Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@prilen píše:
Taky si to přečteBohužel je poněkud technicky zaostalý…
no někdo mentálně, když se musí ptát na netu jak zvládnout tříletý dítě, aby nemlátilo ostatní, když to zvládne jakýkoliv nižší tvor ve smečce jak usměrnit svý mladý a někdo technicky zaostalý, aby si přečetl komentáře, místo toho aby mu jednu vrazil…
Tady se muslimové budou cítit úžasně, žádný odpor, jen nevím, kde vezmou tolik cvokařů
![]()
@prilen píše:
Díky všem, co přispěli radou či zkušeností nebo jen projevili/y pochopení. Období vzdoru chápu jako přípravu na pubertu. To bude asi mnohem horší
Každé dítě má své období vzdoru, jde jen o jak to zvládají rodiče a jak zvládají své dítě usměrnit. Určitě bych se nenechala od svého dítě bít…I když mě ted všichni ukamenují, protože mají svoji teorii, já bych mu tu facku vrátila. Stejně tak se dcera odnaučila kousání, prostě jsem jí kousla taky. Dcerce je také 2,5roku a nedovolila by si mě plácnout!!! Když si to dovolí ted, tak v pubertě se bude dít co??? Má Tě asi celkem na háku řekla bych
Hodit pod studenou sprchu v krajnim pripade, pak uz to neudela
![]()
Tak zkušenosti zatím nemám, ale tak jak je napsán první příspěvek..varování a pak by dostalo děcko po zadku. Na dospělého si vyskakovat nebude a hotovo. Hromada matek to odsuzuje ale já jsem pro, nevychovávat z dětí individua, která si myslí, že jsou si s rodiči rovni.
u nás vždy vládla a bude vládnout autoritářská demokracie
u naší malé, když se u něčeho někdy děsně vztekne, tak ji drapnu a odnesu do vedlejšího pokoje. Dveře nezavírám, ale ona se tam prostě vyvzteká a přijde..a jako by nic si hraje v klidu dál. takže mě funguje toto, ale to není tříleté dítě. ![]()
@kacz píše:
@Gina108 na hanbu je poslaný především proto, aby se tam uklidnilo a dokázalo skutečně reflektovat, co udělalo špatně. Jinak můžeš říkat NE stokrát za den. Že je 5 minut někde na hanbě, na tom nic drastickýho nevidím.
Technická…jak udržíš dítě,,na hanbě,, když tam prostě nezůstane. Přivážeš ho tam a nebo zamkneš dveře?
@fifinka609 vracím ho tam tak dlouho, dokud nepochopí, že tam musí zůstat. Poprvé klidně i 10×, podruhé už stačí 3× a potřetí už ví, že když bude zdrhat, akorát si to celé prodlouží. Děti nejsou blbý a tříletý už vůbec ne.
Příspěvek upraven 03.07.15 v 18:17
@verulicek Tak to používáme stejný metr. Kamarádka mi dokonce řekla, že jsem moc přísná a že mě dítě nebude mít rádo…Dcera se normálně mazlí, pusinkuje mě a večer mi vždycky poví: Miluju tě, maminko!
Takže si myslím, že být rodičem a ne jen kamarádem přináší své ovoce!
@kacz píše:
@fifinka609 vracím ho tam tak dlouho, dokud nepochopí, že tam musí zůstat.
A umíš si představit, že nějaké dítě to prostě sice chápe, ale než uděláš krok z pokoje, tak odchází taky? Co uděláš potom?
@dendule4 píše:
Každé dítě má své obdob í vzdoru, jde jen o jak to zvládají rodiče a jak zvládají své dítě usměrnit. Určitě bych se nenechala od svého dítě bít…I když mě ted všichni ukamenují, protože mají svoji teorii, já bych mu tu facku vrátila. Stejně tak se dcera odnaučila kousání, prostě jsem jí kousla taky. Dcerce je také 2,5roku a nedovolila by si mě plácnout!!! Když si to dovolí ted, tak v pubertě se bude dít co??? Má Tě asi celkem na háku řekla bych
Je ti jasné, ze tě tvé dítě nekouse proto, ze vi, ze to neni sravne, ale proto ze má strach z kousnutí od tebe-tedy pokud natrefim na nekoho, kdo mi to neoplati, tak ho kousat budu.
@Špuntice1986 píše:
@Ludmila85 ale to není o tom, vysvětlovat dítěti, že rodič může plácat a dítě ne! dítěti se musí vysvětlit, co se smí dělat a co ne…tudíž když dítě bije jen tak ze vzteku, tak je to špatně a my rodiče ho musíme varovat a vysvětlit, že se to nedělá a pak přijde trest…obhajovat to tím, že dospělý řídí auto a taky bije je naprostá hloupost…to je jako kdyby jsi řekla, až budeš dospělý, tak si mlať koho chceš a kdy chceš…ale tak to přeci nechceme, my musíme vysvětlovat to špatné chování…
Ne, až bude dospělý, bude mít zodpovědnost za vlastní děti a taky jim bude muset vysvětlovat, co se smí a nesmí dělat a ne z nich nechat vyrůst odbržděné bytosti, které do někoho bouchají zkrátka protože se jim chce a neumí se ovládnout. S tím mimořádně nepovedeným argumentem „jak chces, aby to dite pochopilo, ze ono placat nesmi, ale rodic ano?“ jsem nepřišla já. Každý věk a sociální role přináší jiný typ odpovědnosti.
@dendule4 píše:
@verulicek Tak to používáme stejný metr. Kamarádka mi dokonce řekla, že jsem moc přísná a že mě dítě nebude mít rádo…Dcera se normálně mazlí, pusinkuje mě a večer mi vždycky poví: Miluju tě, maminko!![]()
Takže si myslím, že být rodičem a ne jen kamarádem přináší své ovoce!
to je presne ono…deti bez hranic jsou hrozne nejiste, proto vyvadi…kdyz vi, ze za tuhle hranici uz ne, je jim mnohem lip…a rozhodne proto nebudou mit mene radi ![]()
@Zuziky píše:ale hranice se daji vymezovat i jinak nez ponizovanim-jdi na hanbu- nebo bitim. staci jen chtit.
to je presne ono…deti b ez hranic jsou hrozne nejiste, proto vyvadi…kdyz vi, ze za tuhle hranici uz ne, je jim mnohem lip…a rozhodne proto nebudou mit mene radi
@brko píše:
Je ti jasné, ze tě tvé dítě nekouse proto, ze vi, ze to neni sravne, ale proto ze má strach z kousnutí od tebe-tedy pokud natrefim na nekoho, kdo mi to neoplati, tak ho kousat budu.
No ale takhle to vidíš jen Ty. Jak můžeš vědět, jak to vnímá mé dítě? Máš diplom z psychologie? To je přesně o názoru o výchově. Já si zase myslím, že takhle jedině dítě pozná, že to maminku bolí a že se to prostě nedělá.
@brko píše:
ale hranice se daji vymezovat i jinak nez ponizovanim-jdi na hanbu- nebo bitim. staci jen chtit.
Jo například ho obejmout. To už jsem taky viděla, dítě se začalo vztekat, že nebylo po jeho a matka(nastudovaná z článku z internetu) ho objala!!!
To nepochopíš!! Až to dítě za pár let něco provede, ukradne, někoho zbije, tak se už bude těšit na to, jak ho za to maminka doma obejme!
@Ludmila85 Ale tříletýmu vysvětlovat, až budeš dospělý budeš mít zodpovědnost…to je jako mu na otázku proč odpovědět: prostě protože. Ty přeci nemáš vysvětlovat, proč ty bít můžeš a on ne, ale proč nemá dělat věci, které jsou špatné. A za špatné věci se trestá. Tím odpadá i vysvětlování, že rodič bít může a dítě ne.