Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás bylo méně rok po porodu druhé, ale to hlavně kvůli mým zdrav. problémům. Jakmile se vše po zdravotní stránce spravilo, tak se spravila i frekvence, ale museli jsme na tom zapracovat.
Zapracovat i na blízkosti, takže jsem se sebe víc dotýkali i během dne, občas si zašli na rande bez dětí. občas si uděláme hezký večer.
Navíc sexem se mají vyplavovat endorfiny, takže mě to vždy krásně dobije.
Teď jsme měli od dr. zase na 6týdnů utrum od dr. a zas tu kolem sebe chodíme jak mlsný kocouři ![]()
(děti 4,5 a 20m. )
@LaternaM píše:
@unuděná no to bych ráda uměla, ale nevím jakjak to děláš?
Tak minimalne tak, ze kdyz uz ten muj projevi zajem, okamzite si zakazu myslenky stylu „vzdyt zase za dve hodiny vstavam na kojeni“ nebo „uz tak se dnes vyspim maximalne 6 hodin a jeste toto“ apod.
A muzu ti rict, ze po paradnim sexu, ktery si uzivaji obe strany, jsem rano mnohem cilejsi, i kdyz bych kvuli detem lezla 10× z postele ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem treba ze syna nekdy/castotak unavena ze si vecer tak bidou vycistim zuby, odlicim se a usnu jak mimino. Kdybych se v takovych chvilich mela „dostavat do nalady“ bylo by to premahani v pravem slova smyslu, coz v sexualni oblasti nepovazuji za vhodne. Stejne tak, jako bych chlapa neuhanela po nejake brutal narocne praci ocekavam, ze to pochopi i on. Muj to chape. Ocekavam ze se to zlepsi, az me syn nebude porad potrebovat za zadeckem a nebudu unavena. Nejake docasne snizeni frekvence z jasnych pricin by poradny partner mel respektovat.
No tak my, jakozto „poradni partneri“,jsme z deti vecer urvani oba (byt manzel s nimi travi jen par hodin po praci) -takze pokud premahani, pak je z obou stran
Ja mam posledni dite jeste mladsi nez zakladatelka, vstavam nekolikrat za noc, pres den mazec jeste se ctyrletakem, ale pokud vylozene nepadam na usta, a manzel projevi chut, tak se do nalady rada dostanu a za premahani to nepovazuju
Protoze premahat se clovek muze jedine k cinnosti, ktera ho nebavi. Takze si mozna ujasnete, kde je skutecny problem.
@JayLee to jo, ale ani když děti byly úplně malinký, tak byla četnost stejna? Nebo se to postupně vylepšilo? On tříleťáček už je něco jinýho, než párměsíční kojenec.
No tak my teda mame sexu více a je to mnohem lepší. Myslim ze je to o prioritách. Kazdy den je pro nas priorita byt chvíli spolu, a nemusí se vzdy jednat o sex. Kdyz dite spi. Nádobí/úklid/cokoli proste muze počkat.
@unuděná píše:
No tak my, jakozto „poradni partneri“,jsme z deti vecer urvani oba (byt manzel s nimi travi jen par hodin po praci) -takze pokud premahani, pak je z obou stranJa mam posledni dite jeste mladsi nez zakladatelka, vstavam nekolikrat za noc, pres den mazec jeste se ctyrletakem, ale pokud vylozene nepadam na usta, a manzel projevi chut, tak se do nalady rada dostanu a za premahani to nepovazuju
Protoze premahat se clovek muze jedine k cinnosti, ktera ho nebavi. Takze si mozna ujasnete, kde je skutecny problem.
Ja mam zcela jasno kde je problem, jmenuje se unava. Kdyz je clovek opravdu dlouhodobe unaveny, nema chut ani na to, co ho bavi a to se netyka jen sexu. Nema jednoduse silu. Budte rada, ze to neznate. ![]()
@unuděná píše:
Tak minimalne tak, ze kdyz uz ten muj projevi zajem, okamzite si zakazu myslenky stylu „vzdyt zase za dve hodiny vstavam na kojeni“ nebo „uz tak se dnes vyspim maximalne 6 hodin a jeste toto“ apod.A muzu ti rict, ze po paradnim sexu, ktery si uzivaji obe strany, jsem rano mnohem cilejsi, i kdyz bych kvuli detem lezla 10× z postele
Skvěle
![]()
U nás to bylo tak, ze před dětmi byl sex tak 2-4× měsíčně, v době snažení tak 6×, a povedlo se rychle, takze jsem si toho moc neužila. V těhotenství nebyl skoro vůbec, rok po porodu vůbec, pak pár měsíců 2× týdně, to jsme měli roční dítě a šlo to. V druhém těhotenství klesající frekvence a po druhém porodu tak 6× za rok. Pak jsme se rozešli. Sex v tom taky sehrál roli. U nás totiž to bylo naopak, ja měla chuť i zájem v těhotenství i po porodu, fakt spokojená a uspokojena žena líp snáší i ty potíže mateřství, ale on to sabotoval.
Teď s přítelem sledujeme když se vidíme, nekdy máme i děti u sebe a to to večer jistí. Pro mě je ideální frekvence 3-4× týdně, v době kdy jsou děti malinké aspoň 1×, takova udržovací frekvence. Bohužel pro chlapa bylo i tohle moc.
My jsme spolu 15 let, máme 3 dětí, z toho nejmladší 1,5 roku a můj sexuální život si prošel mnoha fázemi. Od totální nechuti, kdy se díky tomu naše manželství dostalo do krize (období kojení a posléze braní HA), až po momentální situaci, kdy si sex zase užívám a máme ho 3× týdne určitě. Jsem přesvědčená, že je to díky tomu, že jsem vysadila HA. Konečně po mnoha letech, jsme s manželem v posteli zase jako na začátku vztahu. A unavená bývám pořád stejně, vlastně asi víc, než v době, kdy jsem měla jedno nebo dvě děti a přesto večer chutě mívám a ne zrovna malé
.
@Anonymní píše:
Ja mam zcela jasno kde je problem, jmenuje se unava. Kdyz je clovek opravdu dlouhodobe unaveny, nema chut ani na to, co ho bavi a to se netyka jen sexu. Nema jednoduse silu. Budte rada, ze to neznate.
Jejda, keeez bych to neznala! Kdyz byl prvorozeny malinky, tak jsem vice nez pul roku nespala nikdy dele nez 30minut v kuse
Ted mam dve narocne deti (4 a 1,5) a ver mi, ze kdyz si je nekdy vezme babicka, tak telo automaticky vypne a upada do komatu
Ale i s unavou se da bojovat-hned me treba napadlo dat si sexik po ranu, kdyz je clovek relativne fit ![]()
@LaternaM máme 3 děti tak sexu je méně ale spíš kvůli nedostatku volného prostoru ale zase žádná tragedie
naštěstí dopoledne je tady často klid tak pokud má manžel po noční, před odpolední nebo volno tak využíváme volného bytu ![]()
@JayLee no jo, ono ale každý dítě je jiný a moji kluci jsou spánkově dost nároční, usínají kolem půl deváté a vstávají kolem 5 ráno. V noci už se vzbudí naštěstí tak dvakrát, ale bývalo to třeba desetkrát za noc. Chůvu nemám a babi hlídá velice svátečně.
Taky máme méně sexu, více unavy, méně spánku..a tak jsem více unavená. Malý usíná až kolem 22.hod. a to jsem já už k. o. A taky je to asi i věkem, tak není mi už 20..ale přítel si zatím moc nestěžuje, asi to taky chápe.
Tak ona je také únava a únava. Pokud se únava používá jako výmluva, tak to není zas tak dobrý. ![]()
Nevím, asi jsem divná, první jsem kojila každou 1,5 h ve dne i v noci, a sex byl pořád ve stejný frekvenci tak 3×týdně. Po druhé, když byl ten zdrav. problém tak jsme to snížili 1-2týdně, dle toho, zda to šlo či nešlo. Nedovedu si ani představit, nemít sex třeba 3.měsíce v kuse (nepočítám těhotenství, kde je to vysloveně zakázané…třeba), My když už jsme nemohli mát vysloveně styk, tak vždy proběhla nějaká ta něžnost.
ale já co tak čtu ty diskuse, či poslouchám kamarádky, tak opravdu chybí ta celková blízkost a letmý dotyky, pohlazení, políbení a tak.
Ja jsem treba ze syna nekdy/casto
tak unavena ze si vecer tak bidou vycistim zuby, odlicim se a usnu jak mimino. Kdybych se v takovych chvilich mela „dostavat do nalady“ bylo by to premahani v pravem slova smyslu, coz v sexualni oblasti nepovazuji za vhodne. Stejne tak, jako bych chlapa neuhanela po nejake brutal narocne praci ocekavam, ze to pochopi i on. Muj to chape. Ocekavam ze se to zlepsi, az me syn nebude porad potrebovat za zadeckem a nebudu unavena. Nejake docasne snizeni frekvence z jasnych pricin by poradny partner mel respektovat.