Měníte dávkování (ředíte) větším dětem UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Libuše M.
8.8.13 23:32

Já bych to neředila, přijde mi, že je ještě „malý“ na to, aby byl v těchto věcech omezován.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
8.8.13 23:35

Dcera chce Nutrilon taky ráno a večer - je jí 25 měsíců a má 16 kg, sladký jídla a sladkosti nesnáší, vzala na milost jen bio kačenky a z mléčných výrobků Tvaroháček bez příchutě, nic jiného.

Nutrilonu vypije většinou tak 240 - 270 ml, jak kdy. Už to neřeším, kravské nedávám kvůli podezření na alergii na KB, takže max. převařené v jídle, jinak to nepozře. Není nemocná, bříško má taky :)

• Citovat
  • Upravit
1429
8.8.13 23:37

Tak mala ma jen necelych 9 mesicu a ja ji to pred spanim trochu redim, ale z duvodu ze je utahana a nevycucala by to z flasky..davam vodu na 6 odmerek z toho 3 dam UM a 2 kase. Rano to vypije v pohode ale pred spanim ne, tak snad to nedelam blbe. Ale teda brisko bych neresila urcite:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
8.8.13 23:37

Tak mala ma jen necelych 9 mesicu a ja ji to pred spanim trochu redim, ale z duvodu ze je utahana a nevycucala by to z flasky..davam vodu na 6 odmerek z toho 3 dam UM a 2 kase. Rano to vypije v pohode ale pred spanim ne, tak snad to nedelam blbe. Ale teda brisko bych neresila urcite:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
9.8.13 06:52

@LL ja to tak delam (syn 20m)..dam vic vody a min odmerek..a je naprosto ok..navedla me na to doktorka na potovosti, kdyz mel malej horecky a nechtel nic jineho pit nez mliko..tak mi rekla, at mu to vic naredim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
9.8.13 07:13

Na balení Nutrilonu to píší ohledně dávkování jasně. Nechápu, proč mu chceš odpírat tolik důležité živiny, které mléko má. Pokud vyžaduje mléko, má k tomu důvod, tj. vyžaduje právě ty živiny, které mléko má. Například vápník!

@handulinda Jo,jenomže tebe na to doktorka navedla zcela z jiného důvodu - tj. v době, kdy malej musel zvýšit příjem tekutin. U zakladatelky jde o něco jiného, její maličký nežadoní mléko z plezíru nebo ze zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
9.8.13 07:27

Myslím, že u dítěte, které jinak jí už úplně všechno (nebo jíst může) je to jedno. Odměrka sem, odměrka tam :-). Samozřejmě u dítěte, které je na UM závislé jako na hlavním zdroji živin bych to nenapsala, ale u víc než dvouletého batolete ano. Řídila bych se ale i ostatní stravou, aby mu významně nechyběly nebo nepřebývaly bílkoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
9.8.13 08:12

Já to tak dělám taky malej už má mlíko ze zvyku takže klidně ráno dostane 240 v rámci pitného režimu a v tom mám jen 4-5 odměrek a klidně mu stačí i mín, jde mu jen o to že to má chut mlíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
9.8.13 08:59

@LadyLada to je sice fakt, ale evidentne to neni nic hrozneho, kdyz se mu uberou odmerky. Davkovani se ma hlavne dodrzovat u deti, ktere jsou plne na UM a jde o jejich prospivani. U takhle velkych deti uz jde spis o zvyk, nez o dulezite jidlo. Ziviny a vitaminy se mu maji doplnovat jinak, kvalitni a pestrou stravou a ne mlikem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
9.8.13 08:59

@Rona souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
9.8.13 21:44

@LadyLada No to si právě myslím, že to má spíš zvyk - mlíko, dudlík, moje vlasy, všechno znamená uklidnění a příprava na spánek nebo taková pohodička po probuzení. Pestrou stavu má dost. A myslím, že 9 odměrek je na jednu dávku až dost. Spíš mám strach, že když si 300 ml dá někdy i 3× denně, takže už je toho příliš… Nezdá se mi, že by mu chyběl vápník. Chtěla bych vidět kolik dětí jeho věku má takový přísun bílkovin za prvé a za druhé kolik dětí jeho věku pije ještě UM, spíš už mají obyč, kde je, si myslím těch živin o něco méně. Nutrilon má ale kromě těch spoustu vitamínů, minerálů ap. taky dost kalorií a jejich nedostatkem rozhodně prcek netrpí. Takže tak. Ale děkuju za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.8.13 07:55

@LL
Kamarádka poměrně dost kojila do skoro dvou a půl let a když přestala, tak se z oplácané holčičky vyloupla gazela, myslím, že jí MM určitě něco přinášelo, to nechci popírat, ale v situaci, kdy jinak jedla opravdu všechno to už asi pro to malé tělíčko bylo trochu přejídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
10.8.13 14:48

@Rona Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...