Matka nechápe mé rozhodnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149321
20.6.22 23:09
@Xuxa71 píše:
Tak sed doma na p.. li a hotovo.. :P

Proč by měla? Aby nebyla náhodou za labilní krávu? Docela chápu že dítě nechá hlídat v pro něj přirozeném prostředí a tím, koho dítě zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
20.6.22 23:15
@SAJ píše:
Colours?

No, hele, malej nepochybně čtyři dny bez maminky vydrží, toho bych se vůbec nebála. Chápu tvou maminku, že nechce být čtyři dny v cizím prostředí a opravdu rozumím tomu, že jsi úzkostná prvomatka a nedovolíš dítě odvézt. Na druhou stranu jsem mámou dospívajících a dospělých dětí a jo, občas jsou jejich názory na hodně velké sebeovládání - a jo, moc dobře vím, že jsem v jejich věku nebyla lepší…

Já roční děti ještě kojila, takže dát k babi nebylo tehdy ve hře, ale umím si představit, že by moje případná úzkostná argumentace dokázala mou mámu dovést k lecjakému ostřejšímu vyjádření. Váš vztah podle toho posuzovat nebudu…

Za sebe radím, odhodit dítě k babi a zapařit jako zamlada - ale chápu, že to neuděláš a raději to překombinuješ a na fesťák půjdeš jen na dva dny. :roll:

Takže babi nemůže být 4 dny v cizím, ale dítě může?

Jako myslím, že dítě by takovou změnu neslo hůř než babka.

Nehledě na to, že dítě doposud nehlídala. Takže asi vůbec neví jaké dítě je, když je s ní samotné.

Kdyby ho hlídala často a už u ní někdy byl na noc tak neřeknu, ale nebyl a myslím, že tam nebyl ani sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
20.6.22 23:16
@KeckaJ píše:
Takže babi nemůže být 4 dny v cizím, ale dítě může?

Jako myslím, že dítě by takovou změnu neslo hůř než babka.

Nehledě na to, že dítě doposud nehlídala. Takže asi vůbec neví jaké dítě je, když je s ní samotné.

Kdyby ho hlídala často a už u ní někdy byl na noc tak neřeknu, ale nebyl a myslím, že tam nebyl ani sám.
:roll: Tak jo. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21480
20.6.22 23:26
@Anonymní píše:
Než začala koronakrize, koupili jsme si s přítelem lístky na čtyřdenní festival. Jenže první rok se nic nekonalo, pak jsem otěhotněla, loni také nic nebylo a fesťák je až letos. I když máme lístky na všechny 4 dny, dohodli jsme, že půjdeme první a poslední den a syna pohlídá tchyně s tchánem - budou spát u nás. Jenže moje máma se nabídla, že si na všechny 4 dny vezme syna k sobě a pohlídá ho. Na jednu stranu říkám, že je to dobrý nápad, že konečně taky pohlídá ona (je pracovně vytížená, takže hlídá převážně tchyně s tchánem), ale nedovedu si představit, že nechám ročního syna u ní na 3 noci, když nikdy nebyl bez nás přes noc a už teď vím, že mi bude po něm smutno. Navrhla jsem tak mámě, ať přijede k nám na ty 4 dny. Prý ne. Tak jsem změnila možnost, ať dojede na ty dva prostřední dny (první a poslední pohlídá tchyně, ona ty dva mezi), prej, že nikam jezdit nebude jen proto, že já jsem emočně labilní krá. va.

8o to je dobra manipulatorka :lol: At hlidaji tchani a ona si muze vys.rat ocicko, vzkazujice emocne labilni krava :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
21.6.22 00:34
@Anonymní píše:
Než začala koronakrize, koupili jsme si s přítelem lístky na čtyřdenní festival. Jenže první rok se nic nekonalo, pak jsem otěhotněla, loni také nic nebylo a fesťák je až letos. I když máme lístky na všechny 4 dny, dohodli jsme, že půjdeme první a poslední den a syna pohlídá tchyně s tchánem - budou spát u nás. Jenže moje máma se nabídla, že si na všechny 4 dny vezme syna k sobě a pohlídá ho. Na jednu stranu říkám, že je to dobrý nápad, že konečně taky pohlídá ona (je pracovně vytížená, takže hlídá převážně tchyně s tchánem), ale nedovedu si představit, že nechám ročního syna u ní na 3 noci, když nikdy nebyl bez nás přes noc a už teď vím, že mi bude po něm smutno. Navrhla jsem tak mámě, ať přijede k nám na ty 4 dny. Prý ne. Tak jsem změnila možnost, ať dojede na ty dva prostřední dny (první a poslední pohlídá tchyně, ona ty dva mezi), prej, že nikam jezdit nebude jen proto, že já jsem emočně labilní krá. va.

Nejak nechápu, jak se taková nadávka seběhla. To bylo jen tak, z cista jasna?

Mám dvě dcery, neumím si představit, něco takového vyslovit :think: navíc z obyčejného respektu, že jsi už taky matka, která je za svá rozhodnutí zodpovědna a prostě máš své pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
21.6.22 05:59

Nějak mám pocit, že si s matkou nerozumíte delší dobu, možná celý život. Hledáš ujištění, že je tvé rozhodnutí správné? Já bych takto malé dítě max půjčila do kočáru. Nehledě na to, že když už, tak bych to na tom festivalu po pár hodinách zalomila. :mrgreen:

Co jako chceš řešit? Hlídání máš na dva dny, chceš tam jít, vnitřně jsi s tím v pohodě…tak co? Tvoje máma nemusí se vším souhlasit a všechna tvá rozhodnutí chápat. Z idylického vztahu matka - dcera se během jednoho telefonátu nestanou dravé bestie, které si nadávají.

Nebo snad tvá máma uhodila hřebíček na hlavičku? Zdravé sebevědomé ženě takové oslovení přeci nevyvolá tolik emocí, že jde kvůli tomu zakládat diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
23.6.22 05:27

Nejela bych na tak dlouho, hlidat nechala tchyni s tchanem a libala jim ruce, s matkou co mi rika krava bych vyrazne omezila vztahy a dost silne se proti takovemu jednani vymezila. Vubec nechapu jak se takhle muze matka o dceri vyjadrit?! Blici smajlík by byl na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
3.7.22 08:39

Hlídání doma a někým, kdo ho občas nebo pravidelně hlídá. Jsi dospělá a matka, takže tohle by měla tvoje matka respektovat. Nech ji vychladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
3.7.22 08:58

Ze strany tvé matky je to manipulace. Pokud tvé dítě nemůže ovládat, nemá pro ni žádnou cenu. O tvém štěstí ani nemluvím, to ji nezajímá už vůbec. Vyřešila jsi to dobře- buď ráda, že tchánovce máte a můžete si aspoň trochu užít. Vždycky, když tohle čtu, tak si přísahám, že taková babička nebudu a budu jezdit hlídat, kam bude dcera chtít. A to je jí teprve pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
9.8.22 22:43

Mně přijde, jako kdyby chtěla tchánovce jen trumfnout a předvést se jaká je babička. Leda by si to si té doby zkusila na 1 noc s možností vrácení v případě, že by to nějak nefungovalo. Nebo hlídat ty 2 dny, co nemůžou tchánovci - co se jí na tom nelíbí? Buď všechno, tak jak to chce ona, nebo nic? Trochu zvláštní přístup no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová