Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dcera chce Nutrilon taky ráno a večer - je jí 25 měsíců a má 16 kg, sladký jídla a sladkosti nesnáší, vzala na milost jen bio kačenky a z mléčných výrobků Tvaroháček bez příchutě, nic jiného.
Nutrilonu vypije většinou tak 240 - 270 ml, jak kdy. Už to neřeším, kravské nedávám kvůli podezření na alergii na KB, takže max. převařené v jídle, jinak to nepozře. Není nemocná, bříško má taky ![]()
Tak mala ma jen necelych 9 mesicu a ja ji to pred spanim trochu redim, ale z duvodu ze je utahana a nevycucala by to z flasky..davam vodu na 6 odmerek z toho 3 dam UM a 2 kase. Rano to vypije v pohode ale pred spanim ne, tak snad to nedelam blbe. Ale teda brisko bych neresila urcite:-)
Tak mala ma jen necelych 9 mesicu a ja ji to pred spanim trochu redim, ale z duvodu ze je utahana a nevycucala by to z flasky..davam vodu na 6 odmerek z toho 3 dam UM a 2 kase. Rano to vypije v pohode ale pred spanim ne, tak snad to nedelam blbe. Ale teda brisko bych neresila urcite:-)
@LL ja to tak delam (syn 20m)..dam vic vody a min odmerek..a je naprosto ok..navedla me na to doktorka na potovosti, kdyz mel malej horecky a nechtel nic jineho pit nez mliko..tak mi rekla, at mu to vic naredim..
Na balení Nutrilonu to píší ohledně dávkování jasně. Nechápu, proč mu chceš odpírat tolik důležité živiny, které mléko má. Pokud vyžaduje mléko, má k tomu důvod, tj. vyžaduje právě ty živiny, které mléko má. Například vápník!
@handulinda Jo,jenomže tebe na to doktorka navedla zcela z jiného důvodu - tj. v době, kdy malej musel zvýšit příjem tekutin. U zakladatelky jde o něco jiného, její maličký nežadoní mléko z plezíru nebo ze zvyku.
Myslím, že u dítěte, které jinak jí už úplně všechno (nebo jíst může) je to jedno. Odměrka sem, odměrka tam
. Samozřejmě u dítěte, které je na UM závislé jako na hlavním zdroji živin bych to nenapsala, ale u víc než dvouletého batolete ano. Řídila bych se ale i ostatní stravou, aby mu významně nechyběly nebo nepřebývaly bílkoviny.
Já to tak dělám taky malej už má mlíko ze zvyku takže klidně ráno dostane 240 v rámci pitného režimu a v tom mám jen 4-5 odměrek a klidně mu stačí i mín, jde mu jen o to že to má chut mlíka ![]()
@LadyLada to je sice fakt, ale evidentne to neni nic hrozneho, kdyz se mu uberou odmerky. Davkovani se ma hlavne dodrzovat u deti, ktere jsou plne na UM a jde o jejich prospivani. U takhle velkych deti uz jde spis o zvyk, nez o dulezite jidlo. Ziviny a vitaminy se mu maji doplnovat jinak, kvalitni a pestrou stravou a ne mlikem ![]()
@LadyLada No to si právě myslím, že to má spíš zvyk - mlíko, dudlík, moje vlasy, všechno znamená uklidnění a příprava na spánek nebo taková pohodička po probuzení. Pestrou stavu má dost. A myslím, že 9 odměrek je na jednu dávku až dost. Spíš mám strach, že když si 300 ml dá někdy i 3× denně, takže už je toho příliš… Nezdá se mi, že by mu chyběl vápník. Chtěla bych vidět kolik dětí jeho věku má takový přísun bílkovin za prvé a za druhé kolik dětí jeho věku pije ještě UM, spíš už mají obyč, kde je, si myslím těch živin o něco méně. Nutrilon má ale kromě těch spoustu vitamínů, minerálů ap. taky dost kalorií a jejich nedostatkem rozhodně prcek netrpí. Takže tak. Ale děkuju za názor.
@LL
Kamarádka poměrně dost kojila do skoro dvou a půl let a když přestala, tak se z oplácané holčičky vyloupla gazela, myslím, že jí MM určitě něco přinášelo, to nechci popírat, ale v situaci, kdy jinak jedla opravdu všechno to už asi pro to malé tělíčko bylo trochu přejídání.
Já bych to neředila, přijde mi, že je ještě „malý“ na to, aby byl v těchto věcech omezován.