Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Litta To máš pravdu, že jsem asi rozhozená.
doufám, že se to brzo srovná..
@Luci1986 ano, 72DC a já sama jsem měla ovulaci 65DC. Z toho dlouhého cyklu kamarádky jsou nakonec dvojčata.
Dotaz na delku lutealni faze ![]()
Jedu ctvrty cyklus po porodu, stejne dlouho i merim, takze vim, ze v predchozich trech cyklech to bylo 10 dnu, 11. jsem to vzdy dostala. Tentokrat uz je to 13. den a nic.
Krom toho, ze bych mohla byt tehotna
me prave jeste napada, zda se mi proste jen neprodlouzila ta lutealni faze? Proste me zajima, jestli se to
To je hadanka, co? ![]()
Divej u mne to funguje takle ze luterni fazi mivam vzdycky 11-12 dnu ovulku mivam mezi 18-20 cyklem pokud dojde drive tak se cyklus zkrati, pokud pozdeji cyklus je delsi tak to funguje u mne.
Když máš teprv 4.cyklus po porodu, tak můžeš čekat skoro cokoliv
což myslím tak, že se délka LF i cyklu celkově může dost měnit. Běžně bývá LF 14 dní, a max 16 může být. Na tvůj dotaz - obecně se dá říct, že LF bývá dlouhá stabilně a když se ovulace posune dopředu (dál, tzn., že je později), tak je i proto delší cyklus.
Aha, takze s ovulaci (= delkou cyklu) se da hybat (i treba pomoci leku atd), ale s delkou LF ne? Ta je proste cely zivot stejna? Neda se nejak ovlivnit, prodlouzit?
To je pech, ptze 10 dni je asi dost malo, ze? To nez se vajicko zavrta, tak ho to odplavi ![]()
@Anonymní píše:
Aha, takze s ovulaci (= delkou cyklu) se da hybat (i treba pomoci leku atd), ale s delkou LF ne? Ta je proste cely zivot stejna? Neda se nejak ovlivnit, prodlouzit?To je pech, ptze 10 dni je asi dost malo, ze? To nez se vajicko zavrta, tak ho to odplavi
10dní je dost, minimum je 9. S luteálkou se hýbat taky dá, doplní se progesteron. A po porodu jsou cykly všelijaké, v prvních jsem měla LF 6-7 dní, později se to srovnalo na u mě obvyklých 11-12.
NO nevím jak se dá LF ovlivnit… to asi ne… ale není celý život stejná. Na početí prý je dobré aspoň 12 dní mít LF (říká Dr. Lázničková).
@simcaP Ráno po probuzení, v podobnou dobu - myslím, že stačí v rámci půl hodiny, např. mezi půl 7 a 7. A od 8 ráno se teplota už rychleji zvedá, takže měřit do 8.
Ahoj holky tak už začínám byt nervózní
v sobotu jsem dobrala duphaston a mrcha stále nikde. Minulej cyklus byl 28 dni dnes jsem 30DC. Nevím zda ta ovulka 21 DC proběhla nebo ne. Teplota se mi včera zase zvedla na 36.7 a dnes se drží. Picha me na leve straně jakoby na vaječníku jinak noc. Nevím co si o tom myslet, jak to vidíte vy?
Ahoj, dalsi dotaz.
Muzou atb ovlivnit delku cyklu, resp. oddalit MS?
V mem pripade prodlouzit LF, protoze brat jsem je zacala az po ovulaci. /Tu mi pro zmenu posunula tridenni horecka. Takze místo 17dc, kdy ji mívám, byla az 20dc./
Atb beru od 27dc, dnes dobiram. LF mivam 10 dnu, takze jsem MS cekala 31dc. Dnes je 34dc /13dpo/ a MS nikde a dnesni ranni test snehobily.
Chapu, ze nemoc muze posunout ovu, ale s LF by hybat nemela, ne? A jak by mohla posunout MS? A co ty atb, jaky vliv na to muzou mit ty?
Diky!