Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kriss Tina píše:
A co něco na nádobí? Jar, houbicky. Kondicioner. Pratelne vložky a kalisek jsou zas velké investice naráz a ne každému to sedne a ne každý trefí třeba napoprvé velikostmydlovy sliz mi zas desne zanasel pracku, takže pak zas kupovat něco na čištění pračky. Zas když clovek nechce chodit jak smradlavá Lesana, tak něco musí zaplatit
Ok, na nádobí jsem zapomněla, ale to mi taky nepřijde jako velká částka. Pračka se mi nezanáší, dávám občas trochu octa. Zkrátka jen jsem tím chtěla říct, že v porovnání s tím, kolik člověk utratí za jídlo, mi ta drogérie přijde jako poměrně malá položka, když se oseká to zbytné (aviváž, kuličky do záchoda, leštič podlahy, 5 druhů krémů… co já vím, co všechno kdo kupuje).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka nic z toho v závorce neosekam a stejně tu drogerii pod tisícovku nedám
ono ty částky naskacou i na takových drobnostech, co člověk ani nevzpomene nebo je kupuje jednou za uherak
sice lecos vydrží i par měsíců, ale to se najde skoro každý měsíc něco co dojde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše:
Ja taky beru ruzne doplnky…Clovek prave nepozna, jak moc je to znat, dokud je brat neprestane…jae beru na plet kys hyaluron, kolagen taky, plus cecko, pak jeste nejaky komplex na vlasy a semtam ostropestrec na detox
A na hormonalni rovnovahu taky beru
Beru to na Pms, ktere mivam silene…hlavne nalady.
Měl by být uvedený u všech věk. Ono se pak těžko to vysvětluje dvacetiletým. Moje ségra má tři vlasy, vypadabé zuby a věřím, že z jídla. Furt šetřila, žila sama se se synem v podnájmu. Člověk šetří na sobě, dá první dítěti, ale ten už je dospělej a ségra v 54 letech zdravotně nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Jar kupuju minimálně, já mám mycku, kapsle tak stovka měsíčně ty nejlevnější. Kondicioner i dva měsíčně, mám dlouhé, huste a kudrnate vlasy, bez kondicioneru je nedokážu rozcesat a jdou pak krepate, kapka do konecku by mě nezachránila. Zbytek netuším, já dam za drogerku litr měsíčně určitě, ale nás je doma 5, někdo něco používá víc, někdo min, věci jako sampony, kapsle apod bych kupovala stejně i kdybych byla sama. Vlozek taky spotrebuju aspoň 3 balíčky, ne každý má stesti a má ms dva dnyproste i kdybych kupovala jen to nejnutnější a nejlevnější, tak minimálně 3-4 stovky tam nechám.
Jasný, ale zakladatelka píše že je sama, tak to prepocitej na jednoho. Samozřejmě že když máš hustý vlasy, asi kondiše bude potřeba víc, ale určitě ne piksla na měsíc, nebo se pletu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Mě se ještě nepovedlo dostat se v drogerii pod litr za mesic.
A co kupuješ? vyjde to na litr i v přepočtu na 1 člověka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza pisu, ze kondicionery dam klidně dva za měsíc
když to zhruba spocitam, tak vložky, tampony minimálně stovka měsíčně a to beru ty levne, vlasy tak stovka měsíčně a to počítám jen levný sampon a kondicioner, běžně k tomu beru ještě různé masky, barvy atak, mýdlo tak 30kc, opět když vezmu nějaké obyc tuhé na tělo a obyc tekuté na ruce (jenže tam mi pak trpí kůže a zas kupuju nějaké krémy na vysušení apod), nádobí tak stovka měsíce, prádlo tak 50kc, toaletak tak 50kc. Už sem tam přes 3 stovky, moje spotřeba- pro celou rodinu jsou ty částky větší, a to je jen úplně nutný základ a nejlevnější značky, žádná dekorativka, žádné prostředky na úklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza píše:
A co kupuješ? vyjde to na litr i v přepočtu na 1 člověka?
Na mě určitě
pořád něco, toaleťák, kapesníky, utěrky, do myčky, do záchodu, na praní, na úklid, pasty, šampony, pečující, dekorativku, na vlasy, deodoranty,… každý měsíc něco z toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza a to ještě tužidla a laky na vlasy kupuju u kadeřnice a svůj sprcháč a mazání na tělo v lékárně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien Tak to bych měla ukázat drahému, kolik mu měsíčně ušetřím…
…jsme tři a předpokládám, že když zrovna nekupuju parfém, tak se vejdu do max dvou tisíc za měsíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Na mě určitěpořád něco, toaleťák, kapesníky, utěrky, do myčky, do záchodu, na praní, na úklid, pasty, šampony, pečující, dekorativku, na vlasy, deodoranty,… každý měsíc něco z toho.
To by právě člověk s uvedeným rozpočtem musel osekat. Žádná pečující a dekorativní kosmetika. Do záchodu si vystačit se savem, žádné kuličky a podobně, žádné papírové utěrky, aviváž…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky holení něco stojí, když člověk nechce byt jak yetty nebo si skubat cele tělo pinzetou
případně si pořezat a podrazdit kůži, když bude měsíc používat jednu levnou ziletku
taky třeba deodorant (nebo aspoň nějaký parfém, proste cokoli prebije tělesný zápach) povazuju za základ hygieny. A pak když někdo má ještě jako já zdravotní omezení a příroda ho obdari třeba ekzemem, tak se neobejde bez par lepších krémů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
To by právě člověk s uvedeným rozpočtem musel osekat. Žádná pečující a dekorativní kosmetika. Do záchodu si vystačit se savem, žádné kuličky a podobně, žádné papírové utěrky, aviváž…
Tak to mi je jasný, ale byla by to prostě křeč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@terien Tak to bych měla ukázat drahému, kolik mu měsíčně ušetřím……jsme tři a předpokládám, že když zrovna nekupuju parfém, tak se vejdu do max dvou tisíc za měsíc…
Parfémy tam vůbec nepočítám, ty kupuju v parfumerii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien Já si pro něj jezdím do Německa do drogerie s parfumerií…tam kupuju i většinu drogerie, tady jen když mi něco akutně dojde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia90 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo zvládne měsíc s cca 2500 Kč na jídlo a základní drogerii bez toho, aby bylo třeba se nějak vyloženě mučit? Žiju sama s kočkou (číča je zdravá, nemusí mít žádné spešl krmení, na veterinu jedeme jednou do roka na prohlídku a přeočkování), občas u mě je a zároveň tedy i jí můj partner.
Ne. Za měsíc projíš určitě třikrát tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit