Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tříleťák, který už má ponětí, že mlátit rodiče nemá, byť si nemůže pomoc, by mi to teda udělal jednou. Chceš se vyhnout výprasku..no tak se zkus ještě postavit na hlavu a odstrkovat ušima, třeba to zabere ![]()
@prilen u toho psychologa to bylo fajn, řekli jsme co nás trápí, ptala se na reakce nás a dítěte a poradila opravdu fígle co aspoň na našeho fungujou…furt lepší, než číst nějaký osvědčený rady nebo chytrý poučný knihy…a koneckonců to byli fígle takové, že jsme si s manželem říkali, že nás to nenapadlo dřív
800.- za návštěvu, ale nelitujeme toho…dobře investované peníze
@kacz ona to dite netaha k psychologovi. Docti, nez takto reagujes…
@prilen píše:
Mám pocit, že to spíš nechce pochopit. Trvá to již delší dobu a pochopit by musel i neandrtálec (omlouvám se neandrtálcům). Nebo opravdu potřebuje nějaký „pádný“ stimul.
to spíš bude hluchota, to máme i u nás…ale slovo „čokoláda“ to slyší vždycky ![]()
@brko nepřehlídla. Jasně bych mu řekla, že maminka se nebije, pak bych ho šoupla na pár minut někam do kouta nebo do pokoje a až by se vyvztekal, tak by se musel omluvit. Na to snad stačí selský rozum…
Jo a zakladatelko, takhle to potom končí, když se na to jde moc vědecky ![]()
@kacz píše:
@prilen to si děláš legraci? Dítě tě bije a ty ho táhneš k psychologovi? Což takhle zahodit vyčtená moudra a zkusit ho začít vychovávat? Pro začátek mu ukázat, že bít rodiče je nepřijatelné a že za to bude následovat trest?@kacz píše:
A co na tom nechápeš?Žádala jsem o radu či zkušenost. Výše uvedený příspěvek není ani jedno.
Moje děti si to nedovolí. Stačilo říct velmi důrazné NE. Nevím, jestli je to zrovna řvaní na děti, NE je příliš krátké aby to šlo nějak zařvat
, ale i kdyby to bylo řvaní - prostě to funguje. Drastické mi naopak přijde takové to za trest poslat do svýho pokoje, na hanbu apod. To dítě akorát naučí utíkat před problémy a ne je řešit.
Plácnutí přes ruku také nedoporučuji ale zase dovedu pochopit ![]()
K psychologovi jako zajít můžeš, ale ne s dítětem, ale sama se sebou. Dítě je naprosto v pořádku - výchovu v tomto směru nezvládáš ty
. Jen bych teda za to nic neplatila, existují snad i psychoporadny zdarma ![]()
@Špuntice1986 píše:
to spíš bude hluchota, to máme i u nás…ale slovo „čokoláda“ to slyší vždycky
To by bylo fajn, kdyby to tak fungovalo.
@Gina108 na hanbu je poslaný především proto, aby se tam uklidnilo a dokázalo skutečně reflektovat, co udělalo špatně. Jinak můžeš říkat NE stokrát za den. Že je 5 minut někde na hanbě, na tom nic drastickýho nevidím.
@Gina108 píše:
Moje děti si to nedovolí. Stačilo říct velmi důrazné NE. Nevím, jestli je to zrovna řvaní na děti, NE je příliš krátké aby to šlo nějak zařvat, ale i kdyby to bylo řvaní - prostě to funguje. Drastické mi naopak přijde takové to za trest poslat do svýho pokoje, na hanbu apod. To dítě akorát naučí utíkat před problémy a ne je řešit.
Plácnutí přes ruku také nedoporučuji ale zase dovedu pochopit
K psychologovi jako zajít můžeš, ale ne s dítětem, ale sama se sebou. Dítě je naprosto v pořádku - výchovu v tomto směru nezvládáš ty. Jen bych teda za to nic neplatila, existují snad i psychoporadny zdarma
Co můžete vědět o mé výchově? Co funguje u Vás nefunguje paušálně.
@kacz píše:
Jo a zakladatelko, takhle to potom končí, když se na to jde moc vědeckyhttp://www.supernanny.co.uk/…anny-US.aspx?…
Houby vědecky. Nejlíp se vychovávají cizí děti.