Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No mě zbývá měsíc
.
A ještě dotaz, vy co jste měly aniball neměly jste problém s prodejem? Já už bych ho nejspíš na třetí neužila ![]()
@Evaa.j píše:
No mě zbývá měsíc.A ještě dotaz, vy co jste měly aniball neměly jste problém s prodejem? Já už bych ho nejspíš na třetí neužila
Z hygienickych duvodu by se meli pouzivat obyc kondomy jako se pouzivaji napr.na gynekologii na ultrazvuk. K tomu lubr.gel na vodní bázi. Kondomy prodávají na strankach epino balonku, ale urcite se daji sehnat nekde ve zdrav. potrebach..nevim. Takze ja prodala okamzite. Mesic by mohl stacit.Jak rikam, myslim ze je to ucinejsi nez nejaka masaz.
… jo a ještě jeden dotaz.
Já po porodu pánevní dno asi lehce povolené měla. Ještě dlouho po porodu jsem musela v noci chodit na záchod. Pak jsem začala p. dno posilovat a bylo zas dobře.
Jak jste na tom byly vy co jste aniball používaly?
@Mexie Ono záleží, kdo je u porodu. Kdybych nástřih před druhým porodem vysloveně neodmítla (první syn 3,7kg a bez nástřihu či jediného poranění), tak by mi ho udělali, jen protože jsem prcka, když už byl na hrázi, nevytlačila na dvě kontrakce. Na třetí už v pohodě. Byla jsem opět úplně bez zranění, druhý syn měl 3,82kg. Takže by se porod nástřihem zrychlil asi o 20 sekund a já bych měla následky.
Jinak masírovala jsem u obou, u prvního balzámem Intimiss od Karla Hadka, u druhého čistým bambuckým máslem taky od něj. Masíroval manžel a chce to fakt do bolesti.
@Marky983
Tak já jen masírovala, porod poprvé i podruhé bez jediného poranění.
Se mnou v porodce na pokoji holka, co taky jen masírovala, taky oba porody bez poranění.
Je to i o vrozený pružnosti tkání a hodně o spolupráci rodičky při porodu. A jak jsem psala výš, pak tě nějakej dr. nenechá v klidu rodit a střihne tě, tak je všechno vniveč.