Měli bychom své děti vyučit k boji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
27.7.16 13:55

@Jaji77 @fifinka609
ale to není učení k boji, ale základní sebeobrana, děti se přeci učí obezřetnosti k cizím, atd., to ale není boj
nevěřím, že by kdokoliv v tom kostele tak rychle zareagoval, aby útočníka zabil před tím, než podřízl kněze útočníci vymýšlí jednoduché, ale účinné „zbraně“ -viz. kamión do davu - takový signál umí vyčíst kdo?
Já netvrdím, že máme sedět jak pecky, než nás něco zastřelí, ale jsou prostě situace, které se vyčíst nedají a ty mají nejhorší následky.
@KalamityJohn
nečetla jsem až tak pozorně, ale ty jsi voják? Ty jsou cvičení a jsou v tomto ohledu daleko daleko napřed, fajn, vymyslete program pro běžné lidi a učte je jako např. první pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
27.7.16 13:59

@Adinka_2012

Vojak uz ne, uz jsem na to starej a stejne jsem slouzil jako hadice (moje odbornost byla technik tankove roty a slouzil jsem jako spagat jen rok) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
27.7.16 13:59

@zuzouš
ale to není boj, ale sebeobrana, v tom já vidím rozdíl…ty jako poznáš kdo se chová jako kořist?
cílem boje je ubližovat/zabíjet pro vlastní užitek, takže to já své děti učit fakt nebudu a klidně si tu o mně myslete, že jsem naivní obět

Příspěvek upraven 27.07.16 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
27.7.16 14:00

Kamarádky dcera chodí na judo.Ve škole v 1.třídě dostala napomenutí třídního učitele za to, že učitelku neposlechla, aby si ty své bojovné lekce nechala na hřiště. Na hřišti je ovšem také problém. Dnes dětem nikdo nevysvětluje k čemu sebeobrana slouží a zkouší to tam, kde nemají. Z toho poté vznikají problémy. Jsou malé na to, aby to cíleně pochopili. Copak je normální někomu šlapat na záda i přes jeho výslovné nech to, nelíbí se mi to? A dospělí sedí, čumí a smějí se…Nebudu své děti vést k boji. Násilí plodí jen násilí. Bohužel se nám to vrací Evropě. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
27.7.16 14:03

@Adinka_2012 ale tohle JE učení boje. Boj není jen šup sem bajonetem, prásk tam kulkou. Boj je mnohem víc než samotná rvačka, je to hlavně o předcházení… a pokud už se předejít nepovede, o minimalizaci škod.
Ne vždy je policie po ruce, ne vždy je možné zasáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.7.16 14:04

@Adinka_2012 boj je boj, at uz se branis nebo utocis, co to je za slovickareni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
27.7.16 14:05

Nakupovala jsem v Lídlu. Nevím proč, ale v rohu stály tři zahalený ženský v hábitech. Prolétlo mi hlavou.Tak a teď to odpálí. A co zmůžete. Vůbec nic. Maximálně rychle utéct bez placení, ale asi by si všichni lidé ťukali na čelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
27.7.16 14:11
@Eliezer píše:
Nakupovala jsem v Lídlu. Nevím proč, ale v rohu stály tři zahalený ženský v hábitech. Prolétlo mi hlavou.Tak a teď to odpálí. A co zmůžete. Vůbec nic. Maximálně rychle utéct bez placení, ale asi by si všichni lidé ťukali na čelo :mrgreen:

Co zmůžu?
Třeba být od nich co nejdál, ideálně položit mezi sebe a je regál či dva - ne s alkoholem nebo skleněným zbožím, co se tříští při dopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
27.7.16 14:14
@Adinka_2012 píše:
@zuzouš
ale to není boj, ale sebeobrana, v tom já vidím rozdíl…ty jako poznáš kdo se chová jako kořist?
cílem boje je ubližovat/zabíjet pro vlastní užitek, takže to já své děti učit fakt nebudu a klidně si tu o mně myslete, že jsem naivní obětPříspěvek upraven 27.07.16 v 14:03

Stačí si najít význam slova boj a pak už snad nebudeme mluvit ty o koze a my o voze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.7.16 14:15

Jo, učíme dceru sami - manžel umí musado a oba jsme dělali historický šerm. Učíme ji základní páky, fígle proti různým chvatům (škrcení, rány do obličeje, břicha, úchop zezadu apod.), já to zjemňuju, protože my s dcerou nemáme sílu jako můj manžel, takže ji učím své techniky a na manželovi předvádím, často manžel můj chvat dotáhne do konce případně rozvine do „bolestivější“ formy.

Boj s dýkou je další level. Chodím ozbrojená (stačí toulavý čokl a je průšvih) a umím se svou dýkou zacházet (7 let šermu se neztratí). Prozatím dcera (11 let) k dýce nedospěla, podle našeho názoru má ještě čas. My než dostali do ruky železo, jsme začínali holí (dlouhou i krátkou - rovný klacek) - držet si vzdálenost, pochopit roviny, uvědomit si, na které straně je ostří (malíková strana, neplatí u dvousečných zbraní a samozřejmě se dá sekat i rubem, ale rychlejší a efektivnější je to ostřím a k tomu je třeba se se zbraní sžít a nepřemýšlet, kde mám ostří a jak útočit z téhle pozice). Dobrý základ je alfa a omega a to nechceme u dcery podcenit.

Na případnou válku (a prosím všechny bohy, aby na našich územích nebyla) se připravujeme po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
27.7.16 14:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.7.16 14:22
@jaguar píše:
Jinak tady můžeme diskutovat řešit jestli je dobrý učit naše děti k boji. Ano nějaký znalosti by člověk mít měl. Ale. Když je člověk ve špatnou dobu na špatným místě, tak člověku nepomůže ani judo ani aikido ani nic když prostě nějakej magor na sobě odpálí bombu. To si myslím že by neměl šanci ani Chuck Norris.

Chuck Norris jedinym pohledem cely vybuch pohlti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
27.7.16 14:23
@Eliezer píše:
Nakupovala jsem v Lídlu. Nevím proč, ale v rohu stály tři zahalený ženský v hábitech. Prolétlo mi hlavou.Tak a teď to odpálí. A co zmůžete. Vůbec nic. Maximálně rychle utéct bez placení, ale asi by si všichni lidé ťukali na čelo :mrgreen:

Co mi bude platné naučit se bránit proti noži, když mě někdo může bez varování bodnout do zad a nezmůžu nic? Kdo takhle uvažuje proboha? Ty máš prostě podle svých možností minimalizovat riziko. To že jsou situace, se kterými nic nezmůžeš s tím nemá co dělat. Proč tedy nechodíš prostředkem silnice a nedoufáš? Vždyť tě přece může auto sejmout i na chodníku, tak proč bys po něm chodila, když to JEN zmenšuje riziko toho, že tě někdo přejede, ale nezaručí ti to bezpečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
27.7.16 14:28
@Apaji píše:
Jo, učíme dceru sami - manžel umí musado a oba jsme dělali historický šerm. Učíme ji základní páky, fígle proti různým chvatům (škrcení, rány do obličeje, břicha, úchop zezadu apod.), já to zjemňuju, protože my s dcerou nemáme sílu jako můj manžel, takže ji učím své techniky a na manželovi předvádím, často manžel můj chvat dotáhne do konce případně rozvine do „bolestivější“ formy.

Boj s dýkou je další level. Chodím ozbrojená (stačí toulavý čokl a je průšvih) a umím se svou dýkou zacházet (7 let šermu se neztratí). Prozatím dcera (11 let) k dýce nedospěla, podle našeho názoru má ještě čas. My než dostali do ruky železo, jsme začínali holí (dlouhou i krátkou - rovný klacek) - držet si vzdálenost, pochopit roviny, uvědomit si, na které straně je ostří (malíková strana, neplatí u dvousečných zbraní a samozřejmě se dá sekat i rubem, ale rychlejší a efektivnější je to ostřím a k tomu je třeba se se zbraní sžít a nepřemýšlet, kde mám ostří a jak útočit z téhle pozice). Dobrý základ je alfa a omega a to nechceme u dcery podcenit.

Na případnou válku (a prosím všechny bohy, aby na našich územích nebyla) se připravujeme po svém.

Zajímavé. Já dlouhá léta cvičil Karate, pak to i učil, ale se šermíři a tedy noží k sebeobraně jsem se nikdy vlastně nesetkal. Nůž má výhodu že je, hmm intimidating, nemám českej výraz. Jaký nůž nosíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
27.7.16 14:30

@fifinka609 A proč bych měla jako chodit prostředkem silnice? Tebe by určitě napadlo v Lídlu začít hýbat regály a šířit paniku, že tam jsou tři zahalené, stojící ženské? Nebo v metru.Tam to buchne a je to… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí