Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
786
28.1.14 15:39

@simcaP
Já ne, já měřím přímo v pochvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
28.1.14 15:39

@Funnynka Pěkný graf :)
@lenca21 Myslím, že teplotu ti zvedl jen duphaston (i když tedy s několikadenním zpožděním, jen to je mi divné), je to progesteron, ne? ty zvedají teplotu. Příští cyklus bude lepší počkat až se teplota zvedne sama a třetí den vyšších teplot, třetí den po ovulaci si dupfaston nasadit.
@simcaP Já měřím v puse :) a jsem alergická na články o BT na netu, kde tohle místo měření vynechávají :mavam:

Příspěvek upraven 29.01.14 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2368
28.1.14 19:11

Ahojky je progesteronu podobný je to nějaký dydrogesteron. Taky je mi právě divné, že ze začátku mi nic s teplotou nedělal. Jinak ho mám užívat od 11-25DC Čekat na teplotu, nemůžu mám anovulační cykly. Teď takhle léčíme nízkou sliznici a až to zabere tak začneme s ovulací pokud se do té doby nenastartuje sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
28.1.14 19:15

@lenca21 ja jsem taky nikdy neslisela uzivat utros zak brzy, ja kdyz ho uzivam tak mam ho beru 17-25 a uplne to staci. jinak bez uzivani mivam ms slabou coz znamena ze mam nizci sliznici. a bacha pokud beres utros pred ovulkou muze se stat ze ti ovu zablokuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
28.1.14 21:28

@Luci1986 a dá se podle toho teda měřit jo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
29.1.14 08:47

@simcaP Jo, dá se měřit v puse, pod jazykem. Samozřejmě se zavřenou pusou, pozor na kýchnutí, zívnutí, to by se muselo změřit znovu. Už jsem slyšela názory, že při tomto měření teploty víc „skáčou“, ale u mě skáčou i při měření v pochvě, takže tím to být nemusí. A taky se neděs, že teploty v puse budou nižší.
@lenca21 Nejsem nějaký odborník ale nechápu, jak se pozná, že duphaston nastartoval přirozenou tvorbu sliznice, dokud ho budeš brát tak asi vyšší bude, ne? A víš určitě, že míváš často anovulační cykly? nebo jsi myslela pořád? Kdyby pořád tak by se mi pak zdálo logičtější nasadit něco na vyvolání ovulace. Ale vím, že tady na diskuzi jednou uváděla tuším @andelka83 (?) že ovulace jedný ženský přišla 72DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.1.14 10:35

Ahoj holky, když měříte teplotu, máte některá z vás teplotu třeba 4 dny po sobě stejnou? Já mám skoro pořád 36,7, zkoušela jsem měřit i jiným teploměrem ale zase naměřil 36,7. Není to divný? :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
29.1.14 10:36

@Kettrinka ja to tak mivam bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.1.14 10:38

@Kettrinka Jasně. ;) Ale já spíš před ov., po ní to skáče víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.1.14 10:43

Uff už jsem myslela, že jsem nějakej robot :mrgreen: a myslite, že ovu byla nebo nebyla? Měřim teď pár dni tak se v tom moc nevyznám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.1.14 10:49

@Kettrinka Jak dlouhé míváš cykly? Zdá se mi, že máš zatím pořád podobnou teplotu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2368
29.1.14 10:57

Luci1986 za posední 4 cykly co jsem měřila tak podle mojí dr ani jednou. Podle mě možná v listopadu jinak je to jako na horský dráze. Já taky nejsem odborník jen tlumočím to jak mi to moje dr. vysvětlovala. Taky mě prdí, že mi rovnou nenasadila i clostík, ale podle ní by to bylo zbytečný jen by mě bolelo břicho. 13DC jsem měla sliznici 2mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.1.14 10:59

@Litta Já jsem vysadila anti koncem listopadu a ms přišla až 10.ledna, teď čekám na tu další kdy příjde. Od 10dc dělám ovu testy ale jsou tam jenom slabší čárky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.1.14 11:03

@Kettrinka Aha, tak to jsi ještě třeba trochu rozhozená. Uvidíš, já bych zatím možná ovu testy nedělala, bála bych se vyhozených peněz. :oops: Nechala bych potvrdit jednu ov. teplotou a tu další bych případně už hlídala těmi testy. :nevim: Ale snad se ti to srovná brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
29.1.14 11:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat