Máte někdo zkušenosti s dabingem?

2506
21.7.12 22:40

Máte někdo zkušenosti s dabingem?

Jak to chodí u dabingu? Dá se to studovat? Víte co a jak? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
346
21.7.12 22:55

Kdysi, když jsem se ještě živila mluvením, jsem našla na netu databázi - nahraješ se, pošleš a čekáš, až tě někdo vybere mezi profíky a desetitisíci tobě podobnými, takže pravděpodobnost 0,00nic :mrgreen:. Možná jsem dabing zahlédla i v nabídce některé soukromé VŠ zaměřené na média, ale ve finále podle mě dopadneš stejně, takže pokud nemáš známé nebo extrémní kliku, šance na uplatnění v tomhle oboru bude pramalá. Ale držím palce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
21.7.12 23:02

@daaaja no já to tušila.. je to škoda, že vždycky k těm nejlepším povoláním potřebuješ protekci nebo strašnou kliku :( ale co.. snad najdu něco lepšího :mrgreen: a ty si jako dabovala? nebo co s mluvením? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
21.7.12 23:18

Moderovala jsem v regionálním rádiu a když ho „spolklo“ celostátní, (které se do dneška tváří jako regionální, jen vysílá z Prahy :mrgreen: ), připadal mi dabing jako další zajímavá cesta k penězům za něco, co mě baví :mrgreen: Ale to je bohužel opravdu hodně velký sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
21.7.12 23:20

@daaaja a kolik peněz tak vyděláš u dabingu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
21.7.12 23:30

No, spíš jsem to myslela tak, že děláš něco, co tě baví, moc se u toho nenadřeš a ještě ti za to někdo platí. V dabingu netuším, v rádiu jsem si vydělala na benzín a na svačinu :mrgreen: (asi 120,– hrubého na hodinu a vysíláš cca 4hoďky), takže opravdu napakovat se v téhle branži dá jedině v případě, že jsi Leoš Mareš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 07:35

No, je dobré mít vysoké cíle, třeba se Ti to povede, ale snadné to asi nebude.

Dabing dělají herci, tudíž předchází studium na herecké škole - konzervatoř, DAMU, JAMU. Dále děti z Dismanova sboru a dětské filmové hvězdy. herečkou se můžeš stát i tak, že nastoupíš někam do oblastního divadla jako elév a vypracuješ se. Předpoklady pro to jsou Ti jistě jasné, talent, zpěv, pohyb, zkušenosti nějakém dramaťáku nebo amatérském divadle.

Konkurence velká, televize mají od začátku krize menší příjem z reklamy, málo se točí a hodně reprízuje. Běžně jeden herec namluví ve filmu třeba 4 vedlejší postavy.

Většina lidí si asi myslí, že naše herecké celebrity musí být bohaté. Nu. Spíš musí kombinovat všechno aby se uživili - divadlo, dabing, když se poštěstí seriál nebo reklama. Dám příklad jednoho studia - kdo není hvězda rozpoznatelná po hlase na první poslech dostane v dabingu 500 Kč za natáčecí den, ti známí třeba 1500 Kč.

• Citovat
  • Upravit
2506
22.7.12 08:04

Já právě herečka být nechci. Jsem absolutní nervák a tohle bych nezvládla. Ani o to nestojím.. Spíš jsem myslela jestli se dabingem můžeš živit jako normální občan.. Je to zajímavá práce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 08:19

Nu, můžeš se živit krasobruslením jako normální občan :-D :-D? Hrou na housle? :mrgreen: :mrgreen:?

• Citovat
  • Upravit
2506
22.7.12 08:22

No jo, hold není všechno pro každého! Asi budu vytírat hajzly jako normální občan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 08:33

Promiň, nechtěla jsem se Tě dotknout, jen mi to přišlo legrační, protože tuším, jaká dřina za tím stojí. Na DAMU se hlásí stovky lidí, berou šest kluků a šest holek, na konzervatoř o pár víc. Kamarádka třeba během pokusů dostat se na DAMU vystudovala celou jinou VŠ. Takže výroky typu je to o známostech a štěstí mi připadají nepatřičné. Spíš bych řekla že léta na tom makáš a PAK je to třeba o známostech a štěstí.

Určitě máš svou profesi ve které jsi dobrá.

• Citovat
  • Upravit
2506
22.7.12 08:40

Vůbec ses mě nedostkla :) já nejsem absolutně urážlivý člověk. Tady mi šlo spíš o to jestli někdo ví jak to u dabingu chodí. Jestli to můžou být jenom známé osobnosti nebo i někdo jako já. Teď už to nechám být, prostě jsem byla jenom zvědavá protože mi to přišlo fájn :) A já ještě chodím do školy a vybírám si vysokou, vůbec nevím kam půjdu, takže taky proto se ptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
22.7.12 09:40

Jee, dabing bych chtěla někdy zkusit, láká mě to:)Tak stejně i zpěv, herectví a tanec. Ale asi už mám smůlu, za chvíli budu hrát divadlo našemu miminku a zpívat mu ukolébavky před spaním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
22.7.12 09:50

Napíšu něco z druhé strany: já budu /snad/ potřebovat hlas na namluvení něčeho a řeším to tak, že si prostě vyberu herečku z místního divadla, která je mi sympatická. Herecké vzdělání nemá, je to tudíž normální člověk. Myslím že to tak řeší i podnikatelé co potřebů klamu atd., takže - do dabingupodle mě se dostat lze, ale právě přes divadlo, jinak těžko.

• Citovat
  • Upravit
2506
22.7.12 12:30

Takže mám tak či tak smůlu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat