Věci po dědovi

20
30.4.13 21:26

Věci po dědovi

Dobrý večer všem. Prosím o radu co s věcmi po dědovi. Nedávno umřel a my vyklízíme jeho byt. Spousta věcí je na vyhození. Některé věci (knihy, porcelán, obrazy, atd.) je mi ale líto vyhodit. Zároveň si je ale nechci vzít k sobě domů. Řešila některá z vás stejnou záležitost?
Předem díky za rady a nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
716
30.4.13 21:36

@Zanucka dobrý večer :kytka:

My tohle řešili před několika lety, když nám také umřel děda. Některé věci si babička nechala ( děda byl vášnivý modelář, takže každý z rodiny má doma nějaký model ). Oblečení se vyhodilo, a knihy, obrazy atd. co nechtěli v knihovnách nebo v antikvariátech jsme také nakonec vyhodili. ale zkuste aktikvariáty, nám toho poměrně hodně vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.4.13 21:39

Na internetu jsou k dohlédání firmy na vyklízení bytů. Já jsem měkkosrdnatá, proto je možné u mne najít několik zajímavých kousků z pozůstalosti (nejvíce v rodině)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.4.13 21:40

Starožitnictví, někdy berou i celé pozustalosti, sice nedají moc peněz, ale odvezou a vyklidí si to sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
30.4.13 22:15
@Zanucka píše:
Dobrý večer všem. Prosím o radu co s věcmi po dědovi. Nedávno umřel a my vyklízíme jeho byt. Spousta věcí je na vyhození. Některé věci (knihy, porcelán, obrazy, atd.) je mi ale líto vyhodit. Zároveň si je ale nechci vzít k sobě domů. Řešila některá z vás stejnou záležitost?
Předem díky za rady a nápady.

Vybrali jsme věci, které jsme si chtěli vzít domů, protože pro nás měly citovou hodnotu - nebo takové, pro které jsme měli jasné, konkrétní uplatnění (třeba u někoho známého).

Na ostatní jsme objednali firmu na vyklízení bytů - předala jsem jim klíče, pohladila kliku u dveří a bez dalšího ohlédnutí odešla. Vzpomínky jsou o něčem jiném - a řešit uplatnění každého hrnku či vázy, to je jen zbytečné smutnění a patlání se v minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
30.4.13 22:19

Vím, že o knihy bývá zájem na internetu - když dáte nabídku na všechny knihy, třeba jen za odvoz, určitě se najde nějaký nadšenec, který vám bude vděčný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.4.13 22:22

Napadá mě dát inezrát a nebo zkusit na aukro, tam tyto věci jsou hodně na odbyt, ani nevíš, co všechno se někomu může hodit. třeba můj taťka je vetešník a všude sbírá různé blbosti, staré hodiny, i když nemají třebas šišky, že ty si sežene, svítilnu apod. :) Ale s tím se musíš fotit popisovat a nebo na facebook to vše vyfotit naráz a hodit do nějaké skupiny, říct známemu, jestli něco nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.4.13 22:23

@Daduka knihy bych brala z fleku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
30.4.13 22:29

@ledmed Chápu, já momentálně nemám kam další knížky dávat (malý byt), ale jak se někde píše o vyhazování knih, bere mě hrůza a mám chuť si o ně napsat, jen aby neskončily v popelnici :mrgreen: Trošku taková naše rodinná úchylka no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
30.4.13 22:31

@Daduka to by mně taky stály vlasy na hlavě, kdyby někdo přede mnou vyhazoval knihy. Mám ráda jak nové, tak z antiku, čtu i ze čtečky, ale to není ono, takže za mě knihy nevyhazovat, raději darovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.4.13 22:35

Ja to resim prave ted :,( pred 14 dny mi umrela babicka. Nakonec jsem si vzala jen to s cim mam nejakou citovou vazbu. Nejradeji bych si vzala vse z jejiho bytu, protoze mi ji to moc pripomina :,( ale to proste nejde. Musim se s tim smirit :nevim: vzala jsem si jeden obraz, hrnicek ze ktereho jsemila vzdycky u ni uz od dvou let, perove polstare a perinu, hodinky Helvetia, spoustu fotek, jeden jeji svetr, satek a dve nocni kosile :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
30.4.13 22:55

Neco se da dat do antikvariatu, starozitnictvi, do charity… jinak me se odvedcilo, ze co se mi nehodi, polozim vedle popelnice a ono to tam za chvili neni, proste se to nekomu libi a vezme si to a ja mam lepsi pocit, nez kdybych to vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.4.13 22:56

My jsme taky řešili, knihy a co mělo nějakou cenu jsme si rozebrali v rodině, oblečení jsme odvezli na charitu, kolikrát to byly skoro nové nebo úplně nové věci, staří lidé mají tendenci si věci šetřit, tak nám bylo to líto vyhodit i když by to nikdo z nás nenosil, ale bezdomovcům je to jedno, ti jsou za to rádi…a jak psali ostatní, zkusit prodat přes internet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.5.13 11:10

Ahoj,
v Praze jsou dobročinné obchody Domova Sue Ryder, tak kdyby se vám tam ty použitelné a prodatelné věci chtělo dovést, budou rádi. Třeba je i u vás něco v okolí. A taky existují firmy, které vykupují pozůstalosti a vše si odvezou.
Jinak něco jsem vezla do útulku pro psy (ručníky, povlečení), něco nechala u popelnic, něco rozdala příbuzným a něco jsem si nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová