Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petulina85 píše:
mozne je ze plati stat. Ale co jsem s pani ze socialky koukala jestli zadala tak tam nic nebylo. Tak vazne netusim.
No přemýšlej, to není normální abys nic neplatila
I kdyby to měly být jen tři stovky, tak něco platit musíš. Pokud to platí stát, tak to po tobě bude vyžadovat. Fakt si to zjisti, klidně od své matky a nedělej mrtvýho brouka a zeptej se jí na přímo
Takže to shrnu. bydlíš v 2 kk ve výchově máš dceru. žijete z ruky do pusy a na syna nepřispíváš ani korunu.
Nyní chceš syna do péče a chceš větší byt
Proč nevěřím tomu že to zvládneš??? ![]()
@Prcek88 píše:
Proč? A nějaké peníze na něj babičce dáváš?
a kde na to mam vzit, ale pokazdy mu neco koupim. Ale matka zakaze ze to nechce ze toho ma dost.
Sociálka dá, ale až poté, co dají rodiče. Takže vyměří se výživné rodičům, sociálka doplatí zbytek.
Jinak minimální zájem o svého syna bys projevila tím, že bys přispívala na jeho výživu.
@Lemuska píše:
@Drovers prominchtela jsem ve svym prispevku citovat @Petra2829 …nejak mi to na tlf. spatne ukliklo. Pardooooon
Já si říkala, že to nějak nechápu, proč taková reakce na můj příspěvek.
Tak už to chápu.
Nic se neděje.
![]()
@Petulina85 píše:
a kde na to mam vzit, ale pokazdy mu neco koupim. Ale matka zakaze ze to nechce ze toho ma dost.
a když teď nemáš ani pár stovek na příspěvek pro dítě kde chceš vzít tisíce co by tě stál kdyby byl u tebe?
@Petulina85 píše:
a když ho získáš, tak co potom? dítě musí jíst, oblékat se a někdy je i nemocné a léky zadarmo nejsou.
@Petulina85 píše:
souhlasim ale kdyz opet dela zle tak co mam delat?
Jenže já se jí nedivím
Dělala jsi průsery, nakonec u ní zůstalo malé miminko, ona ho bere za svoje, protože tak to prostě je, ty jsi léta zájem nejevila a teď se z tebe má posadit na zadek? Ona brání své vnouče, sice je to tvoje biologické dítě, ale za mě pravá matka je ta co se stará, ne ta co ho porodila-to umí leckdo ![]()
Takže ty skloň hlavu, posyp si hlavu popelem, vše právně urovnej a pak můžeš jednat
@Petulina85
Asi dělá zle protože se o svého vnuka bojí. Možná kdybys jí nějak pozitivně zapojila do svého života (společné procházky, nedělní oběd…cokoliv) tak by viděla že už funguješ tak jak je potřeba a neměla by ty obavy ti syna vrátit.
@Timinka píše:
Takže to shrnu. bydlíš v 2 kk ve výchově máš dceru. žijete z ruky do pusy a na syna nepřispíváš ani korunu.
Nyní chceš syna do péče a chceš větší bytProč nevěřím tomu že to zvládneš???
pokud vim tak jsou tu prispevky na bydleni apod. Zvladnu to! Dam vedet az to budu mit za sebou.
@Petulina85 píše:
Nooo, tak tady je to jasný. Holka nejdřív si urovnej život, stýkej se s malým, však od sebe bydlíte kousek, urovnej vztahy, ale zatím nech dítě matce, protože ty se o něj nepostaráš tak, jako ona…
A můžeš ho klidně vodit denně do školky, nebo si ho brát na víkend-tohle bude chtít čas…
@K.Black píše:
a když ho získáš, tak co potom? dítě musí jíst, oblékat se a někdy je i nemocné a léky zadarmo nejsou.
Ale zase ty peníze, co teď na něj bere bába, by brala máma. Jak k tomu přijde, že rejžuje někdo jinej? ![]()
@Petulina85 píše:
pokud vim tak jsou tu prispevky na bydleni apod. Zvladnu to! Dam vedet az to budu mit za sebou.
takže na dítě neplatíš a získáním syna do péče předpokládáš, že budeš mít víc peněz od sociálky. aha
@Petulina85 píše:
A to chceš být závislá jen na tom co ti dá stát???
![]()
@Petulina85 píše:
Je to tvoje dítě proboha!!!
Promin, ale vážně mě tvůj první příspěvěk naštval, já chápu, že jsi se třeba změnila a jsi jiný člověk než když sis nechala syna vzít.
Mě říct babička, že se zabije když jí vnuka vezmu, tak tam jedu vezmu si syna a řeknu, jí že bude vídat, ale já jsem matka a za své dítě budu bojovat jako lev.
Babička ho tedy dostala do péče, stará se o něj pět let, ty na něj neplatíš já se jí nedivím, že ti ho nechce dát.
Jo ted ho po těch pěti letech chceš do péče chceš to změnit, ale těch pět let jen tak nevymažeš.