Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@selia píše:
@terinka4444
v tramvaji jen u řidiče, a je to dražší. Takže buď v automatu - jsou minocvé i kartové, nebo přes SMS, to se posílá takhle http://www.smsjizdenka.cz/…sms/index.do. Přijde do dvou minut, nastoupit musíš už s lístkem, doba platnosti je SMSce. Ceny jsou stejné jako u papírových.
jo, takže těch 30 minut se bude počítat od doručení té SMS jízdenky, jo? Jízdní řád píše 19 minut, stačí mi tedy ta 30minutová? Pojedu z Řepů na Arbesovo náměstí devítkou, nějaké zpoždění u tramvají asi nebývá, že?
@terinka4444 V tramvaji můžeš koupit u řidiče, ale je to dražší ![]()
Nebo v trafice koupit lístek. A nebo automat na lístky. Nebo přes sms
@Lendeš píše:
@terinka4444 Abys mohla koupit sms jízdenku, musíš mít aktivované prémiové sms zprávy u svého operátora (na čísla 9…). Platnost je od doručení (někdy až po minutě od doručení) je to napsáno v SMS jak píše @selia
aha, jdu zavolat na operátora, jestli to mám povolené, díky
@Gábinkaa9 píše:
@terinka4444 V tramvaji můžeš koupit u řidiče, ale je to dražší
jo, děkuju. Bych jela autem, ale nějak se v tom centru teď špatně parkuje ![]()
@terinka4444 tak velké ne. kupuj to tak 2-3 minuty před časem odjezdu.
@selia píše:
@terinka4444 tak velké ne. kupuj to tak 2-3 minuty před časem odjezdu.
děkuju
Tak nevím odkud pojedeš, ale i třeba nějaká trafika by tam mohla být už otevřená.. Jízdenka ti stačí za 24 Kč
@terinka4444 kupuju sms jízdenku. Pokud vím, že budu jezdit víc, koupím celodenní, vyplatí se asi nejvíc. Jen pozor nelze koupit dětskou verzi.
http://www.smsjizdenka.cz/…sms/index.do
No, asi jsem z jiné Prahy, ale tady se v tramvaji moc jízdenek nenakupuje. Autobusy s číslem 300 a výš ano. SMS jízdenka není platná od doručení, ale podle času, který je v ní uveden. Skoro to vypadá, že to je od odeslání. Ale správně- nemůžu ji poslat už z přepravního prostoru - ve vozidle a v metru za označovači- to už je pozdě a revizor se moc bavit nebude. A pozor, SMS jízdenky neplatí v autobusech 300 a výš- které jezdí až za hranice Prahy.
Na hodně stanicích MHD i vlaku jsou automaty na jízdenky MHD. Po Praze to platí i ve vlaku.
Jinak pro představu- roční jízdné v Praze sice stojí 3.650,– Kč, ale za den je to jen 10,– a to je super.
@Ivan PPZ já jedu z Hlušičkova, tam stopro není nic a pojedu brzy ráno. Pak přes den už někde nakoupím papírové lístky. Je jednodušší jet MHD, než tam pak někde řešit parkování.
@terinka4444 píše:
@Ivan PPZ já jedu z Hlušičkova, tam stopro není nic a pojedu brzy ráno. Pak přes den už někde nakoupím papírové lístky. Je jednodušší jet MHD, než tam pak někde řešit parkování.
Máš tam i automat na lístky http://www.dpp.cz/praha-5/
@Gábinkaa9 píše:
@terinka4444 V tramvaji můžeš koupit u řidiče, ale je to dražší
Jizdenka se da koupit u ridice?
To je nejaka novinka? A jak by jizdenky prodaval ridic v nove tramvaji, kde je jeho kukan zcela oddelena od prostoru pro cestujici a on k nim sedi zady?
@Gorlami píše:
Jizdenka se da koupit u ridice?To je nejaka novinka? A jak by jizdenky prodaval ridic v nove tramvaji, kde je jeho kukan zcela oddelena od prostoru pro cestujici a on k nim sedi zady?
Se to asi spletlo s autobusem
@Paola21 píše:
Se to asi spletlo s autobusem
No, to nejspis a jeste navic s primestskym
.
@Gorlami píše:
No, to nejspis a jeste navic s primestskym.
Jízdenky se dají koupit v autobuse i v nepříměstským, ale jsou dražší.)