Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@_.Emilyyy v mccafee, kam chodím, dávají k šálku lžičku. Capuccino nepiju, takže ani neznám pravidla šlehání pěny
Ale je to pořád jen fastood, nečekám nic víc.
Dřívko davají vedle v tom bistru, nebo jak to nazvat, ke kelímku. A papírové brčko k džusu. Obojí chutná hrozně.
@Rotha píše:
Rád bych se zeptal, jestli navštěvujete MC donalds, chutná Vám to? Pokud ano, tak co nejvíc?Já osobně do něj často jezdím, hlavně když jedeme do práce a nějak se třeba v létě nestihne, nebo nechce připravovat se svačinou nebo není jaksi čas, se najíst před noční. Jezdím asi 1× do týdne, ale zjišťuji, že je to předražené, a někdy i hnusné, ne že by mi to nechutnalo, to ne, najím se z toho, někdy i s chutí, ale ty hambáče, někdy chutnají lépe, někdy hůře.
Asi zde nejde o ceny jako takové, jako o celkový pohled, je jasné, že levnější hamburgery, nebudou tak dobré jako ty dražší, ale ty dražší, zase otázka, stojí za tu cenu? U toho levného nemůžeme čekat kvalitu, a dobrou chuť, ale je levný, ale ten drahý, není zase příliš drahý?
A co ty nápoje, kola, sprite, fanta atd. Veděli jste, že tam je přidaného něco, co má údajně, posilovat chuť k jídlu, aby člověk snědl více? Asi to je ten důvod, proč nám kola z mekáče, chutná více, než kola z Tesca.
Mě nikdy z mekáče hambace nechutnaly, umělý a jak guma mi to přijde nebo já nevím, k čemu to přirovnat. Pití to samý, ředěný vodou. Ale chutnají mi tam odsud hranolky a úplně nejvíc shake čokoládovej, ten jsem si dával dost pravidelně, cca jednou měsíčně, teď už tolik ne, protože to musím plánovat, už to nemůžu udělat jako náhodně, protože běžné s sebou brčko nenosím a z toho jejich papírového, to já nedám, to nezvládnu, je mi z toho blbě, jak se to rozmočí.
Čas od času si tam dám hranolky, zmrzku nebo shake. To mi fakt chutná. Před X lety jsem u nich rok pracovala, takže vím, že na čistotu restaurace a kvalitu surovin dbají. Byly tam furt kontroly a manažeři nás neustále vybízeli k čištění náčiní a prostor, častému mytí rukou, atd…
Jinak mekáč je asi stejná prasárna jako jakýkoliv jiný burger v housce. Je to jen mleté maso v bulce, omáčka, sýr a případně salát. Takový ty konspirační teorie, co všechno divného to obsahuje, jsou kravina. Není to o nic horší než např. obložená bageta.
@Semtex píše:
U kebabu mi přijde divny, ze je takové kvantum masa stále napichany na jedny tyčce a pece se, než se sní. To pak to spodní musí byt cerstvost samaLangoše mám rada, jenže člověk nikdy neví, v čem to smaží a jaký druh kecupu na to dostane. To mě odrazuje
totéž párek v rohlíku, nikdy nevím, co tam vevnitř bude za párek a jestli bude dobrej. V mekaci vím přesně a to je výhoda.
Párek je většinou nejlevnější, kuřecí strojně oddělené maso
Ale to dětem kupuju, to neukecam, vědí, že to není zdravé, ale…
Je jim to jedno ![]()
Olej na langoše, no comment ![]()
A přesně ten kebab, to maso, jak se pořád ohřívá ![]()
@Semtex píše:Párek je většinou nejlevnější, kuřecí strojně oddělené maso
U kebabu mi přijde divny, ze je takové kvantum masa stále napichany na jedny tyčce a pece se, než se sní. To pak to spodní musí byt cerstvost samaLangoše mám rada, jenže člověk nikdy neví, v čem to smaží a jaký druh kecupu na to dostane. To mě odrazuje
totéž párek v rohlíku, nikdy nevím, co tam vevnitř bude za párek a jestli bude dobrej. V mekaci vím přesně a to je výhoda.
@lilith1 píše:
Mně KFC taky, stripsy..jinak nic..v Mekáči ráda hranolky..nemusím vůbec tortilly s čímkoliv. ani domácí, asi jsem jediná ale ta nakyslá placka mě nijak neoslovuje a vůbec nerada kebab, divné koření..ani omylem..nechápu co na tom kdo vidí.. Ale za to miluji Sakuru, rýžové nudle s krevetami, sushi mnamm i jejich kachna je mnamk anebo Misso polévka..ale tu už nedělajínebo mini závitky..
V kFC mají i super tortillu se sýrem halloumi. Ale cena je teda taky super ![]()
@Matt 02 píše:
Mě nikdy z mekáče hambace nechutnaly, umělý a jak guma mi to přijde nebo já nevím, k čemu to přirovnat. Pití to samý, ředěný vodou. Ale chutnají mi tam odsud hranolky a úplně nejvíc shake čokoládovej, ten jsem si dával dost pravidelně, cca jednou měsíčně, teď už tolik ne, protože to musím plánovat, už to nemůžu udělat jako náhodně, protože běžné s sebou brčko nenosím a z toho jejich papírového, to já nedám, to nezvládnu, je mi z toho blbě, jak se to rozmočí.
Hranolky mají nejlepší. Takový se mi doma nikdy nepovedou. Asi tím, že nemáme fritak ![]()
@Silverine247 píše:
„Pekny“ je taky ten test, kdy typek fotil burgr z Mekace kazdy den po dobu jednoho roku a vypadal porad stejne. Takze s jidlem, ktere ma v sobe nejake ziviny, to fakt nema lautr nic spolecneho.
ale plosímtebe, jsou tam sacharidy, tuky i bílkoviny i nějaký ten minerál se tam najde, takže živiny neoddiskutovatelně má že je jejich poměr špatný, to je věc jiná
fast food věci jsou poměrně suché, takže když je dáš na dobře větrané místo, tak vyschnou a nezhnijou, žádná chemická magie v tom není
V KFC mi chutná práce již zmíněný Hallumi Twister a coleslaw, jinak asi nic.
Mívala jsem ráda tortilu s kuřetem quritto, ale po tom jsem v tom měla několikrát maso s křupkou nebo kusem kosti si to už nedávám.
V Burger king mi přijde, že mají celkově větší porce a chutnají mi od nich cibulové kroužky a sýrové kuličky s chalapenos.
V McD hranolky, vajíčkový bagel a kdyz je sýrová sezóna tak Cheese king.
Jednou za čas si dám tortilu nebo dvojitý cheesburger a chutná mi to. Taky milkshake můžu. ![]()
Tenhle povyk kolem McD nechápu. Všechny hospody jsou předražené a drtivá většina z nich podává odpad. Takže proč se kydá hnůj jen na McD?
Nechodim, neznam, nejim
Byla jsem tam asi jednou, kdyz jsme se kdysi pred lety vraceli z dovolene a deti mely hlad…uz si ani nepamatuju, co jsem mela…mozna burger…kazdopadne to asi nebylo nic extra, kdyz si to nepamatuji. Kfc je to same, taky mi to nic nerika…jedine, co povazuji za trochu obstojne je Burger king, tam mi moc chutnaly burgery a muffiny
Ale uz tam taky nechodim, to bylo jen jeden cas, kdyz jsem kolem chodila do prace…pak jsem praci zmenila a uz jsem tam nebyla
A nijak tyhle podniky nevyhledavam. Dcera ted chodi do Mekace na brigadu a pry nekdy musime prijit…tak se mozna jednou obetuji no
Jinak rikala, ze maji docela obstojne Tortilly, ale nevim, nemela jsem.
@Hanka1 píše:
Na druhou stranu je Mekac zárukou čistoty a ze se clovek po jejich jidle nepos…
To si teď děláš prdeeeeel?
Však salát kolikrát X dnů starej, ty ingredience do hambáču jakbysmet, a nečistoty, poplivane stoly, někde i krysy…
Já Mekac mám rád ale že bych řekl že zárukou čistoty… Nikdy bych si tam nesedl, vždy si to radši sním v káře.
@Rotha píše:
To si teď děláš prdeeeeel?Však salát kolikrát X dnů starej, ty ingredience do hambáču jakbysmet, a nečistoty, poplivane stoly, někde i krysy…
Já Mekac mám rád ale že bych řekl že zárukou čistoty… Nikdy bych si tam nesedl, vždy si to radši sním v káře.
Kde? Tady v ČR je teda hygiena brutálně přísná, dělala jsem na dvou pobočkách a salát se po x hodinách vyhodil, to samo ty ingredience, vše na určitou dobu a pak vyhodit, neexistuje něco porušit. Lobby se musely uklízet každou chvilku, ve dvou na to nestačili. Krysy jsou kravina největší… Takže buď pěkně kecáš, nebo chodíš někam úplně mimo ![]()
@Rotha píše:
To si teď děláš prdeeeeel?Však salát kolikrát X dnů starej, ty ingredience do hambáču jakbysmet, a nečistoty, poplivane stoly, někde i krysy…
To si nedělám, nevím v jaké díře si byl v Mekaci, ale mas tady diskutující, které v McD v ČR pracovaly a ten pravidelný úklid ti potvrdí…
Nikde v Mekaci jsem neviděla krysy ani poplivané stoly, trochu to s tím přeháněním brzdi… ![]()
@Hanka1 píše:
To si nedělám, nevím v jaké díře si byl v Mekaci, ale mas tady diskutující, které v McD v ČR pracovaly a ten pravidelný úklid ti potvrdí…
Nikde v Mekaci jsem neviděla krysy ani poplivané stoly, trochu to s tím přeháněním brzdi…
Dobře trošku přeháním, poplivané nebyli, ale byl na nich salát, po zemi salát a další potraviny. To že to nestíhají vytrit je jejich problém. Sám sem to viděl v několika městech, dost sem cestoval autem takže mekace byly často.
Jedna z rodiny dělá v KFC, manažer ji tam nutil smažit, a vytirat podlahu v jedněch rukavicích. Protože nebyl čas na to to měnit. Jo a ty krysy byly v Číně nebo kde, ale to je jedno, ne každý MC donalds v ČR musí být čistý a krásný. U nás v anglii sou některé mekace více luxusní než ty druhé, ale nikdy sem tu neviděl takový chliv jak v českém.
A ještě jedna peprná story, v mekaci si jedna objednala hodně jídla, za několik tisíc, asi pro školku, a kámoška co dělala v kuchyni mi vyprávěla, že ta paní jim nadělala práci tak ji plivli do tortilly a pak se ještě smaly jak tu tortilu jedla, takže pozor. Mekač většinou zaměstnává prasata.