Mé dítě mne bije!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
3.7.15 16:58

@Špuntice1986 Zcela s Tebou souhlasím, neomlouvejte ostatní maminky své děti v tom, že to nechápou!! Chápou a moc dobře!!
Kamarádka to také měla tak. Syn ji plácal, kopal…Pomohla kopřiva. Jednou byl malej také v amoku, vzala kopřivu, tké ho tak lehce plácla kopřivou. A od té doby stačí říct jen kopřiva a její syn je andílek :lol:. Kopřiva, je zdravá a nebolí, jak vařečka. Takže doporučuji vyzkoušet toto :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.15 16:59

@Berousik to bylo vysvětlení pro tebe :D dítěti nebudeš vysvětlovat, proč ho biješ, ale vysvětluješ mu, že se něco nesmí dělat a když se to udělá, je za to trest…

ty se zlobíš, že ti to nejde, ale já za to nemůžu a moc mě bolí, když mě plácáš, co kdyby jsi příště řekl, že chceš pomoct a já ti pomůžu, ale bouchat maminku se nedělá a jestli ještě jednou, tak tě plácnu, aby jsi věděl, jak to maminku bolí

toť od dětského psychologa a funguje to, aspoň u nás…i když nás nebije, jen 2× v rámci hry, když byl rozpálenej…teď mu spíš vysvětluju, že mi nemá skákat po pupku, když je tam ségra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.7.15 16:59
@Inam píše:
Tak mě teda přijde tahání dítěte k psychologovi, kvůli tomu, že si neumíte nastavit hranice, vyšilování kvůli prkotinám. :roll:

Netaháme dítě k psychologovi, tam jdeme my, rodiče. A za prkotinu to nepovažujeme. „Nastavení hranic“ je irelevantní paušalizované zaklínadlo v každé diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.15 17:00

@sromulenka já ještě počítám do 3, ale to je spíš v případě, že něco chci nebo nechci, aby udělal…napočítám do jedné a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
3.7.15 17:01

Musíte tu zvolenou metodu zkoušet delší dobu. On to nepochopi hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.7.15 17:02
@Ludmila85 píše:
Stejně jako, že rodič smí pít alkohol, řídit auto, rozhodovat o zásadních záležitostech rodiny jako koupě bytu či výběr banky atd. a on ve třech letech nemůže. Fyzické tresty u nás nepotřebujeme, stačí nám výjimečně symbolicky plácnout přes ruku, když jí strká kam nemá, ale když se dítě chová tak, jak pisatelka popisuje, jiná rozumná cesta není. Asi je lepší doma nastavit hranice než jej vláčet s nevychovaností po cvokařích.

Promin, ale to jsi napsala vazne blby alternativy…to fakt nevidis ten rozdil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.15 17:03
@prilen píše:
Netaháme dítě k psychologovi, tam jdeme my, rodiče. A za prkotinu to nepovažujeme. „Nastavení hranic“ je irelevantní paušalizované zaklínadlo v každé diskusi.

také jsme byli u psychologa…bez dítěte…normální problémy v období vzdoru, ale nechci skončit na práškách a zároveň nechci na něj věčně řvát

každý normální psycholog se nejprve zeptá, o co jde, a sám řekne, zda je nutné dítě sebou brát nebo ne…většinou je to o tom, aby si rodiče ujasnili společnou scestu, jak na dítě a ujistili se, že je to vlastně v pořádku, jen k tomu musí přistupovat jinak a bude to ok

přijde mi rozhodně lepší jít k psychologovi a zeptat se ho, než an dítě zbytečně řvát nebo ho naopak nechat, ať si dělá co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.7.15 17:08
@Špuntice1986 píše:
také jsme byli u psychologa…bez dítěte…normální problémy v období vzdoru, ale nechci skončit na práškách a zároveň nechci na něj věčně řvát

každý normální psycholog se nejprve zeptá, o co jde, a sám řekne, zda je nutné dítě sebou brát nebo ne…většinou je to o tom, aby si rodiče ujasnili společnou scestu, jak na dítě a ujistili se, že je to vlastně v pořádku, jen k tomu musí přistupovat jinak a bude to ok

přijde mi rozhodně lepší jít k psychologovi a zeptat se ho, než an dítě zbytečně řvát nebo ho naopak nechat, ať si dělá co chce

Souhlasím. Trpělivá jsem, neustále důrazně vysvětluji. Dokonce i okolí, vzeká-li se na veřejnosti, to oceňuje. Jen se nechci dočkat toho, že nám prostě za chvíli přeroste přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.15 17:09

@Ludmila85 ale to není o tom, vysvětlovat dítěti, že rodič může plácat a dítě ne! dítěti se musí vysvětlit, co se smí dělat a co ne…tudíž když dítě bije jen tak ze vzteku, tak je to špatně a my rodiče ho musíme varovat a vysvětlit, že se to nedělá a pak přijde trest…obhajovat to tím, že dospělý řídí auto a taky bije je naprostá hloupost…to je jako kdyby jsi řekla, až budeš dospělý, tak si mlať koho chceš a kdy chceš…ale tak to přeci nechceme, my musíme vysvětlovat to špatné chování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.7.15 17:10

@prilen to si děláš legraci? Dítě tě bije a ty ho táhneš k psychologovi? Což takhle zahodit vyčtená moudra a zkusit ho začít vychovávat? Pro začátek mu ukázat, že bít rodiče je nepřijatelné a že za to bude následovat trest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.7.15 17:10
@Izzz píše:
Musíte tu zvolenou metodu zkoušet delší dobu. On to nepochopi hned.

Mám pocit, že to spíš nechce pochopit. Trvá to již delší dobu a pochopit by musel i neandrtálec (omlouvám se neandrtálcům). Nebo opravdu potřebuje nějaký „pádný“ stimul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.7.15 17:11
@kacz píše:
@prilen to si děláš legraci? Dítě tě bije a ty ho táhneš k psychologovi? Což takhle zahodit vyčtená moudra a zkusit ho začít vychovávat? Pro začátek mu ukázat, že bít rodiče je nepřijatelné a že za to bude následovat trest?

Fakt rada nad zlato! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.7.15 17:12
@prilen píše:
Zdravím všechny. Máme tříletého chlapečka. Prožívá právě období vzdoru, což není nic zvláštního. Mají to všichni, někdo bouřlivější, jiný to ani nezaznamená. Problém je ve zvládání vzteku. Pokud se naštve, a důvod může být jakýkoli, neumí to zpracovat. Jsem celkem chápající matka, nevyšiluju z prkotin, vím, že sám prožívá obtížné období. Problém je v tom, že si vztek vylévá na mně. V názvu to sice označuji za „bití“, ale jde o plácání. Prostě mám vztek, tak plácnu mámu, ta je vždy nejblíž. Nejsme příznivci tělesných trestů, řvaní na děti apod., takže zkoušíme domluvy, vysvětlování atd. Nic. :nevim: Situaci jsme s manželem probírali mnohokrát, ale už jsme v úzkých. Jsme objednáni k dětské psycholožce, ale obávám se, že za velké peníze se tam stejně nic objevného nedovíme. Prosím o relevantní rady a zkušenosti.

hlavně neplácat, ani přes ruku, ani přes zadek!!! je to prostě jen období, má to každé dítě-některé víc, některé mín. zkus jeho agresivitu směrovat jinam:„Vidím, že jsi rozčilený, ale mě to bolí, když mě biješ. Můžeš ale bouchat tady do polštáře, dokud ta zlost z tebe nevyprchá.“

• Citovat
  • Upravit
brko
3.7.15 17:13
@kacz píše:
@prilen to si děláš legraci? Dítě tě bije a ty ho táhneš k psychologovi? Což takhle zahodit vyčtená moudra a zkusit ho začít vychovávat? Pro začátek mu ukázat, že bít rodiče je nepřijatelné a že za to bude následovat trest?

jaký trest máš na mysli? 8o

• Citovat
  • Upravit
7904
3.7.15 17:13
@prilen píše:
Fakt rada nad zlato! :lol:

A co na tom nechápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek