Masturbace u kojenců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišelin
9.11.11 19:25

Někde radí dítě pochovat, ale Eli to dělá ikdyž ji mám v náručí:-). Je to sranda. Něco jsem si o tom přečetla a dělá to spousta kojenců a batolat. Ve školce si prý mezi nohy strkají hračky… No ta naše masturbice tam má tu plínku a zřejmě si ji tam chce co nejvíce vmáčknout. Tváří se tedy u toho fakt děsně. Já ji v tom něják nebráním, je to neškodné a myslím, že horší by bylo ji to něják zakazovat nebo ji v tom všelijak bránit, z toho by pak mohla mít nějákou deviaci. Any si ty děti také musí zjistit, jak to jejich tělíčko funguje…

• Citovat
  • Upravit
3
5.3.12 08:34

Ahoj Sjuzan,
jsem uplne nestastna a budu rada za jakokoliv zkusenost. Mam ted 11 mesicni holcicku, ktera uz tak 2 tydny dela presne co ta tvoje pred dvema lety [sebeuspokojovani]. Do puntiku. Je motoricky pozadu kvuli refluxu a misto plazeni a trenovani kolinek porad jen dela BLBOSTI, jak tomu s manzelem rikame. Chtela jsem se zeptat, jak se to dal vyvijelo u vas. Nikdo mi moc neni schopen poradit. Dela to uz fakt casto a vyrusit se ani moc nenecha.
Moc dekuju
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petranela
19.5.12 10:23

Ahoj Danadul,
jak se to u vás vyřešilo, přešlo to?
Asi moc nepomůžu, protože jsme na tom naprosto stejně, už jsem z toho taky nešťastná a malá, které je teď 7,5 měsíce to dělá téměř pořád a také podle mě kvůli tomu se ani neotáčí a ani neplazí, prostě nic, jen oblíbená záda.
Vyrušit se také nedá, vzteká se. Z toho, co jsem četla, jsem se uklidnila, že to zřejmě neovlivním a nejlepší je asi čekat, až s tím přestane sama. Mimochodem s manželem tomu také říkáme, že dělá blbosti.

• Citovat
  • Upravit
13046
19.5.12 11:25

podle mě je tohle naprosto normální, a JAK PSALA mIŠELIN RADĚJI BYCH TOMU V dítěti moc nebránila, protože pak oapravdu mohou být nějak sexuálně narušení v dospělosti.. když už to dělají děti větší co „mají rozum“ tak jim akorát vysvětlit že se to nedělá před lidma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
19.5.12 21:46

no normálně bych to měla dát jako anonym, ale tak jsme dospělé..

Prosím tě já to prý dělala úplně od té doby, co jsem seděla a dokonce si sama pamatuju, když mě potom v trochu větším věku.. (netuším.. 3.. 4..?) několikrát přistihli a dostala jsem vynadáno.. no ale úplně regulerně mě to přešlo až když jsem z toho měla rozum - tj. v takovém tom pubertálním věku a to jsem se za to hrozně styděla. Nebylo vůbec dobře, že mi za to rodiče nadávali.. prostě to chce vydržet do doby, kdy má to dítko rozum a pak mu vysvětlit, že je to v pořádku, ale že je to činnost, která souvisí s jeho sebepoznáváním a budoucí sexualitou a je čistě soukromá a před lidmi se to prostě nedělá.. Jinak můj malý už jede ve vaničce taky.. začal v necelých 10ti měsících, ale zatím jen zkoumá a občas se trošku holt postimuluje :) hlavu vzhůru, tobě může být trapně, ale je to příroda :pankac: :P :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.5.12 20:42

To petranela:
Ahoj,
asi ti trochu zamotam hlavu.Cetla jsem si o tom nejake odborne clanky a konzultovala jsem s lekari. Vsichni, krome nasi fyzioterapeutky, me rekli podobne veci jako na tehle diskusi[je to normalni a prejde to], ale zaroven rikali, ze s tim moc zkusenosti nemaji. Ta fyzioterapeutka jako jedina premysli, to jsem si overila jiz vicekrat. Rekla neco, co bylo i v jednom z tech clanku. A to je, ze deti, ktere delaji blbosti, byvaji casto traumatizovane.Je to neco jako unik, aby zapomneli na trapeni.A u nas to naprosto sedi. V dobe, kdy to zacala mala delat jsme vysadili prasky na bolest briska [helicid na skryty reflux] a ji zase zacalo bolet. Nasadili jsme je zpet, ale blbosti zustali. Byla jsem dost zoufala, protoze ji to fakt brzdilo v dalsich posunech......trvalo to pak asi dalsi mesic a ted uz je dela jen kdyz je hodne ospala, nebo ji neco trapi - brisko nebo zoubky. Ale uz se s tim v pohode da zit. Jestli chces, posli mi na sebe email a ja ti poslu ten clanek. Jsou tam urcite diagnozy, ktere je potreba vyloucit u vaseho pediatra. Jako treba zanet mocovych cest, nebo vaginalni zanet, dermatitida…je fajn vedet, ze jeji sexualita je v poradku a jako dospela bude vedet jak na to, ale myslim, ze bezne to deti nedelaji.....normalni by znamenalo treba kazde druhe dite, ale co jsem se ptala, tak mam pocit, ze je to tak jedno z 20ti nebo i vice deti. Jo a fyzioterapeutka to pojmenovala jako ulevove stereotypni pohyby, kdybys potrebovala nekomu vysvetlovat..... :)
moc drzim palce at to prejde, aspon jako u nas. at prijdete na pricinu a pak uz to snad pujde samo.
pa
 d.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petranela
21.5.12 21:54

Danadul,
děkuji za odpověď.Můj mail je ***@o2active.cz, budu ráda, když mi článek pošleš. Jinak s těmi traumaty souhlasím. Máme už vypozorované, že malá to dělá vždy, když jí něco vadí, prostě jiné děti brečí, ona ne, dělá jen tohle. Tzn.když potřebuje přebalit, když má hlad, když chce spát a když se třeba nudí…v posledním případě musíme nějak zaujmout. Jinak u nás zafunguje vždycky flaška…to hned přestane

• Citovat
  • Upravit
petranela
21.5.12 21:59

No a teď to dělá častěji a může to být třeba proto, že jí rostou zuby. Nemám problém s tím, když vím, čím to je, to jí přebalím, dám najíst nebo spát…horší je, když prostě nevím :-(. Ale myslím, že ostatní maminy na tom budou podobně, jen ty děti prostě brečí a nedělají tohle. Děkuji a ahoj.

• Citovat
  • Upravit
542
3.12.12 21:07

Ahojky holky, hlavneDanadul a Petranela,
dekuji za tuhle diskuzi, protoze ja uz se minimalne 3 mesice trapim, co se s mym klucinou zase deje…od malicka trpel na prdiky, pote se objevil asi reflux(nikdy nebyl diagnostikovan),ale po kazdem kojeni ublinkaval i 10×, ted co ma prikrmy je to mene caste, ale stale to trva a klidne i po hodine od jidla, kdyz si zacne hrat na brisku, blinka :,( :,(
Mozna i kvuli tomu jsme pomalejsi, nechtel byt moc na brisku, spatne zvladal druhe vzprimeni, navic ma mirnou hypotonii trupu, takze chodime k fyzioterapeutce a aplikujem Bobatha…zacal delat pokroky, od 5.mesice se pretacel na brisko na obe strany, pivotoval, ale obcas jsem si vsimla, ze kdyz je na zadech, tak usilovne drzi hracku, ruce v pest, nozicky tlaci k sobe, od kolenou dolu je az krizi(vypadalo to jakoby posiloval brisni svaly strihanim nohama)Myslela jsem, ze to delal proto, ze ho bolelo brisko, jenze jak se zacal otacet na brisko a hrat si s hrackami, provadi to taky. Nijak teda u toho necervena, ale zpoceny je silene, hlavne nozky, hracku si vetsinou tlaci usilovne pod oblicej, ruce pevne zatate do hracky, hlavu k ni sklonenou a stehynka pritahuje k sobe, pritom jakoby stahoval zadecek mirne nahoru a dolu…vzdycky jsem si myslela, ze masturbace se projevuje spise pohyby dopredu, dozadu, ale po precteni tady tech prispevku, jsem teda uz vice v obraze. Ptala jsem se i neurolozky, ta tedy rekla jednoznacne nezrala masturbace/sterotypni pohyby, ale dal se nevyjadrovala, jen, ze mu mam od toho odvadet pozornost, proste ho zabavit…ted nam bude 8.mesicu a dela to v podstate porad :(, v kocare nez usne, v kocare po probuzeni, kdyz si hraje na brisku, kdyz krmim v zidlicce…hruza, ja uz jsem zacala vysilovat, jestli nema nejakou neurologickou poruchu, dokonce jsme byli i na EEG(nastesti vse ok :dance: )
Diky temhle prispevkum jsem ted o neco klidnejsi, ze, to zazil i nekdo dalsi, protoze ja v okoli neznam zadne dite, ktere by to delalo a fakt se tim docela trapim, navic me stve, ze kvuli tomu, ze to dela v podstate furt, hracky ho poradne nezajimaji, dela to dokonce, i kdyz se ho snazim zabavovat ja :nevim: :zed: :zed: :zed: Nedela to jen, kdyz ho nosim v naruci a vse mu ukazuju, ale to take nevydrzim ja cely den. Uz nevim, co delat dal, jak ho primet, aby se soustredil a motivoval na neco jineho, protoze diky tomu se vubec nesnazi plazit, natoz houpat na kolinkach nebo lezt :? a bojim se, ze zaostava…

Celkem me zaujalo, ze by se takto mohl uklidnovat z nejakeho traumatu…take totiz nepatri k miminkam, ktere by brecely, kdyz neco chteji, ja prakticky neznam plac z duvodu hladu, podelane plinky, nebo pomoceni…takze tezko asi budu hledat priciny, mozna je to u nas z nudy a taky nam pred 14.dny vyrasily 2 zuby a na ceste budou dalsi…takze pokud by jste mi daly par cennych rad, jak to probiha nadale u vas, jestli to casem preslo, zmirnilo se, pripadne nejake figle pro motivaci k dalsimu pohybu pro zlepseni psychomotoriky, budu nesmirne vdecna, stejne tak, pokud by jste mi mohly poslat pripadne ten clanek…MOC DEKUJI, sjuzn za zalozeni diskuse, rada bych vedela, ja to probihalo dal u jeji holcicky.Diky za kazdy nazor :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petranela
3.12.12 22:11

primárně pro Zeeivu

Ahoj Zeeivo,
tak malé bylo právě 14 měsíců a jsme na tom takto: S manželem jsme se asi před měsícem radovali, že to už téměř nedělá a bohužel jsme to zakřikli, protože to začala z ničeho nic dělat zase a daleko intenzivněji. Má dny, kdy to dělá skoro pořád a pak den, kdy vůbec, vůbec netušíme, čím to může být. Nezabírá nic, ať s manželem děláme co děláme, jede si dál podle svého a je ve svém světě. Má zpocené vlásky a když začne, tak je jí jedno v jaké pozici, při jídle v židličce, v leže na zádech, v leže na břiše, když jí oblékám je totálně v křeči, nechce se ani postavit a když jí vezmeme do náručí, hrozně se vzteká a někdy šíleně brečí včetně slz…prostě jí to normálně kazíme a jí to vadí. Začíná už dělat první kroky sama, dneska poprvé přešla sama pět metrů tam a zpět, ale nevypadá to, že chůze proti tomu bude fungovat…prostě to vypadá, že si najednou vzpomene, že by to mohla dělat nebo jí podráždí plena (fakt netušíme) a začne to dělat. Procházky taky nepomáhají, já se pak musím vrátit vždycky domů, protože ona se prostě na nohy nepostaví a nepůjde nikam. Už jsem na ní párkrát i zakřičela, jak jsem to psychicky nezvládla, a pak mi jí chudinky bylo hrozně líto. Je to ale hrozný, kolikrát se stane, že kvůli tomu ani třeba nic za celý den nesní…teda kromě mléka. Dneska např. vůbec do židličky nechtěla a vím, že by mi neotevřela pusu, tak jsem jí krmila jídlem, když ležela na zádech a dělala to a ona aspoň něco snědla. No ale je to samozřejmě nebezpečné, protože jí může zaskočit. Taky máme pocit, že jediné, co s ní zmůžeme je, dát jí do postýlky a ona po chvilce únavou usne.
No ale moc mě tvůj příspěvek nepotěšil, já totiž žila v domnění (alespoň tak jsem to pochopila od neuroložky), že to je problém jen holčiček. Já totiž za necelé dva měsíce opět rodím a tentokrát čekáme kluka, takže jsem myslela, že u něho to nebude hrozit. No a taky se obávám, že to pro mě bude tedy hodně náročné, když s tím malá nepřestane…protože než jí třeba při tom obléknu nebo přebalím, tak jsem z toho totálně zpocená i já…no musím doufat. Nejhorší je, že doktoři nevědí co poradit, jen to, že se máme snažit dítě odreagovat a zabavit, ale to většinou vůbec nefunguje a navíc potřebujeme přece taky třeba uvařit a uklidit, že? :,( Taky se nám s manželem zdá, že už to není jako dřív jen z toho, že jí něco trápí…spíš je to pro ní jen tak silný pocit, že nic jiného to nepřekoná. Teď jsem si vzpomněla, že u nás vlastně něco zabírá, ale tím to bohužel nejde řešit pořád…má hrozně ráda krtečka, takže když jí pustíme krtka, tak většinou přestane a jen kouká na televizi…ale nemůžu jí přece nechat koukat na telku celý den :(
Takže mě to moc mrzí, ale radu pro tebe nemám, sami bychom jí s manželem uvítali. Výměna zkušeností ale také není k zahození, také si tu ráda přečtu nějaké pokroky. Článek se pokusím najít a poslat, pokud nepošlu, tak ho už nemám :( Hodně trpělivosti přeji a brzký úspěch!

• Citovat
  • Upravit
542
4.12.12 12:09

Ahojky Petranela moc dekuji za odpoved, i kdyz jsi me moc take nepotesila…ja si v duchu rikala, ze az se zacne plazit nebo treba lezt, ze na to zapomene a bud mit jinou motivaci, prijde mi, ze to totiz dela hlavne z nudy a kdyz je unavenejsi…to jsem alespon trochu vysledovala :( dneska to delal od rana, pokazde, co jsem ho nechala na hraci podlozce, dela uz to dokonce i kdyz s nim zkousim na podporu lezeni trakar, jsem uz fakt nestastna…navic si myslim, ze svou psychiku pak prenasim i na nej a nemuze byt v pohode ani on, cimz zpetne jsem deprimovana ja… :zed: dnes uz jsem to nevydrzela a volala jsem neurolozce, ze mi to dela v sedacce, na brise i na zadech, hlavne, kdyz ma hracku, proste nejde ho v podstate zabavit, protoze je schopny drzet hracku, hrat si s ni a pritom to delat. zkousela jsem ho nechat i bez pliny, jestli to nebude lepsi, ale dela to i tak…Jedina doba kdy to nedela je, kdyz ho nosim na rukou a on si muze prohlizet byt, to ma plno zajmu, po vsem se natahuje a nema myslenkyna blbosti…nic mene, nemuzu to delat neustale a nosit ho, na to fakt nemam fyzicky a presne jak pises, clovek chtel alespon uvarit.Rada,zkusit ho nejak odreagovat a zabavit opravdu nezabira…neurolozka mi dala, at mu davam B6 a horcik, ale myslim, ze to dala spise proto, aby uklidnila mne, kdyz videla jak jsem vystresovana.Dnes mi rekla znova, ze je to tim, ze nejsem ja v pohode a ze teda by nas objednala na neurologii na pozorovani, cimz me stresla jeste vice, protoze ted dumam, jestli to neni nejak vazne???Zajimal by me nazor jeste i jineho neurologa, tak nevim, jestli to mam ale podstoupit, nechci maleho neustale vlacet po doktorech…kazdopadne Ti moc dekuji, ze jsi napsala a ja zas pisnu sve zkusenosti, papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petranela
4.12.12 23:25

pro Zeeivu

Ahoj. Já to dnes taky psychicky nezvládla, malá to dělala skoro celý den, akorát když jsme byly v bazénu tak ne, jinak pořád a nesnědla mi za dnešek vůbec nic, kromě mléka a jedné mandarinky, při jejímž jezení to dělala taky. Já dnes kvůli tomu, že jsem to nezvládla nakonec i bulela, že na ní křičím, ale to je fakt o nervy. Jo ten hořčík a B6 jsme měly taky…už na začátku, když jsme na té neurologii byly, ale to prý je kvůli tomu, aby se v těch svých pohybech a stavech nedostali do křeče. Nebereme ho, nechtěla mi ho v čaji vypít a já nevěděla jak jí to jinak dát, tak jsem to neřešila, jen jí hlídala. Taky jsem uvažovala, že té neuroložce ještě zavolám, zda nemají nové poznatky, byla milá…dám ti vědět, ale stejně myslím, že mi řekne, že jen zkoušet zabavovat a že to časem přejde. Malá to dělá i když jí nosím, ta když začne, tak všude…normálně mě v těch jejích stavech když jí mám v náručí štípe do ramene nebo i kousne…no paráda…prostě ten pocit je silnější než ona a všechno+ kolem. Já to vidím taky tak, že je to z té nudy nebo únavy…ale zabavit už nevím jak…dneska to dělala dokonce při sezení na vozíku v marketu, zakláněla přitom hlavu dozadu, že jsem myslela, že mi spadne do vozíku…takže už ani tam jí nebaví sedět a koukat, přitom dřív to měla jako zábavu. No a taky hodně spí…buď je to proto, že skoro nejí, takže nemá energii nebo pro nějaký důvod, který jí trápí, kvůli kterému to dělá a který právě neznám. Drž se! Zase se ozvu.

• Citovat
  • Upravit
542
7.12.12 21:59

Ahoj Petranela, je to opravdu psychicky narocne, ja mam podobne pocity, na maleho zatim nezakricim, ale stoji me to hodne sil, spise, jak jsem doma sama a vidim jak to dela, tak brecim, navic ublinkava, tak je to opravdu peprne.. :roll: Fakt jsem neprisla na nic, co by mu vadilo, jinak se mi totiz jevi jako spokojene mimco. Porad jsem to prikladala tomu, ze je na brise a neplazi se, tim se nudi, ale ze to zacina delat kdekoliv s hracko i bez, s plinkou i bez, tak se desim… :( dnes jsme tady meli navstevu, ostatni deti si hraly, on sice taky, ale porad cvicil uz jsem na palici, protoze ho sleduju uz i kdyz usina, vidim jak to dela taky, nez usne…proste to ma asi misto dudliku, ktery mi odmita nebo prsa. Sledovala jsem ho, nijak nefuni ani necervena, dokonce, kdyz ho prerusima zvednu, tak ani nevyvadi a neplace, ale polozim zpet a jede nanovo. Nechapu kde bere enrgii.Me teda prave zase nespi, max. 2 hodky denne, pak je protivny unaveny, ale spat nechce. Dekuji za echo o te B6 a Mg, ani jsem nevedela, proc jsme to dostali.Me nastesti maly neco zbasti, tu B 6 micham do lzicky s ovocem, pac je kysely a jedine tam mi to sni, a tabletu drtim na prasek, protoze se strasne spatne rozpousti. Pokud se neco noveho dozvis, urcite mi dej, prosim, vedet, budu za vsechno moc rada.Ma neurolozka moc nemluvi, nekdy mi prijde, ze se na mne diva, co zas resima ze jsem hystericka matka…Navic mi maly zacal tocit hlavou ze strany na stranu jako ze dela nenene, ale smeje se u toho, diva se ůpoobrazcich, tak asi je to dalsi zlozvyk, co vymyslil, ale jak se do toho opre, tak se mu musi delat pekne mzitky pred ocima. A ja opet resim, co zase znamena tohle…ale jsem stastna, za tve prispevky, ze je jinak mala v poradku, takze je to opravdu masturbace a snad casem odezni, nebo se to alespon bude dat detem nejak vysvetlit…DOUFAM…Preju take pevne nervy a hodne sil!!!Papa :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petranela
7.12.12 22:22

Ahoj Zeeivo,

to je fakt zvláštní to s tím točením hlavičky jako když dělá nenene, protože to naše malá dělá taky a už snad 4 měsíce, možná i déle a dělá to když má radost a tomě nikdy nevadilo, naopak ze srandy to na ní dělám taky a ona z toho má ještě větší radost. Ale je pravda, že já to dělám chvilku a je mi to dost nepříjemné, taky myslím, že z toho musí mít mžitky před očima.
No dneska jsme měly den, já jí vzala ven na procházku a ona si venku lehala a klekala a přitom cvičila a nechtěla chodit, tak jsem z toho byla na padnutí, protože mám měsíc před porodem a pořád se k ní shýbat je masakr. Nakonec jsem jí zaujala semaforem a nechala jí pak chodit samotnou v parku ve sněhu a ona pořád padala a já jí zase postavila a takhle chodila snad 1,5 hod a vůbec neměla čas blbnout a když jsme přišly domů, tak byla vzhůru až do půl osmé a ani jednou necvičila…a přitom musela být podle mě hrozně unavená…tak tomu nerozumím, ale byla jsem moc ráda. Jo a před spaním to malá dřív dělala pořád, teď už ne, většinou hned spí. Takže to by mělo odeznít. No bez pleny jsem to kdysi taky zkoušela, ale nezabralo to a teď navíc je už natolik chytrá, že když jí přebaluju, normálně si tam strčí ruku a pokračuje, ani plenu jí nemohu dát. Ale možná se už opakuju a někde jsem to tady psala. A mám pro tebe jednu dobrou zprávu, která tenkrát od neuroložky hodně potěšila tatínka (já nezbaštím doktorům vše). Prý to dělají chytré děti :) Tak zatím se mějte hezky a at se to zlepší a novinky napíšu.

• Citovat
  • Upravit
542
10.12.12 22:50

Ahojky Petranela, :mavam:,potesila jsi me s tou chytrosti..:o)))Ja jsem totiz maleho ted porad sledovala, snazi se trochu plazit, je to spise, priskokem vpred, ale kousek uz se posouva…no a kdyz se snazi za nejakou hrackou dostat, tak nema cas, cvicit/blbnout…jakmile tu hracku dostane, hned ji drzi a jede…me to zacina pripadat, ze proste se nudi s tema hrackama, zabavi ho jen, kdyz se na ni snazi dosahnout. Mozna, ze ty deti jsou opravdu tak vnimave a chytre, zeje jentak neco nezaujme natolik, aby prestaly myslet na cviceni…takjako tva holcicka s chuzi, proste jit o hodne bavilo, kdyz chodila a padala, mela jakoby cil neco dokazat, stejne jako na tom bazene, kdy to take nedela…fakt by bylo super prijit na to, co by poradne zabiralo :D Musis to mit teda ted pekne fyzicky narocne, drzim moc palecky, at vse zvladas s klidnou hlavou.Kdy mas termin?
Jetse jsem se te chtela zeptat, tva neurolozka se nikdy nezminila, ze ta neustala masturbace by mohla znamenat treba nejaky jiny problem???Me totiz tama vystresovala, kdyz jsem ji volalla, ze to maly dela celkem casto, tak mi rakla, ze by jsme pak museli na neurlogii na pozorovani…tak nevim, jestli v tom vidi nejaky hlubsi problem nebo jen chce udelat dalsi vysetreni, abych jako ja mela pocit, ze neco dela :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: proste me se s malym nikam po doktorech uz nechce, chci mu dat klid, navic se mi jinak jevi hodne bystre a cile dite a s tou hlavickou si me taky uklidnila, divala jsem s e jeste na jine diskuse a holky to tam popisuji, ze maji nektere metalistu jine ze jim dela neustale nenene,napr.kdyz maji radost, jsou rozdovadeni nebo naopak unaveni…opatruj se a drz se, at se dari, papapa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí