Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak pojďte pokecat. ![]()
Já saunování úplně propadla. Tak dva až třikrát do týdne si saunu dám - dva až tři cykly. Teď v té zimě je to super.
Jak často se saunujete vy? Je to vůbec zdravé chodit víckrát jak jednou do týdne? Co infrasauny a biosauy? Mně bylo v infrasauně zima
a v biosauně vlastně taky, takže vítězí ta klasická finská. A co děti? Finové prý berou do sauny i kojence
Naše děti chodí cca od 3 let, ale nevydrží moc dlouho. Dá se saunou i zhubnout? Asi to nebude zas tak slavné, že, ale mám pocit, že jsem o jednu břišní pneumošku chudší
A co nějaká přírodní kosmetika po sauně? Zkušenosti uvítám.
@Gina108 závidím… já bych to brala, hlavně v těch mrazech, ale nesnesu to kvůli tlaku -začne se mi motat šiška.. vím, že mi kdysi doporučovali jakous s nižší teplotou, ale už si nevybavim, která to byla
děti můžou od mala nachvilku, naše chodili už ve školce ![]()
@martina.se no to je ta biosauna. Tam je tak 70 st. a lejou tak nějaké éterické oleje do takové nádoby nad kamnama. Mně se taky po vylezení z teplého lehce motá šiška a srdce jede jak blázen, že si říkám, aby mě neklepla pepka, ale za ten pocit mi to stojí.
@Gina108 mi se motá šíša už tak po 2-3 minutách když jsem uvnitř
blbej tlak
ale díky.. já to snad i znovu risknu ![]()
@martina.se píše:
@Gina108 mi se motá šíša už tak po 2-3 minutách když jsem uvnitřblbej tlak
ale díky.. já to snad i znovu risknu
zkus infrasaunu
Zboznuju saunu, saunuju se skoro 30let, mame ji v baraku…jinac jsem tam byla po celou zimu v tehotenstvi a malej byl prvne ve trech mesicich-60st…dneska jako ctyrletak da s prehledem 9ost i deset minut…taky jeste nemel atb
…jinak co se cetnosti tyce, rekla bych, co hrdlo Raci, aspon finove chodej i 4krat tydne, nekteri…kamos tam zil, prej si ji nekery polejvaj pivkem aj. vychytavky
…tam bezne tri generace v rodine davaj spolecne saunu…proste saunovani nema chybu
@Gina108
saunu miluju
. Četla jsem, že aby sauna měla dlouhodfobější efekt je potřeba min. 1× týdně. to mi te nevychází. Nevím, jestli to může častěji škodit spíš ne. Kamarádka byla na stáži ve finskua tam je sauna všude, na koleji, v každým baráku a fakt do ní lezou všichni, celý rodiny i s miminama. Moje děti saunu rády nemají, v podstatě tam moc dlouho nevydrží a otravovaly by ostatní.
Na to motání šišky mi poradila jedna zkušená saunerka, že se musíš aspoň během jednoho cyklu potopit do bazénku celá i s hlavou, prý se nějak „drží teplo v zátylku“. nevim, ale funguje to bezva. Já totiž sebou jednou řízla. Taky musím být najedená tak akorát.
Nezhubneš, ale kůžička je po tom krásná a povzbudí to lymfu, takže nezadržuješ vodu, takže si můžeš připadat hubenější. Po sauně je super sex. No prostě paráda celkově ![]()
Ahoj, taky se přidám do diskuze. Saunu miluju, už od dětských let. Naši jsou aktivní saunaři, mamka prý chodila i když byla se mnou těhotná. Jsem teď na konci těhotenství a i když jsem před těhu saunovala pravidelně 1× týdně i v letních měsících, někdy v zimě i dvakrát týdně, teď v těhotenství jsem na to chuť vůbec neměla. Až teď ke konci, ale jsem 35.tt, tak už to nebudu hrotit a vydržím to. Musím teda říct, že už se na saunu moc těším a po šestinedělí si jí snad budu opět dopřávat. S prckem bych taky chtěla, ale to by chtělo nějakou domácí saunu, v té veřejné si to prakticky neumím vůbec představit.
Chodím pravidelně 1× týdně, saunu miluji. Chodím do klasické finské, s venkovním bazénkem, teď už je tam voda jak led. Nádhera. Hlava se mi nemotá, ale já se vždy pořádně schladím ve venkovním bazénku a pak ještě na dochlazení sedíme nahé venku. Poté šup zase do sauny
Dáme 3 až 4 cykly po 10 minutách.
Nechodime z rodiny nikdo a to ji mame doma. Neni nam z toho moc dobre
Mám infrasaunu. Bohužel je tady dost problém se urvat od dětí a nějak tam proklouznout. Když už se ale zadaří, tak je to super
Hlavně teda to, že je tam ticho a nikdo po mně neleze ![]()
My máme teď nově saunu v baráku, takže nemusím řešit jak s dětmi, prostě tam jsou a když je jim moc vedro, tak vylezou, sami se osprchují a jdou si hrát. Ve veřejné sauně to bylo blbý v tom, že jeden musel vylézat s nimi apod. Já ráda chodila do společných veřejných, ráda jsem chodila s přítelem i s kamarádkami a klidně i najednou ![]()
Akorát teda doma nemáme ten ochlazovací bazének:-( ale naposled, co jsme byli v Maďarsku tak tam měli sice všechny možný druhy saun, ale ten ochlazovací bazének věčně špinavej
stejně jsem tam nelezla.
Koukala jsem na takový designový dřevěný sudy k sauně, ale ty stojej víc než celá sauna ![]()
Jo a co to klasické šlehání březovejma větvičkama? Zkoušel jste někdo? Já to akorát viděla v TV ![]()
Nechodím do společné, sauna, kam chodím, má zvlášť saunu pro ženy a zvlášť pro muže. Chodím tedy do samostatné ženské a užívám si toho komfortu nahoty, žádná prostěradla se nekonají
I bazénky a odpočívárny jsou oddělené. Je to tedy velmi uvolňující, co ze sebe shodím v šatně oblečení, tak ho za sebe dám až za dvě hodiny, když jdu domů.
Jsem teprve začátečník, takže se ráda přiučím, saunu jsme zprovoznili až letos na podzim (finská, sprchový kout je hned vedle), předtím jsem nikdy nebyla (když pominu pár vzpomínek ze saunování se školkou). Dávám si 70° protože ještě nemám vychytáno, jak to snáším, a tak půlhoďku, mám ráda když jsem pořádně prohřátá, po deseti minutách se ani nezačnu potit. A docela bych ocenila nějaké to drbátko. Kluk teď docela trpí na laryngitidy, tak mám trochu obavu, abych ho nerozpařila a pak v noci neřešila záchvat ![]()