Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mazlivé : 11
nemazlivé : 4
Kdyby bylo dle vůle našeho mazlíka, tak nosím v šátku do rozervání těla celý den. ![]()
Mazlive 12
Nemazlive 5
Mam dve a kazde je uplne jine, prvorozena je po tatinkovi netykavka, ac jinak je skoro cela ja. Mladsi je mazel po mne, ac jinak je cely manzel…
Mazlivé 14
Nemazlivé 5
Obě moje dcery jsou mazlíci, tulí se rády. Hlavně ta starší.
Mazlivé 14
Nemazlivé 6
Nevím možná se to ještě změní jak píší holky ale jsem na tom Pudlo naprosto stejně- kdyžjí mám v náručí tak kouká všude okolo kde by za co zatahala, hlavu si na mě nepoloží nepřitulí se. Blbiny to jo, škrábat mamce po tváři, tahat za vlasy a štípat do nosu to jí užije ale zatím je taky spíš nemazel. Ikdyž mojí přítomnost má ráda. ![]()
mazlivé 16
nemazlivé 6
hlasuju pro mazlíka, i když je to jen když má náladu, nebo je unavený, to se přijde stulit máme do náruče rád + k tomu mi vrazí ruku do výstřihu a nahmátne si prso a mačká si a mačká
, jinak je spíš takový samouklidňovací (paleček) a mě potřebuje spíš na servis než na mazlení o to víc si užívám že dosud kojíme a to se tulí dobrovolně
mazlivé 16
nemazlivé 7
My to máme přesně jak píše Pudla. Má rád pusinky, lechtání, rád se nosí. Při nošení mu ale zjevně nejde o kontakt, ale sloužím mu jako rozhledna. Pokud bych mu koupila stojan, na který ho umístím a bude se otáčet a jezdit po bytě, bude spokojený. Klasické chování v náručí nesnáší, omezuje ho v pohybu. Kojím v podstatě bezkontaktně - teda pusinkou na prsu přisátý je
, ale jinak leží na zádech s hlavou otočenou k prsu ( přesně tak, jak se nemá, vidět nás tak laktační liga …
). Když ho přitáhnu k sobě tak zas odtáhne hlavu. Jinak ale vyžaduje mojí neustálou přítomnost, pořád mě pozoruje, co dělám, rád na mě sahá (samozřejmě štípe, tahá za nos, vlasy a uši). Docela má i rád, když se dotýkám já jeho, masáže, hlazení, pusinky, ale klasické tulení ne.
mazlivé 17
nemazlivé 6
Mám extrémně mazlivého 4,5 letého kluka, každou chvíli příjde, že potřebuje ke mě na klín nebo se aspoň chytí za ruku. Ale začalo to být vidět až tak někdy v 7 - 8 měsících.
mazlivé 18
nemazlivé 7
Maty je mazlivec úplně maximální, když to na něj přijde, těma svejma pusinkama mi jednou zaručeně vyrazí zuby
Ale je fakt, že musí sám chtít.
Řekla bych, že je moc brzy na to, říct jestli je dítě mazlivé, ono se to mění věkem.
Malej byl do teď co je mu rok nemazlivka, svíjel se, škubal za vlasy, štípal, kousal a chechtal se u toho, teď mi příjde aspoň strčit hlavu do klína a zarochňat si
, ovšem když brečí, to ruce natahuje, abych ho vzala a pohoupala, no do 2 minut ale chce zas dolů
. Ovšem po bytě a na záchod chodí zas za mnou jak ocásek, tak si pak vyber ![]()
mazlivé 19
nemazlivé 7
Ještě před 14 dny bych hlasovala pro nemazlíka, ale teď se to nějak zlomilo a Jája je nejspokojenější, když se mě nebo tátovi může omotat kolem krku a položit si hlavu na rameno. Tipuju, že ta hranice zlomu byla někde kolem osmi a půl kila živý váhy. ![]()
hm, tak to nam uz chybi jen pul kila do zacatku mazleni ![]()
me to mrzi jen malinko, vim, ze me rad ma a muzu s nim ruzne dovadet … no a ja si ho pomazlim, hladim si ho, on me ne… co se da delat…