Kopie Máte doma prvňáčka? Co už probírají?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5407
1.11.12 20:14

@pvmr no super, gratuluji k úspěchu :potlesk: :potlesk: :potlesk: Snad to tak zůstane na pořád… :palec:
bití tak u nás taky nastaly změny. Filípek se hodně zklidnil po té poslední rvačce, protože mu došlo, že to zašlo hodně daleko :? Já jsem mu vtlokala do hlavy, že půjde do speciální zvláštní školy a že tam ho budou mlátit ostatní děti pro nic za nic…Tak dostal vítr a řekl, že už se prát teda nebude…Zatím to dodržuje a nebývá napomínaný ani ve vyučování, zatím ani nevyrušuje. Tak snad se zavčasu probral a došlo mu, že takle nikam nedojde… Jediné, co mně „uklidňovalo“ dá-li se to tak říct…že se u nich právě neděje šikaná a že není tím aktérem…toho jsem se bála. Je to kluk, takže čekám, že se zase někdy popere, ale pokud to bude férové, nic proti tomu neudělám, maximálně opět nastolím zákazy. Hlavně ať to není zákeřnost, nebo nedej bože ta šikaná :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Kluci se holt prali, perou a prát budou, jen ať má k sobě adekvátního protivníka :evil:

• načítám...
15811
1.11.12 20:44

@peteris Tak to teda taky gratuliji k takovému,,pokroku,, :) :potlesk:

já taky uznávám takové to bití, druhu - chceš se bít? jo? tak pojď, nebo takové malé požduchování, soupeření v něčem, ale pro nic za nic jen tak někomu dát facku, to mi příjde moc. No zkrátka, jsem zvědavá na zítřek - jestli se tam něco stane, nebo ne.

• načítám...
5407
1.11.12 21:00

@pvmr ještě jsem zapomněla říct, myslím, že by nebylo od věci, kdyby si to manžel nahrál na telefón, myslím, že tím nic neporuší, naopak získá důležitou dokumentaci a pokud tam opravdu jsou hoši, kteří jedou tvrdou šikanu…Já bych to tedy takhkle udělala. Ani si nedovedeš představit, jak mi začal nosit poznámky, jak jsem se bála, že on je třeba ten zlý, který napadá nevinné a slabší kluky… Mám z toho hrůzu a budu dělat cokoliv, aby k tomu nikdy nedošlo :andel: Držím palce, aby jste dobře pořídili a hlavně, aby se to brzy vyřešilo ;)

• načítám...
15811
2.11.12 09:36

Tak manžel nevyřídil nic, nic se v šatně nedělo, to jsem zvědavá s čím příjde ze školy mladej. Za uč. nešel, po mě zkušenosti s ní - neměl žáden důkaz a jen tvrzení bylo podle něj zbytečné.

• načítám...
14624
2.11.12 12:40

@pvmr

šikana je mor :cert: ať vám to dobře dopadne. U Ambrušky ve škole jsou na šikanu přísní. Ihned se to musí hlásit a okamžitě se to řeší. Před každou třídou v šatně je velká značka se zákazem šikany a taky si pravidelně o chování povídají - kéž by to bylo všude :hug:

• načítám...
6557
3.11.12 22:51

Tak my mame doma relativniho prvnacka..v Holandsku je to treti trida, ale odpovida nasi prvni..probiraji pismena, to uz vloni, hodne ctou i kratke vety. Pocitani do 20, scitani a odcitani, do 10 rychle..minule prinesl papir s cislicema od 1 do 60 a taky zacal odrikavat radu..2, 4, 6, 8, 10, 12..prijde mi, ze jedou docela rychle.

Sikana je des. Taky mam z toho strach. Ja si jako mala nechala skoro vsechno libit, proto na to davam u svych deti pozor. Syn se moc neumel branit, casto ho nekdo strkal, jedna holka ho vloni prastila..ale snazime se mu zvedat sebevedomi, chodi na kurz socialnich dovednosti a rekla bych, ze to pomaha. Minule mu dva spoluzaci snedli susenky a podruhe uz je zastavil :) Pry, at si koukaji prinest svoje a nejist jeho..
Jinak si stezuje na bolest hlavy..a na spoluzaka, ktery mu pri psani strka do zidle. Asi je na case si opetovne promluvit s pi ucitelkou, ktera je nastesti rozumna. Radim rodicum stydlivejsich deti urcite resit konflikty s ucitelkou, ale zaroven se snazit o zlepsovani sebevedomi u vlastniho ditete. Vetsinou se ty problemy totiz tahnou dal, nektere deti poznaji ty mirnejsi deti a dost toho zneuzivaji.

• načítám...
7479
5.11.12 12:50

@lexxie tý jo to teda jedou - koukám, že my si tu myslíme, jaké jsou na některých školách na děti nároky, ale v porovnání se zahraničním školstvím je to ještě procházka růžovým sadem. Tady by ten váš třeba ještě ani do školy nechodil (pokud koukám správně, že mu 6 bylo v září?).

• načítám...
6557
5.11.12 21:59

Kmar no ono vsude je neco..mne by treba uz asi vadilo, kdyby me deti museli nosit do skoly ty tezke aktovky a mit denne ukoly. To tady vubec v prvnich letech neexistuje. Dokonce ani nechteji, aby se rodice s detma ucili. Max. obcas neco precist..To je zase dost rozdil oproti CR. Na jine veci jsou tady ale prisnejsi. Treba deti chodi do skoly od 4 let a uz od 4 let jsou ruzne pozorovane, testovane..syn vubec asi nechapal, co se po nem chce, ted uz to pochopil a jde mu to o moc lip. Treba mne prekvapila ucitelka, ze dala jako priklad opozdene jemne motoriky, ze ve 4 letech nepreklada papir presne do rohu, nebo pretahuje omalovanky. Ted jedou taky dost rychle..holandskou 1 tady jen tak nekdo nedostane. Dopredu ani nevime, kdy presne budou deti delat testy. Je to uplne jiny system, nez v CR, ale uz jsem si zvykla. Proste to berou jinak. Jj. synovi bylo 6 v zari, ale v CR uz snad taky berou deti narozene v zari? Tady berou i deti, kterym bude 6 v prosinci, ale ne vsechny..a ty to maji teda tezke.

• načítám...
14624
6.11.12 08:32

@lexxie

no pokud se nehodláte vracet do ČR, tak je to v pohodě. Malá chodí do americké školy a cca za tři roky se vrátime domů. Než zase někam odcestujeme, bude chodit do české školy a myslím, že bude mít hodně velký kulturní šok :think: Taky nemáme učebnice doma, buď dělají úkoly přes net anebo dostávají dva okopírované papíry na doplnění, píšou jenom obyč. tužkou.
Tady děti taky testují, čtvrtletně, tento pátek dostaneme výsledky, jsem zvědavá. A jak píšeš, tohle už běželo ve školce u 4-5 letých dětí a taky poprvé nechápala, co se po ní vůbec chce. Teď už je to ok.

Minulý týden měli ve škole prázdniny a dostali za úkol udělat mini projekt o rodné zemi. Buď formou plakátu, nalepit nebo nakreslit, případně udělat power point prezentaci. Prezentace měla obsahovat název zemi, zda máme prezidenta, krále, pak vlajku, název státní hymny a popsat státní symboly.
Malá má prezentaci dnes odpo, tak ji držím pěsti ať to zvládne.
Manžel ji navíc dotlačil k tomu, aby udělala kromě ČR i Keňu, kde se narodila, tak snad to nepoplete.

Od manželky kolegy, která má dítko ve třetí třídě vím, že v ČR se toto děti učí teprve v tom 3. ročníku.

Osobně mi to přijde dost těžké, protože je docela problém podat to hodně jednoduše, ale tak, aby z toho děti něco měli…

Každopádně to považuji za zkušenosti, které se jí snad někdy hodí :)

• načítám...
5407
6.11.12 18:47

8o 8o 8o 8o 8o 8o No nakonec zlaté česko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
6557
6.11.12 22:47

Mawe teda na power pointovou prezentaci ziram..to je i docela ukol pro rodice. Taky tam u vas maji naroky, si myslim, ze tak male deti se teprve musi naucit mluvit pred celou tridou..ale asi to funguje. Vy delate jeste srovnavaci zkousky v ceske skole? To my ne a snad ani teda nemusime, vubec si to nedokazu predstavit. Uz ted mne desi, jak budu deti ucit cist cesky, kdyz nektera pismena se ctou jinak, zatim zaklad holandsky a pak se uvidi..

peteris jj. taky si rikam, ze v ceskych skolach ty zacatky tak narocne nejsou az na to denni uceni a ukoly, ale 1 ziskat snad neni tak slozite. Asi ale zalezi na skole. Tady klidne nechaji ditko v 1. tride propadnout, kdyz ma pomalejsi tempo..a nikdo to nijak dramaticky nebere.

• načítám...
14624
7.11.12 07:26

@lexxie rozdílové zkoušky dělat nemusíme, ale právě kvůli tomu, že se pak vracíme domů chceme, aby je dělala a taky česká škola, kam je Ambruška zapsána, na tom trvá. Je to myslím proto, ze ji vedou ve stavu i když tam není fyzicky a reditel pak musí doložit, ze tu tridu absolvovala. Tomu celkem rozumím, ale je to maso.

Mala odprezentovala v pohodě, sama byla spokojena a děti se ji pak hodně ptali na zvířátka v Africe, to je myslím zajímalo víc než státní symboly Keni :mrgreen:

• načítám...
JaSe
7.11.12 08:28
@MaWe píše:
@lexxie rozdílové zkoušky dělat nemusíme, ale právě kvůli tomu, že se pak vracíme domů chceme, aby je dělala a taky česká škola, kam je Ambruška zapsána, na tom trvá. Je to myslím proto, ze ji vedou ve stavu i když tam není fyzicky a reditel pak musí doložit, ze tu tridu absolvovala. Tomu celkem rozumím, ale je to maso.Mala odprezentovala v pohodě, sama byla spokojena a děti se ji pak hodně ptali na zvířátka v Africe, to je myslím zajímalo víc než státní symboly Keni :mrgreen:

Ahoj,
nechce Tě nějak děsit, ale moje známá má kolegu z práce, který byl pár let v USA s rodinou. Má dvě děti (myslím, že obě holky), které tam chodily do školy. Jedna z nich se celkem srovnala s jiným stylem výuky v ČR, ale druhá s tím měla velké problémy. Takže pro Vaší malou to bude rozhodně hodně drsný náraz. Ale třeba zrovna jí to nebude nijak vadit a rychle se přizpůsobí. :kytka:
Já jsem v Praze zapsala dvojčata do jazykovky a omylem do Montessori školy, vzali je do obou, ale po konzultaci s tou známou jsem je nechala v jazykovce, kde se učí standardním způsobem, právě proto, že by děti mohly mít třeba na střední škole problém se přizpůsobit jiné výuce. I když by mi jinak ten způsob výuky na druhé škole vůbec nevadil.

• Upravit
14624
7.11.12 09:22

@JaSe

Hodně o tom s ní mluvíme a chci taky využít toho, že tady mají děti jinak prázdniny než u nás a bude mít možnost zapojit se - jak jen to půjde - do výuky v ČR.

Každé dítě je určitě jiné. Třeba překvapí. Nějak to zvládnout musíme :pankac: :kytka: Ale je to boj.

• načítám...
JaSe
7.11.12 09:55
@MaWe píše:
@JaSe

Hodně o tom s ní mluvíme a chci taky využít toho, že tady mají děti jinak prázdniny než u nás a bude mít možnost zapojit se - jak jen to půjde - do výuky v ČR.

Každé dítě je určitě jiné. Třeba překvapí. Nějak to zvládnout musíme :pankac: :kytka: Ale je to boj.

Je to šikovná holčička, určitě se s tím bez problémů vyrovná :kytka:.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce