Mikrocie ouška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3492
27.3.13 18:48

Vypadá to super, že:-) Já si přeju aby to měl Štěpánek už do školky. V úterý tam jedeme na konzultaci. Pak podám zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
27.3.13 19:35
@Ajjaa píše:
Vypadá to super, že:-) Já si přeju aby to měl Štěpánek už do školky. V úterý tam jedeme na konzultaci. Pak podám zprávy.

Tak fajn, to jste se už stihli objednat? Já tam dneska volala a řekli mi, že dřív jak do školy ne. Prý je to na systém každodenního lepení ucha a to doporučujou až do školy. Třeba se dozvíš něco víc. Těším se na info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
27.3.13 20:19

Nestraš mě! Pán mi napsal, že mu pomuže když mu pošlu fotky Štěpánka z každé strany a že se můžeme domluvit na návštěvě. Psal mi, že celkem tam budem muset jet třikrát a jestli mám zájem ať se ozvu, ale je pravda, že když jsem tam psala před cca půl rokem tak mi taky řekli, že až tak v 5-6 letech, ale nedá mi to. On sám už ucho vnímá a natahuje si ho a říká, že spravíme. Jen doufám, že tam nepojedeme zbytečně je aby nám řekli, že teď to neudělají:-( Já si myslím, že do školky už by to mít měli. Kdyby měl vlasy tak je to jedno, to bych vůbec neřešila, ale tak… Ty jsi mluvila s kým? S pánem nebo paní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.3.13 21:43

Tak jsem se taky dívala na ty stránky a vypadá to moc dobře. Taky to nejspíš budeme takhle řešit, ale máme na to ještě čas. Akorát by mne zajímalo jak moc to drží, když je to jenom přilepené. Aby se třeba nestalo, když si budou kluci hrát, že se jim to odlepí před jinými dětmi. To si myslím, že by to bylo pro ně ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
28.3.13 06:55
@buli píše:
Tak jsem se taky dívala na ty stránky a vypadá to moc dobře. Taky to nejspíš budeme takhle řešit, ale máme na to ještě čas. Akorát by mne zajímalo jak moc to drží, když je to jenom přilepené. Aby se třeba nestalo, když si budou kluci hrát, že se jim to odlepí před jinými dětmi. To si myslím, že by to bylo pro ně ještě horší

To je právě ten jedinej problém. To mě na to odrazuje, prý se to stát může je to lepidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
28.3.13 09:27

Taky jsem na to myslela. No nic pořešíme to v úterý a dáme vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.3.13 18:56

Holky, máte některá hotové trombofilní mutace? asi to má co dělat s mikroocií u mého syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
28.3.13 19:10
@DianaAndílek píše:
Holky, máte některá hotové trombofilní mutace? asi to má co dělat s mikroocií u mého syna…

:andel:
Jejku já ani nevim co to je o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
28.3.13 21:13

Dianko, jak se na to přišlo? Co to přesně je? V těhotenství s dcerou jsem byla vyšetřena na trombofilní stavy kvůli vysokému výskytu trombóz v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.3.13 22:23

Zjistili mi heterozygot. mthfr c677t a prý to způsobuje vrozené vady, rozštěpy a retardaci…také opakované potraty i ve vysokém stádiu těhotenství, dělali mi to jen tak, protože už nevěděli co se mnou…a tátova sestra umřela na embolii ve 13 letech, takže gene. dispozice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
29.3.13 05:56
@DianaAndílek píše:
Zjistili mi heterozygot. mthfr c677t a prý to způsobuje vrozené vady, rozštěpy a retardaci…také opakované potraty i ve vysokém stádiu těhotenství, dělali mi to jen tak, protože už nevěděli co se mnou…a tátova sestra umřela na embolii ve 13 letech, takže gene. dispozice…

No moje mamka i babička jsou trombofilní (obě měly embolii) musí brát léky na ředění krve. Byla jsem na tomto vyšetření cca v 15 letech a řekli mi, že jsem tento gen nezdědila. Tak nevim jestli to stejně nemůže mít souvislost s Honzíkovym ouškem přes geny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elina78
17.6.13 20:32

Ahoj Maminky,

také máme dceru, která se narodila s mikrocií ouška. Nyní má 8 měsíců, ale nikdo nám nic neřekne. Obvodní lékařka se s tím nikdy nesetkala a Dr. Myška v Motole se víc zajímal o to, aby neměl gramatické chyby ve zprávě než o vyšetření. V podstatě nám řekl, že když slyší na jedno ouško, druhé ho nezajímá…

Když píšete o té čelisti, kdy, kdo a jak Vám to prosím zjistil?

Předem děkuji za jakékoliv informace

• Citovat
  • Upravit
53
17.6.13 20:46
@elina78 píše:
Ahoj Maminky,

také máme dceru, která se narodila s mikrocií ouška. Nyní má 8 měsíců, ale nikdo nám nic neřekne. Obvodní lékařka se s tím nikdy nesetkala a Dr. Myška v Motole se víc zajímal o to, aby neměl gramatické chyby ve zprávě než o vyšetření. V podstatě nám řekl, že když slyší na jedno ouško, druhé ho nezajímá…

Když píšete o té čelisti, kdy, kdo a jak Vám to prosím zjistil?

Předem děkuji za jakékoliv informace

Ahoj nám o čelisti taky nikdy nikdo neřekl. Pozná se to podle fotek a před zrcadlem. Zakryj jí ouška, dej si jí před zrdcadlo. Jednu tvářičku by měla jako by větší. Ale ona je ještě maličká.
Nám taky nikdo nic neřekne, odpověď vždy zní: Hlavně, že druhé je OK. Prostě se s tim smířit a počkat až do plastiky.
A řekli Vám čím se to stalo? U nás nikdo neodpověděl, nikdo neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elina78
17.6.13 21:00

Děkuju za radu. Zítra to hned vyzkouším.

Ano, bohužel to tak je. Když slyší na jednou ouško nikdo nic řešit nechce :( Bohužel zatím mám jen samé negativní zkušenosti, nikdo nic neřekne, neví o tom, nechce to řešit a ještě jsem u toho arogantní, jak kdybych po nich chtěla bůh ví co…

Proč se to stalo, nám nikdo nepověděl. Jen řekli, že je to vývojová vada, nic víc :(

Pokoušeli jsme se psát do Brna o nějaké informace, ale tam se neobtěžovali nám ani odpovědět.

Nejvíce informací jsme našli zde:

Odpověděli hned. Ale řeší se to až okolo 5.roku, potřebují, aby ouško bylo částečně dorostlé (z chrupavky pak dorůstá do přibližné velikosti jako to druhé, zdravé) a je nutné, aby dítě trochu spolupracovalo..

• Citovat
  • Upravit
53
17.6.13 21:05
@elina78 píše:
Děkuju za radu. Zítra to hned vyzkouším.

Ano, bohužel to tak je. Když slyší na jednou ouško nikdo nic řešit nechce :( Bohužel zatím mám jen samé negativní zkušenosti, nikdo nic neřekne, neví o tom, nechce to řešit a ještě jsem u toho arogantní, jak kdybych po nich chtěla bůh ví co…

Proč se to stalo, nám nikdo nepověděl. Jen řekli, že je to vývojová vada, nic víc :(

Pokoušeli jsme se psát do Brna o nějaké informace, ale tam se neobtěžovali nám ani odpovědět.

Nejvíce informací jsme našli zde:

Odpověděli hned. Ale řeší se to až okolo 5.roku, potřebují, aby ouško bylo částečně dorostlé (z chrupavky pak dorůstá do přibližné velikosti jako to druhé, zdravé) a je nutné, aby dítě trochu spolupracovalo..

Nám řekli, plastika nejdříve kolem 10 let. Aby zdravé ouško bylo dorostlé do konečné velikosti. Já už to ani neřešim, budu se snažit našemu Honzíkovi to co nejlépe vysvětlit a doufat, že se s tím v životě dobře popere. Když byl maličkej natrápila jsem se s tím hodně. Jenže bohužel s tím teď nic neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí