Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@wobludka Já mám vlasy sepnuté a mokrá hlava nevadí. Odpočívání mezi cykly máme vlastně po schlazení. Vyjdu ze sauny, osprchuji se, vyjdu ven a šup do bazénu. Tam jsem, dokud je to příjemné (teď je to třeba jen chvíli, voda už je hodně studená), sednu si venku u bazénu na lehátko a odpočívám a chládnu. Ono ti je najednou krásně teplo a stoupá z tebe pára, tělo se postupně uklidní. Jakmile se dá srdce do klidu a teď v zimě už mi i začíná být zima, je čas jít znovu do sauny. Venku jsem tak 5 - 10 minut, záleží na tom, jak člověk rychle chládne. Když už je venku tepleji, musím se delší dobu chladit v bazénku. Do sauny musím jít dobře schlazená, tělo uklidněné.
My jsme s mužem taky nadšení saunaři. Už teď mi ale chybí. Nevíte, kdy po porodu (po císaři) se můžu začít zase saunovat? Aby se mi nerozjela jizva nebo tak..?
Jinak máme rádi všechny druhy/typy saun..tropickou, finskou, krbovou..na ochlazování led, vědro s vodou, bazének.
Ahoj, taky jsem se letos na podzim začala saunovat. Ještě si teda přivykám, ale je to docela fajn. Máme klasickou doma. Jediné co mi nevyhovuje, tak je sprcha pro ochlazení. S tím doopravdy bojuju. Někde jsem četla, že hlavu si máš smáčet až před posledním cyklem… Dokonce jsem zjistila, že tam chodím ráda sama. Abych nemusela přemýšlet, přítel si chce furt povídat a prostě mi vyhovuje ta samota.. Jinak zkoušely jste dát si masku na vlasy?? Já se ptala kadeřnice, protože si chci nechat narůst dlouhé vlasy, tak se o ně docela dost starám. A ta mi tohle poradila. Jakoukoli masku na vlasy a já vám teda povím. To je naprostá bomba, vlasy jsem měla jako hedvábí!! Doporučuju
S tou studenou vodou po sauně je to taky mýtus.
Komu nevyhovuje z jákéhokoli důvodu ledová sprcha či studený bazén, může prostě použít sprchu pouze vlažnou či nechat tělo ochladit jen na chladném vzduchu- pobyt venku. Tento postup vůbec nesnižuje efektivitu saunování. Pokud Vám tedy ta studená sprcha vadí, dejte si pouze vlažnou.
Ahoj, my máte taky hodně rádi saunu. Je to super věc. Trochu komplikace je, že máme 2 malé děti a hlídání je dost problém, ale vyřešili jsme to tak, že chodíme do aquapqrku kde mají sauny i takové ty míň teplé a to se teda klukum fakt líbí. takže jeden je s klukama a druhý může do pořádné sauny. Ale teda mít saunu doma by bylo ideální
. Budem si jí muset pořídit.