Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte zkušenost s Cpress Matkou ve vyšším věku?
Přidejte zkušenost s Cpress Matkou ve ...Super, to je moc pěknééé, neměla s tím věkovým rozdílem rodina problém? Já jsem dost ze začátku měla problémy, hlavně s matkou přítele, měla o přítelkyni syna jiné představy
, super máte společné mimi, to je krása ![]()
@Evík 46 ahojky, držím palečky a ničeho se neboj protože ti nic jiného nezbývá než se o bezbranného tvorečka postarat.Mi letos bude 45 mám syna 25 dceru 23 z prvního manželství a dvouletého chlapečka s přítelem nyní manželem po 16 letém soužití. Je fakt že je to větší dřina a i zodpovědnost než mít děti ve dvaceti.Je pravdou že jsem člověk s tuhým a zdravým kořenem, žádné komplikace během těhu ani nevolnosti, tudíž jsem odběr plodovky odmítla, chlapeček je zdravý a dělá nám samou radost.Co spatřuji jako velký zádrhel jsou známi a přátele. Všichni si žijí své běžné životy a děti už mají samo velké nebo z domu, tim pádem jsem přišla o většinu známých a nové se mi těžko hledají a s mladšími maminkami si moc nerozumím. Tak držím palečky a přeji hodně štěstí ![]()
Holky, vsem, co se zadarilo, moc gratuluji. Procitani vasich prispevku mi moc pomohlo. Je mi totiz 41 a taky bych moc chtela mimco. Jenom mam velky strach, ze uz se to nepovede. Ted jsem dostala nejake hormonalni leky a jedem na dovcu, tak snad se zadari…
Moc držím palečky, je to super a nenechte se snažilky po čtyřicítce strašit. Já budu rodit asi za měsíc dvojčátka, je mi 46 a maminky které jsou mlaďounké, tak mají víc problémů. Jsem na rizikovce jen z důvodu věku a vícečetného těhoteství a moc si to užívám, problémy žádné, spíš naopak, doktoři straší, že budou porod vyvolávat. Proto, jestli přemýšlíte, nebo už jste matky starší, tak je to super
![]()
Ahojky, děkuji za slova podpory, neskutečně si to užívám, taky mám už velké a dokonce samostatné děti, tak zas to nebude rozmazlený jedináček, budeme mít páreček a už se na ně všichni těšíme, hlavně naše dospělé děti. ![]()
Ahojky, já rodila ve 42,za pár dní bude mít malá 3 roky. Strašně to letí. Celé těhotenství mi bylo dobře, snad vitamíny nebo radostí nevím, ale bylo vše v poho, žádné komplikace v těhu. Jen poslední měsíc jsem měla problém se i otočit, ale to mají tak ke konci všechny. Neznám případ, že by matka kolem 40 měla postižené dítě. Mají to spíš ty mladší, je to prostě dané už a né věkem. Taky si myslím, že pro sebe víc děláme, abysme mohli otěhotnět a děti mají nastartováno s vitamíny co potřebují. Tak věk neřešit. Hlavní je jak se citíme a to mimi nás omladí a nastartuje.Tak přeji jen snadný porod a snažilkám, at se brzy zadaří, je to někdy zdlouhavé ![]()
Ahoj,
jsem v 11. týdnu a příští týden jdu na testy, tak doufám, že dopadnou dobře. Pokud ano narodí se mi mimčo na mé čtyřicáté narozeniny. Doma mám už 9ti letého syna a myslela jsem, že zůstaneme jen mi tři. Do dalšího se mi nechtělo, řešila jsem práci, bydlení, neměli jsme hlídání a porod byl dlouhý a nakonec skončil císařem. Po 5-6 letech jsem opět začala občas přemýšlet nad druhým dítětem. Nechali jsme tomu volný průběh, ale vzhledem k našemu vytížení a velmi nízké sexuální aktivitě se nic nedělo. Po pár letech jsem to už přestala řešit a ujistila se, že už potřebuji svůj klid a nezvládla bych brekot a noční vstávání. Na jaře jsem dostala dobrou pracovní nabídku, kde bych měla od září nastupovat. Na konci června jsem zjistila, že jsem těhotná. Byla jsem z toho v šoku s manželem asi 2 týdny. Zaskočilo nás to a začala panikařit. Hlavou mi šrotoval celý můj dosavadní život, práce - hlavně co na to řeknou v práci? Nedokázala jsem si však představit jiné řešení než, že si mimčo nechám. Vždyť jsem si to přála, jen před pár lety
Tím chci říci, že je úplně jedno kolik vám je, panikařit se dá v jakémkoli věku, jak je vidět
Jde jen o to si trochu přeorganizovat život. Takže doufám, že bude vše ok a budeme mít doma zase o něco veseleji!
@opuncie100 Uvažuješ správně, asi každá by tak reagovala na tvé místě. Ale otěhotněla jsi nečekaně, tak to tak mělo být. Užívej si to, a přeji ti, aby si měla z dětí jen radost a pak zkloubila nějak prací a péči o dítě. Však nejsi na to sama, tak to zvládneš a v práci, at si řeknou co chcou, hlavně se raduj, at je mimčo usměvavé ![]()
Zdravím všechny maminky, na jaře jsem oslavila 40 a úplně náhodou mi praktický lékař zjistil těhotenství. Doma již 2 děti máme. Příznaky jsem neměla žádné
, zato ale ono překvapení z dané zprávy
…
Když mi tuto radostnou zprávu oznámili, byla jsem již v 5.měsíci 😄 ![]()
Nikdo z mých blízkých mi to nechtěl věřit, ale když nejsou příznaky a pouze trošku přiberete v souvislosti s užívanými léky… ![]()
Cítím se dobře, všichni se na miminko moc a moc těšíme. Ostatním maminkám mladším i těm zralejším přeji hodně štěstíčka a pevné zdraví 🍀 😘