Mateřská, zaměstnání, peníze

809
4.3.15 12:32

materska, zaměstnání, penize

AHoj, Prosím o radu ohledně mateřské. jsem v 9 tt, a můj doktor mé kvůli zdravotním problémům poslal hned na rizikové těhotenství.
Ale nevím si teď rady, zaměstnána sem od pulky května minulého roku, a smlouvu mam do konce června tohoto. V práci mi bylo řečeno, že mi smlouvu v červnu neprodlouži.. odpracovaných rok, ikdyž sem na neschopence budu mít ze?? Nebo ne??? A potom tam je ochranna lhůta 180 dni, do které se taky vejdu, jelikoz mam termín v září, ale co mi vrtá hlavou, když mi koncem června neprodlouži smlouvu, dostanu červenec, srpen, září, nějake peníze??? Dekuju předem za odpověď, sem z toho jelen.. :zed: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12912
4.3.15 12:58

Tou dobou už budeš přece dostávat nemocenskou od sociálky, Zaměstnavatel platí jen první dva týdny.
Co se týká ostatního, tak myslím, že máš pravdu, nemocenská se počítá do odpracovaného, takže na mateřskou asi nastoupíš šest týdnů před termínem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.3.15 13:03

@barrrus budeš na nemocenské, takže budeš dostávat nemocenskou. A až nastoupíš na mateřskou, tak mateřskou. Do 270 dní nemocenského pojištění se Ti počítá i ta neschopenka, takže v pohodě, i když smlouva nebude prodloužena. Jinak termín máš září, takže 6-8 týdnů předtim nástup na MD, domluv se pak s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.3.15 13:36

@martina.se když má nemocenskou, nemá volbu těch 6-8 týdnů, ale rovnou těch 6 týdnů před porodem, alespoň tak mi to říkala lékařka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.3.15 13:59

@medunka23 může se dr zeptat, jako je to lepší. Ale nastoupit může i těch 8 týdnů před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.3.15 14:00

@martina.se mě právě tvrdila, že pokud bych byla na neschopence, tak bych musela až těch 6 týdnů, jinak je to samozřejmě na ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.3.15 14:12

@medunka23 možné to je :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie