ono, každý člověk je jiný.
PROBOHA nepropaguju tu marihuanu, aby si někdo nemyslel
Sama ji nesnáším.
@Blackova.K píše:
ano připadá mi jedno pivo denně špatné. Já si nedám ani to pivo, ani to víno ani tu trávu, nemám ráda pocit nekontrolovanosti. A jelikož nepiju tak mě i to jedno pivko zruší. Trávu nehulím, protože z ní mám stihy. Kolik jsi v životě měla jointů?
Hele táta si jedno pivo dává každý večer právě kvůli těm ledvinám a není to žádný hospodský povaleč
Já si třeba dám víno večer ráda a k tomu nějakou pěknou knížku a nijak mě to neovlivní. Já osobně ani jeden, stačí mi, co to dělá s lidmi, které to kouří pravidelně ![]()
@Blackova.K píše:
ten tvůj. A je spousta lidí který takovýhle stavy nemají. To je právě ono, každý člověk je jiný.
PROBOHA nepropaguju tu marihuanu, aby si někdo nemyslelSama ji nesnáším.
Neber to jako útok, jen jako názor, stejně jako @Litta
Podivejte se na to sklíčko od trávy jak je pěkné a to se člověku dostává do těla.
@fíkofka píše:
Hele táta si jedno pivo dává každý večer právě kvůli těm ledvinám a není to žádný hospodský povalečJá si třeba dám víno večer ráda a k tomu nějakou pěknou knížku a nijak mě to neovlivní. Já osobně ani jeden, stačí mi, co to dělá s lidmi, které to kouří pravidelně
kvůli ledvinám, a má to napsaný od doktora?
ani jeden tak nevíš o čem mluvíš, jako já nemůžu diskutovat o pivu nebo druhách vína. Tím fakt neříkám že je to správná věc. Znám lidi co jsou vyhulený, znám lidi co jsou vychlastaný.
@Anonymní píše:
Podivejte se na to sklíčko od trávy jak je pěkné a to se člověku dostává do těla.
no a nebo na filtr od cigára, nebo v některých hospodách nedbají na údržbu trubek a lidi pak pijou s pivem humus.
Co marihuana dělá v morku a v plících si člověk dovede představit, když se podívá na tu použitou fajku.