Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@tess50 píše:
A kolik ti je?
Nemyslím si, že je to podstatné. Nerada bych pak směřovala diskuzi jiným směrem. Držme se tématu.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
mám docela obavy, jestli je tohle normální, nebo je můj partner až moc velký mamánek.
Jeho matka měla narozeniny a on ji napsal veřejné vyznání na soc. sítě, jak ji s bratrem milují, je jedinečná, nejlepší apod.
Už to mi přišlo až moc. Já mám svoji mamku taky moc ráda, ale nikdy bych neřekla, že ji miluju (kor jako dospělý chlap a ještě veřejně).
„Korunu“ tomu dal jeho taky dospělý bratr, který mamce koupil dort, na který nechal napsat její jméno zdrobnělinou a se srdíčkem![]()
Jsem divná já, nebo vám to taky přijde moc?!
Divne je vyznavat lasku na soc. siti komukoli.
Jinak cajk
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
mám docela obavy, jestli je tohle normální, nebo je můj partner až moc velký mamánek.
Jeho matka měla narozeniny a on ji napsal veřejné vyznání na soc. sítě, jak ji s bratrem milují, je jedinečná, nejlepší apod.
Už to mi přišlo až moc. Já mám svoji mamku taky moc ráda, ale nikdy bych neřekla, že ji miluju (kor jako dospělý chlap a ještě veřejně).
„Korunu“ tomu dal jeho taky dospělý bratr, který mamce koupil dort, na který nechal napsat její jméno zdrobnělinou a se srdíčkem![]()
Z toho jednoho projevu se nedá nic vyvestit. Pokud by to byl ojedinělý „divný“ projev, tak je to v pohodě.
@Baba píše:
Divne je vyznavat lasku na soc. siti komukoli.Jinak cajk
Ano, ale je to časté. Např. několikrát jsem viděl v Poště pro tebe, že si někdo objednal osobu blízkou (se kterou byl ve styku) a tam ji (v televizi) sdělil, že ji miluje.
Mně osobně se patos dost příčí, nesnáším třeba Celine Dion a různé ty cajdaky
pro mě by bylo důležité, jak se ten chlap chová jinak v životě, jestli ty zdrobněliny a srdíčka používají běžně v životě a tak ![]()
Přijde mi to v pohodě pokud v jiných aspektech života je samostatný a není maman. Ale předpokládám, že kdyby tam něco patologického bylo, tak bys to zmínila. Mají mámu rádi, vždyť je to hezké. Není nějaký mustr na to jak projevovat lásku, každý to má jinak.
Nežárli tak na tchyni.
Není tvoje konkurence.
To verejne prani je ponekud okazale, tomu nefandim, ale nekdo si na to potrpi.
Pod pojmem mamanek si ale predstavuju neco jineho - muze zavisleho na sve matce i v dospelosti.
Jinak pokud dospeli synove- sourozenci rikaji matce ze ji miluji a je jedinecna, tak si myslim, ze je jedinecna
Proč by se dospělý chlap měl stydět za to, že miluje svou mámu? Mně to přijde jako hezké gesto od obou a čistě kvůli tomu bych je fakt neoznačila za mamánky.
Teď jsem se zarazila ještě nad tím nadpisem - matka jako přítelkyně, to myslíš jak? Ty se s ní porovnáváš? Nebo že synové ji berou jako svou kamarádku?
Pokud není z maminky nezdravě poprděnej a u nedělního oběda nepronáší: víš ale maminka to dělá takhle… Apod tak mi to naopak přijde moc milé, jsou asi odmala zvyklí si projevit lásku a to je fajn ne? Mají zdravý vztah k tomu vyjádřit emoce a náklonnost druhému, asi jim to maminka v dětství ráda říkala, že je miluje, a nebylo to jen a pouze „dej mi pokoj a padej si hrát do pokoje“ ![]()
Příspěvek upraven 11.10.23 v 21:43
@Michelle_M píše:
Proč by se dospělý chlap měl stydět za to, že miluje svou mámu? Mně to přijde jako hezké gesto od obou a čistě kvůli tomu bych je fakt neoznačila za mamánky.
Já mám svoji mamku taky rada, ale že ji miluju bych neřekla, natož o tátovi jako holka.
Miluju tě se říká jen partnerovi.
@Anonymní píše:
Já mám svoji mamku taky rada, ale že ji miluju bych neřekla, natož o tátovi jako holka.
Miluju tě se říká jen partnerovi.
Omyl.
@Michelle_M píše:Že ji neberou moc jako mámu, ale něco víc. Slova miluju tě patří partnerovi.
Teď jsem se zarazila ještě nad tím nadpisem - matka jako přítelkyně, to myslíš jak? Ty se s ní porovnáváš? Nebo že synové ji berou jako svou kamarádku?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím všechny,

„Korunu“ tomu dal jeho taky dospělý bratr, který mamce koupil dort, na který nechal napsat její jméno zdrobnělinou a se srdíčkem