Mazda 5 - poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
14.2.13 22:21

@Natyna mazdu 5 máme, ale v benzínu, takže s tím vstřikováním neporadím. navíc, naší mazdě je 5 let, takže relativně mladé auto.
nicméně, v rodině jsme už měli za ty roky mazdu 6 dvakrát, mazdu premacy, mazdu 323, mazdu 2, mazdu 5 a mazdu CX7. neměli jsme jedinkrát, ale jedinkrát problém, jediné, co se vloni měnilo, u naší pětky, je baterka, ale tu vím, že jsme zničili sami, holt děti a rozsvěcení světýlek :D :D mazda 6 byla a CX7 je v naftě, jinak všechno benzín. u šestky bylo najeto určitě 200tis minimálně, táta jezdil hrozně moc. a neodešlo vůbec nic.

je pravda, že servis je drahý. když do nás buchla paní na parkovišti, nestačila jsem se divit ceně plechů!

a ještě jedno napíšu. při 7 místné úpravě auto nemá skoro žádný kufr, navíc, to místo mezi dvěma zadními je hrozně pidi. myslím, že je to spíš 6místné auto, navíc pak bez kufru. takže autobus to fakt není.
(já na ní miluju ty posuvné dveře, zachraňuje mi to nervy při nandavání do děti do auta v garáži :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
14.2.13 22:24

@jitukka hele prosím tě ještě chlap tady řeší ještě toho peugeota 5008, k tomu by přítel něco neměl??? :) Jinak asi stejně zůstanem u té Galaxy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
14.2.13 22:29

@Nataša ty posuvné dveře jsou to, co nás táhlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.2.13 22:43
@Natyna píše:
@Nataša ty posuvné dveře jsou to, co nás táhlo. :palec:

já už mám jediný požadavek na auto, a to jsou ty dveře :D :mrgreen: :mrgreen:
(parkujeme v úzké garáži vedle tchánova auta a nastupují jedněmi dveřmi, bez posuvek bych zešílela min. 2 x denně, když jezdíme do školky a do jeslí..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.2.13 07:41

@Natyna tak já bych teda do peugeota nešla ani za nic, stejně jako renault a fiat…
já bych zas podle zkušeností šla do toyoty…naši jich několik vystřídali a jsou spokojeni, výborná spotřeba, spolehlivost, téměř bez oprav…ale zase je to Japonec a jakákoliv oprava je drahá…a 7mi místné Verso se mi moc líbí :pankac:

a k autům sharan/galaxy/alhambra…jsou postavený na stejným podvozku a ty starší S/G/A byli hodně poruchové…podívej se kdyžtak na ty ADAC testy, tam jsou seřazený auta dle roku výroby a spolehlivosti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
15.2.13 09:20

@catherine100 jejda, to je dobrej tip…moc díky za něj…hned tam nakouknu…nám zase říkal jeden chlápek přímo v autobazaru, že stará auta vydrží daleko víc, nová jsou šitá horkou jehlou. Máme Galaxy 1996 a prý nová by to absolutně v tomto stavu nevydržela…tak čemu potom věřit :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
15.2.13 09:21

@Nataša My máme místa dost, ale je to pohodlnější a hezčíííí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.2.13 09:24

@Natyna no je to kus od kusu, ale u těch starých byli hlavně nekvalitní plechy/rez, motory menší výkon ale vyšší spotřeba, menší bezpečnost atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.2.13 09:28

Taky sháníme něco většího, po prostudování všeho možného nám jako nejlepší vychází buď Galaxy/Sharan nebo Renault Grand Espace, v benzínu skrz kratší trasy. Co mě štve je, že drtivá většina aut je dotažených z ciziny, stočené kilometry a prostě těm prodejcům celkově nevěřím. Takže budeme hledat asi hodně dlouho, než natrefíme na prodej po skončeném leasingu prvního majitele :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.2.13 09:31

Jiné značky by se mi teda taky líbily, ale málokde je opravdu dost místa na 4 děti + dvojčatový kočár, takže např. ač 7místný Touran je pro nás moc mini :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
15.2.13 10:38

@Draculka Touran je mrňavej, já jsem v něm seděla a jak máme velký auto, tak jsem si tam připadala, jak v kleci. Tu Galaxy co máme teď jsme si nechali na zakázku dovézt z Německa už před lety a asi to uděláme znova. Jenom musíme vědět co chceme. Vyjde to daleko levněji. Normálně jsme si ji u pána vybrali z německého bazaru na netu, platili jsme cenu auta v přepočtu na naše + dopravu a 5000,– za převedení, a zařízení TK a velkého techničáku. Auto bylo nestočené( v německu je to trestné )vyšlo nás celkem po zaplacení všeho asi o třicet tisíc levněji oproti stejnému stočenému tady. A máme to, co jsme chtěli a ne žádnou stočeninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.3.14 19:12

Zkusím trochu připoradit ;)
Galaxy (Sharan, Alhambra) je konstrukčně v podstatě skoro stejné až do roku 2006, má to akorát jinou masku a výrazně lepší interiér, než co máte vy (a také třeba já ;). Tedy měly by vydržet přibližně stejně.
Vstřiky se mohou rozbít u každého dieslu již po desítkách tisíc kilometrů, více na to trpí TDCi v nových typech, do r. 2006 se dával ale motor TDi od VW, ten na to zdaleka tolik netrpí, jsou to celkem držáky. Mizerná nafta nebo špatný olej dokáže ale odrovnat jakýkoliv motor.
Benzín / nafta: pokud jezdíte krátké cesty v řádu jednotek až desítek km a jen občas delší trasy, šel bych do benzínu. Nevadí mu to tolik jako naftě a vyšší spotřeba nevadí (pokud najedete třeba 5000km ročně, pak bych o naftě vůbec neuvažoval). Pokud jezdíte dlouhé cesty, pak je nafta správné řešení i za cenu vyšších nákladů na údržbu.
Benzín bych volil spíše 2.3i 16V, spotřeba při superekonomické jízdě i pod 8 litrů (budou vás předjíždět i cyklisti ;) přes 9-10 litrů při normální slušné jízdě až po 11-12 litrů když vás na dálnici předjede málokdo. Benzínový dvoulitr je použitelný, ale dost slabý (a nemá moc nižší spotřebu). Benzíňák má pouze 5ti rychlostní převodovku, což je na dlouhé jízdy po dálnici málo - musí se dost vytáčet a je tedy nad 120km/h zbytečně hlučný a papká. Zase je dost živý (do města ideální - tedy až na tu spotřebu :twisted: )
Diesel určitě alespoň 85kW (jsou nejčastější), reálná spotřeba 6-8 litrů zase podle stylu jízdy (možná se dá i za méně, ale tak po okresce trvale 80km/h po rovině). Diesel má více věcí, které se mohou „rozbít“, ale není to zase takové drama, pokud nebudete mít pech na kus.
Při troše štěstí seženete benzínovou Galaxynu za mnohem menší peníze, než diesla (nikdo ji moc nechce, ale na malý nájezd kilometrů bych naftu fakt nebral).
A nenechte se zlomit do jimého auta, do Galaxy se nejen vejdou kočárky, ale i nerozebraná kola na výšku, až budou děti větší - všichni mi to vždycky závidí, že je nemusím dávat na střechu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
21.3.14 20:28

Jejda :lol: :lol: díky za velmi obsažné rady, ale my už máme rok Mazdu 5, ale až budeme kupovat někdy další auto, tak se vrátíme ke Galaxyně :palec: když už ne kvůli ničemu jinému, tak určitě kvůli prostoru :think: s Mazdou jsme spokojení…je v benzínu, jezdí teda za víc, ale jinak je to proti tomu velkému velmi živé jezdítko…mám teď docela dobré srovnání, protože naši starou Galaxy jsme dali klukovi a občas se v ní ještě svezem ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.3.14 21:02

Hehe, nějak jsem přehlédl, že už není rok 2013 ;)
Tak ať sloužej všechny autíčka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
21.3.14 21:06

@bob70 jj, díky :mavam: až budeme kupovat příště, tak se na tebe obrátím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová