Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Těch dnů je potřeba 270 a žádný MD plat nemáš. Máš PPM, která se vypočítá za 12 měsíců. Ale nepočítá se do toho PN.
@Anonymní píše:
Mám odpracováno přesně 280 dní. A zajímá mě z čeho se mi bude vypočítat MD plat. Jsem na rizikovém. Všude píší že se vypočítává z 12 měsíců.
Zadej si do googlu -Vypocet mateřské kalkulačka a vyjede ti spoustu kalkulaček, kde si zadas průměrný výdělek a uvidíš.
Ano, vypocitava se to z posledních 12M, dny na PN se vylučují.
Mateřská se počítá z 12 měsíců. Já jsem na rizikovém a mám odpracováno 280 dní tak mě zajímá jestli se mi ta mateřská bude počítat z jenom z těch 280 dní a také jestli budu mít méně peněz. Když nemám těch 12 měsíců.
Sectou hrubý prijem za poslednich 12M a vydeli ho poctem odpracovanych dni.
Takze u tebe vezmou hrubou mzdu za 280dni a vydeli poctem dni, od kterych odectou dny na PN.
Dobrý den, takže když mi budou vypočítávat mateřskou z průměru hrubé mzdy za posledních 12 měsíců a já jsem z těch 12-ti měsíců marodila jeden měsíc, tak to do toho započítávat nebudou? Mám v tom fakt zmatek.
Mám odpracováno přesně 280 dní. A zajímá mě z čeho se mi bude vypočítat MD plat. Jsem na rizikovém. Všude píší že se vypočítává z 12 měsíců.