Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pipet píše:
Tak hned komentovat - No jo, babi Filoména už odešla, že? A hele, támhle je ještě babička Hildegarda!
@miisenka manžel je SLovák a tam prý mají „babka“ - od matky a „stará mama“ od otce. V češtině je ale termín babka spíš negativního významu.
Jinak dělíme dle příjmení a nebo dle bydliště.
@miisenka To se prostě časem poddá samo.
Když třeba můj muž řekne své mamce „babi“, Majda hned vříská, že to není jeho babička, ale jeho mamka!
I ostatní vztahy má zmáknuté, i moje rozvedené rodiče… Že moje babička je dědova mamka…
Jindra mojí tetě říká taky babi
, ale prostě jsme se tomu zasmáli, až bude starší, tak to pochopí.
Jinak u nás je „babička“ matka obou rodičů… a „stařenka“ je prababička.
(naše děti ale prababičku bohužel už nemají, takže oslovování „stařenko“ neznají)
@danyk píše:
@miisenka manžel je SLovák a tam prý mají „babka“ - od matky a „stará mama“ od otce. V češtině je ale termín babka spíš negativního významu.
Jinak dělíme dle příjmení a nebo dle bydliště.
jj…tiez sme tl tak mali..
@Pipet píše:
@miisenka To se prostě časem poddá samo.
Když třeba můj muž řekne své mamce „babi“, Majda hned vříská, že to není jeho babička, ale jeho mamka!
I ostatní vztahy má zmáknuté, i moje rozvedené rodiče… Že moje babička je dědova mamka…Jindra mojí tetě říká taky babi, ale prostě jsme se tomu zasmáli, až bude starší, tak to pochopí.
bude muset sa to podat..
Ono do nedavna boli vsetci chlapi tata a vsetky zenske teta a vsetky starsie zenske baba..hulakal to na plnu pusu vsade medzii ludmi..
@CokeLady
Tak to je sobre ze sa mu to neplete..jak je stare dite?