Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer všem,
zajímala by mě jedna věc, kterou jsem bohužel nikde nenašla. Když má žena menstruační cyklus bez ovulace - tudiž se neuvolní vajíčko z vaječníku z důvodu nedozrálosti. Co se následně stane s nedozrálým vajíčkem?
Děkuji moc všem za odpovědi.
Tak podle me logicky dozrava dal ve vajecniku. A pokud nedozrava zadny vajicko, tak proste ve vajecnicich nedozravaj a zustavaj tam. A vlivem hormonu, delozni sliznice apod. dochazi k menstruaci, i kdyz se vajicko neuvolni.
Děkuji za reakci.
Právě mě zajímá, jestli by to nedozrálé - neuvolněné vajíčko mohlo dozrát v dalším cyklu (tím pádem by růst mohl trvat kratší dobu, když by růst vajíčka byl v půlce cesty třeba) a následně by mohlo dojít k dřívějšímu uvolnění vajíčka po tom anovulačním cyklu.
@renatta45
Chapu otazku, ale nikdy me nenapadlo takhle nad tim premyslet. Ale myslim, ze vzhledem k hormonum a celymu tomu hormonalnimu procesu, rustu sliznice a znova hormonum, ktere s tim rustem sliznice souvisi, tak se ovu nespusti jen kvuli dozralymu vajicku. Podle me totiz proste nedozraje, kdyz tenhle hormon neudela tohle a tenhle hormon tamhleto. Ale pokud nekdo vi a nebude jen „myslet si“ jako ja, tak si taky rada na tohle prectu odpoved ![]()
Otěhotnět se dá prakticky kdykoli během cyklu, nektere ženy mají OVU různé.