Matka dělá rozdíly mezi svými dcerami i v dospělosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7992
5.11.14 16:51

No u nas bylo neco podobneho, jen opacne..mam starsi sestru..asi o rok a pul…porad jsem cele detstvi poslouchala, ze mam byt jako ona! Vetu z ni si vem priklad jsem nenavidela!! Takze jsem nosila veci po ni, musela jit na stejnou skolu jako ona.atd…bohuzel stejna jako ona jsem fakt nebyl :-) jinak jsem i citila jak ji ma mamka radsi..to proste dite vyciti…ted v dospelosti je to uz ok.ale pomohlo se odstehovat 250 km dále :-)
Jinak sama mam ted 2 dcery a desim se toho aby mi jednou nevycetly, ze jsem jednu upřednostňovala pred druhou :roll: ta starsi uz naznacuje ze se vic staram o mladsi…ja to tak necitim, obe miluji stejne!!
Ted se pokousime o třetí, tak jsem zvedava jak, na to budou reagovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
5.11.14 16:55

Mám tři děti a snažím se mezi nimi rozdíly nedělat, i když ony si někdy myslí pravý opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
5.11.14 17:01

Je mi líto v jaké si situaci.
Podle mě jste na ně /celkově) až moc hodná, neumíte říkat ne, (cítite se pak špatně když nepomůžete) a to se rovná bezmoci ze které se musíte co nejrychleji vymanit!!
Odstěhujte se pokud je to možné, než vám to poškodí vaši rodinu. Už tak máte špatné myšlenky jestli druhé dítě a jestli se nebudete chovat stejně.
Nebo můžete jít na nějaký kury asertivity a naučit se říci NE a začít se mít víc ráda a řešit jen své problémy. Jak tady bylo již řečeno každý odpovídá sám za sebe, když je dospělí. Občasná pomoc ano, ale Vy a také vaše rodina jste již ve stádiu kdy Vás využívají. A to přece nechcete!!

Žijte si svůj život bez nich. Vy je nepotřebujete!!!, ale oni Vás „ano“.

P. S: Do doby než jsem dostudovala jsem zažívala něco podobného. Od té doby co si žiji svůj život jsem já sama v pohodě a vztahy se změnily o 100% k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
5.11.14 17:24

Znám, z vlastní zkušenosti, ačkoliv ne v takovéhle míře. A myslím, že máš jen dvě možnosti - buď se s daným stavem věcí smíříš jako s faktem, nebo zásadně změníš svůj život a zařídíš si ho bez nich. Je to smutné, ale nedoufej, že se po těch letech někdo z nich změní. Změnit se můžeš leda ty sama, nebo to nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
5.11.14 17:45

Neboj se mít druhé dítě. Jsi zodpovědná rozumná ženská, to ukočíruješ. Každé dítě je jiné a i ten vztah k němu je trochu jiný..ale jiné není špatné, pokud to vychází z potřeb dětí..jen to nesmí být více či méně a na úkor jednoho či druhého. Já nad dětmi slzím a lituju všechny jedináčky..co oni si umějí navzájem dát, jak se milujou, jak se navzájem táhnou (v tom dobrém i v lumpárnách samozřejmě) :lol:
A k tvé situaci v rodině. Jsi za krávu a budeš za krávu, promiň. Ale jen pokud jim to dovolíš. Já bych se odstěhovala, já bych tam, kde není mně a mým dětem dobře, nebyla. Ale pak si žij svůj život a oni taky svůj a sestřička ať chodí třeba nahá a rodičům ta střecha klidně spadne. Špatná budeš stejně, i kdyby ses rozkrájela. Ale máš tak šanci na svůj spokojený život, který ti nebudou oni donekonečna otravovat. Dospěj a úplně se odpoutej. Nečekej, že si to máma jednou uvědomí, že tě ocení a že ti poděkuje nebo se omluví. Mohla bys pročekat zbytek života. Běž si žít svůj šťastný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.11.14 17:50

Já to asi nepochopím. Nepochopím, proč po svých zkušenostech z dětství jsi měla tu odvahu začít žít a budovat svoji vlastní rodinu pod jednou střechou s rodiči? Proč, když se sestra vrátila, jí znovu sama podáváš vstřícnou ruku a jak píšeš-živíš ji, šatíš a kdovíco?
Proč to děláš a zárovenˇse tu z toho všeho vypisuješ?
Není dost morbidně sebemrskačské?
Já ti nevim. Podle mně by průměrně inteligentní člověk už jen z pudu sebezáchovy vzal kramle, odstěhoval se co nejdál a naučil se kopat ten svůj míč života sám za sebne a podle sebe-tak, jak chce.
Ten vztah a poměr ty-rodiče-sestra mi přijde zvrácený a patologický.
Ani jedna jste se od nich nedokázaly odtrhnout-ty, protože pořád čekáš, že tě konečně nějak ocení a přijmou, ona, protože je prostě vychcaná a ví jak na vás.
No hádej, kdo vždycky vyhraje a kdo bude ten outsider?
Přemýšlela jsi někdy nad tím v této rovině?
Stojí ti to všechno za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.11.14 17:56
@Anonymní píše:
Mám jednoho syna. Jsou mu dva roky a opravdu váhám, jestli mu pořídit sourozence… Nechci totiž aby zažíval ty samé situace jako já v dětství a bohužel i v dospělosti. Já vím, nejsem stejná jako moje matka a přesně vím, co nedělat, když mě samotnou to bolí.

Právě proto, že sis to prožila, tak to dělat nebudeš. Tím pak budeš lepší rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.11.14 17:57
@Anonymní píše:
Já to nikdy nepochopím, jak může být mamka tak slepá? Proč je to vždy na můj úkor? Jak můžu být já ta sobecká a zlá? Celý život po ní zametám a pomáhám jí, nic za to nečekám, natož aby se mi dostalo pohrdání a nadávek…Omlouvám se za anonym, stydím se za ně.

No, nerekla bych, ze cely zivot nic necekas. Cekas, cekas nejake uznani, ktereho se ti nedostava. A za ne se nestyd, kdybys nebyla mekka, tak by si to sestra netroufla. Ze zametas a pomahas… Rika ti neco slovo hrdost?

S manzelem se zbalte a odstehujte. Pomahejte pouze proti nejake protisluzbe. Chce sestra pujcit zitra auto? Bezva, ale vecer vam pohlida dite, at si muzete s manzelem zajit na veceri. Sve spory si vyrizuj se sestrou, netahej do toho rodice. S nimi si vyrizuj zase zalezitosti, ktere se tykaji jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
5.11.14 18:06
@DanP píše:
Právě proto, že sis to prožila, tak to dělat nebudeš. Tím pak budeš lepší rodič.

V naší rodině to fungovalo, přestože oba mí rodiče se s tím ve svých rodinách nejen setkali taky, ale navíc oba byli těmi neprotěžovanými dětmi. Pro mě samotnou je to velký argument, proč nemít druhé dítě, takže zakladatelku dost chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
5.11.14 19:51
@berry4 píše:
Já to asi nepochopím. Nepochopím, proč po svých zkušenostech z dětství jsi měla tu odvahu začít žít a budovat svoji vlastní rodinu pod jednou střechou s rodiči? Proč, když se sestra vrátila, jí znovu sama podáváš vstřícnou ruku a jak píšeš-živíš ji, šatíš a kdovíco?
Proč to děláš a zárovenˇse tu z toho všeho vypisuješ?
Není dost morbidně sebemrskačské?
Já ti nevim. Podle mně by průměrně inteligentní člověk už jen z pudu sebezáchovy vzal kramle, odstěhoval se co nejdál a naučil se kopat ten svůj míč života sám za sebne a podle sebe-tak, jak chce.
Ten vztah a poměr ty-rodiče-sestra mi přijde zvrácený a patologický.
Ani jedna jste se od nich nedokázaly odtrhnout-ty, protože pořád čekáš, že tě konečně nějak ocení a přijmou, ona, protože je prostě vychcaná a ví jak na vás.
No hádej, kdo vždycky vyhraje a kdo bude ten outsider?
Přemýšlela jsi někdy nad tím v této rovině?
Stojí ti to všechno za to?

Tak pod toto bych se podepsala, zakladatelka stále nepochopila, že problém není matka nebo sestra, problém je ona sama, její přístup k neřešení situace (spíš neřešení), zůstat tam bydlet je šílenost, neustále jim pomáhat také (proč by se taky o něco snažily, když vždycky zakl. pomůže). Ano je to rodina, ale nikdo není povinen dělat rodině „blbečka“. Kdyby měla zdravé sebevědomí, sebeúctu, hrdost a samostatné uvažování a rozhodování, tak tady nemusí zakládat tuto diskuzi, protože by věděla, že bude matka, která zvládne mít ráda obě své děti (klidně tři nebo pět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 11:06

Ahoj,
já bych se smířila s tím, že to nikdy jiné nebude, i kdyby ses přetrhla, bohužel. takže bud se smíříš s situací a budeš dál trpět. nebo se odstěhuješ a emocionálně se osvobodíš, s tím, že asi budeš fin, ztratná-pravděpodobně ti nikdo nic nevrátí, myslím, že tvé peníze berou jako samozřejmost. sestra bude do konce života ve výhodě, možná zdědí dům, mi se to jeví jako značně pravděpodobné(mluvím ze zkušenosti, jsem taky ta nechtěná).ted jsem ve fázi osvobození se, ale to není hned, to musí být člověk opravdu na dně, aby se dokázal osvobodit. věř mi je to jediné správné řešení, každý je svého štěstí strůjce. osvobod se, ten pocit svobody za to stojí, i když budeš fin. krvácet. v životě je vždy něco za něco.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.14 11:30

@berry4 nemůžeš pochopit zakladatelku, ty jsi zdravě sebevědomá, to ale zakladatelka není, nemůže být, celý dosavadní život trpěla nedostatkem lásky, neustále ji někdo předhazoval, že ona je ta špatná-je to hodně podobné syndromu týrané ženy-když ti tyran omýlá, jsi špatná, můžeš za to ty-tak tomu začneš věřit, je velmi těžké se psych. odpoutat, protože v tom žiješ odmala a nic jiného neznáš- tento způsob výchovy pokládáš za správný. Neustále doufá, že jednou rodiče odhrnou tu kouřovou clonu, přes kterou se dívají na svět a prozřou- v reálu se to nikdy nestává, zakladatelka musí změnit své chování, jen na to ještě psych. není dost silná. Nikdo jiný to totiž neudělá, celé její rodině se náramně hodí, že je na nich psych. závislá, nikdy to oni nezmění, byli by proti sobě.

• Citovat
  • Upravit
29577
6.11.14 15:34
@Anonymní píše:
@berry4 nemůžeš pochopit zakladatelku, ty jsi zdravě sebevědomá, to ale zakladatelka není, nemůže být, celý dosavadní život trpěla nedostatkem lásky, neustále ji někdo předhazoval, že ona je ta špatná-je to hodně podobné syndromu týrané ženy-když ti tyran omýlá, jsi špatná, můžeš za to ty-tak tomu začneš věřit, je velmi těžké se psych. odpoutat, protože v tom žiješ odmala a nic jiného neznáš- tento způsob výchovy pokládáš za správný. Neustále doufá, že jednou rodiče odhrnou tu kouřovou clonu, přes kterou se dívají na svět a prozřou- v reálu se to nikdy nestává, zakladatelka musí změnit své chování, jen na to ještě psych. není dost silná. Nikdo jiný to totiž neudělá, celé její rodině se náramně hodí, že je na nich psych. závislá, nikdy to oni nezmění, byli by proti sobě.
:lol: proč anonym? Nemáš důvod :zed:
A ty mě znáš, že si dovoluješ TOTO napsat? Nejsi ty náhodou samotná zakladatelka, co se dál omlouvá? Co omlouvá své v podstatě zvrácené a nepochopitelné jednání?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
6.11.14 16:13
@berry4 píše: :lol: proč anonym? Nemáš důvod :zed:
A ty mě znáš, že si dovoluješ TOTO napsat? Nejsi ty náhodou samotná zakladatelka, co se dál omlouvá? Co omlouvá své v podstatě zvrácené a nepochopitelné jednání?

berry, ale anonymní píše velmi rozumně. A tebe neurazila, spíš naopak, tak nechápu, proč se rozčiluješ. U tebe mě tato reakce tedy hodně překvapila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 16:42

@berry4 nechápu, proč si tak útočná, máš pocit, že když řeknu, že jsi zdravě sebevědomá, tak útočím? Oprava, nejsi sebevědomá, jsi hysterka, která má potřebu se navážet do zakladatelky, ona doma slyší dost urážek, nepotřebuje další slyšetjestě od tebe. A zakladatelka opravdu nejsem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML