Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dávají se záměrně co nejblíž původní bio rodině.
A osvojitelé mají zákonem danou povinnost říct dítěti, že je osvojené.
Příspěvek upraven 08.12.14 v 20:03
Moje teta má adoptovaného syna a bio matka bydlela jen o pár bloků dál. Akorát samozřejmě nevěděla, komu ho dali.
Zakladatelko, ne takto to nefunguje, že by se děti dávali na druhý konec republiky. Jestli chceš rozepíšu se více o tom jak k adopci dochází…nebo máš ještě nějaké otázky?
@Hadumi píše:
Dávají se záměrně co nejblíž původní bio rodině.A osvojitelé mají zákonem danou povinnost říct dítěti, že je osvojené.
Příspěvek upraven 08.12.14 v 20:03
No, ale určo nemají za povinnost mu říkat, kdo jsou biorodiče, buhví, jestli to vědí. Známá adoptovala dítě a změnila mu nejen křestní jméno, ale i rodné číslo, aby nešli dohledat.
Bohuzel se davaji deti podle kraju. Ze stejneho kraje dite i adoptivni rodice. Z Prahy rodine dite z Prahy. Nechapu to. Taky uz jsem to co pises zazila. A dokonce to bylo starsi dite ktety si pamatovalo kde s mamou bydleli a od ado rodicu to mel par stanic tramvaji. Nechapu tenhle system. Proc nedavaji co nejdal od sebe aby se fajt dite s matkou nemohli potkat..zvlast u starsich deti.
@MarkétkaBeruška ale to se klidně rozepiš, mě by to zajímalo. ![]()
@MarkétkaBeruška Tak to by mě moc zajímalo, můžeš se prosím rozepsat? Taky bych čekala že budou od sebe daleko ![]()
@Anonymní píše:
Bohuzel se davaji deti podle kraju. Ze stejneho kraje dite i adoptivni rodice. Z Prahy rodine dite z Prahy. Nechapu to. Taky uz jsem to co pises zazila. A dokonce to bylo starsi dite ktety si pamatovalo kde s mamou bydleli a od ado rodicu to mel par stanic tramvaji. Nechapu tenhle system. Proc nedavaji co nejdal od sebe aby se fajt dite s matkou nemohli potkat..zvlast u starsich deti.
Mně se třeba líbí otevřená adopce jako mají v Německu, kde se biorodiče a adoptivní znají a dítě i navštěvují. Nevím, jestli je to legální i u nás. ![]()
@Hadumi @MarkétkaBeruška
To docela zírám, že to funguje takhle. Zajímalo by mě, čím je tenhle systém zdůvodněný…
@Fíková píše:
Moje teta má adoptovaného syna a bio matka bydlela jen o pár bloků dál. Akorát samozřejmě nevěděla, komu ho dali.
No, tak to je bomba.Moje dcera třeba vypadá úplně stejně jako já. Kdybych jí před dsvaceti lety dala k adopci a dnes jí tady někdy potkávala, stoprocentně by mi došlo, že je to moje dítě ![]()
@Gina108 Zda je to možné dnes, to nevím, ale mě rodiče (adoptivní), kdysi říkali, že byli u mých bio, když byla paní těhotná, je to tedy víc jak 30 let ![]()
Anonymni, jestli nevidis to, co chces videt. To s tim gestem je totiz divne. Gesta dite odkouka, kopiruje okoli. Proto otcove nepoznaji, ze maji doma kukacku. Ta kukacka totiz gestikuluje stejne jako oni, tudiz otcove veri tomu, jak moc jsou jim deti podobne.
Tak to může být průšvih, když jsou bio a ado rodiče z jednoho města, popř. bydlí ob pár ulic. Třeba můj syn je moje kopie, toho by poznali hned.
Zdravím, chodím sem často číst a tak mě napadlo to sem napsat jako takovou jobovku. Třeba mi někdo osvětlíte adopční systém u nás v republice.
Mám známou (opravdu je to jen známá) co si s manželem adoptovali syna. Klučík k nim přišel když mu byl asi měsíc a půl, nevím přesně jaký způsob adopce to byl, ale čekali na něj asi 2 roky. Teď má klučina 3 roky. Ale podstata věci, já na 99% znám jeho biologickou matku. Ta podoba, jako přes kopírák, navíc vím že dala dítě k adopci, i že to byl kluk a i časově to sedí do puntíku. Ty dvě rodiny se navzájem neznají a znát nemůžou, je to uplně jiná sorta lidí.
No prostě ten kluk je její kopie. Dřív když jsem jej viděla tak jsem říkávala že je mi nějak povědomej, ale nijak jsem se tím nezabývala. Nedávno jsou kouřila na balkoně a oni byli dole na pískovišti. Tenk kluk cosi řekl a udělal gesto, no a mě to docvaklo.
Pro urýpané a vševědoucí ženy: nemám v nejmenším zájem to někomu z nich říkat ani se nijak angažovat. Je mi to prostě přijde jako obrovská náhoda a zajímá mě jak funguje adopce dětí v ČR, jestli ty děti dávají záměrně rodinám třeba z druhého konce republiky, aby byla co nejmenší pravděpodobnost že na sebe přijdou?