Mikrocie ouška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
18.1.15 21:32

Dobrý den. Mám pětiměsíčního syna s mikrocii ouška třetího stupně. Navštívila jsem dva lékaře. Pro prvního nebyl nic problém a plastiku by pomalu dělal hned, samozřejmě je to blbost. Druhý lékař nám doporučil vyšetření ouska ve dvou letech a pokud budou funkční sluchovody tak máme zakoupit Baha sluchadlo aby se mu zachoval sluch než mu někdo dokáze ty sluchovody otevřít, prý se to u nás v některých případech provádí. Po přečtení vašich zkušeností zjištuji že je vše jinak. V podstatě mám dost času na rozhodnutí jestli pastiku nebo protetikum ale bojim se jak to malej ponese a jak na to budou reagovat ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
18.1.15 21:35

A mohu se zeptat v jakém městě a u jakého doktora jste byli? My protetiku nebudeme dávat nelíbí se mi systém lepení umělého ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.1.15 21:37

Ještě dodám že oba lékaři doporučovali pouze kliniku v Praze a jak čtu tak ani tam nemají dobré výsledky. Nemáte nekdo informace třeba o klinikách v Německu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.1.15 21:40

Byla jsem v Hradci Králové u pana doktora Dršaty. Ten preferuje protetikum ale práve systém lepení se mi také nezamlouvá. Mám strach že pokud by mu to upadlo tak by to nesl huř než kdyby chodil bez ouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.1.15 22:00

Každopádně jsem trošku ze všeho zmatená a myslela jsem že v dnešní době by to nemusel být takový problém udělat nové ouško a nechci ho dát za každou cenu operovat když bude nejasný výsledek. Budu doufat že mu narostou vlásky a bude trošku flegmatický a vyrovná se s tim než budou ty ouška aspon nějak vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.1.15 18:25

Ono je to složité a těžké náš Honzík má 4 roky a řekla bych, že až te´d jsem to nějak pobrala. My čekáme až mu bude 10 let a půjdeme na plastiku. Teď nic nezmůžeme ani nevymyslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.1.15 22:12

Náš Lukášek měl ted v prosinci 3 roky. Nechali jsme mu narůst dlouhé vlásky aby jsme mu ouško trochu maskovali, ale zatím netuším jak na něho budou reagovat jiné děti až půjde do školky. Už ted se mu snažím vysvětlovat, že má jedno ouško nemocný a proto ho má maličký. Bohužel musíme počkat až kluci povyrostou a pak jít na nějakou tu plastiku. Jinak chodíme každý rok na kontrolu s tím zdravím ouškem aby nám ho hlídali jestli dobře slyší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.1.15 08:16

Vyšetřovali vám někomu to nemocné ouško, jestli na něj slyší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.1.15 12:14

A pokud ano, nabídli vám otevření sluchovodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
20.1.15 13:53

Nám nikdo malé ouško nevyšetřoval ani nám nikdo otevření zvukovodu nenabízel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
20.1.15 14:19

Dobrý den, malému budou v květnu 4 a od září chodí do školky a má krátké vlasy a žádný problém mezi dětmi nemá.

My chodíme jednou ročně na ušní na kontrolu, malý se ale stydí takže pan doktor si s ním moc nepovykládá, dostaly jsme akorát doporučení na logopedii a na psychologické vyšetření které budu řešit ještě ze svojí doktorkou, malý od září udělal velké pokroky v mluvení jak chodí do školky a konečně už pěkně rozvazuje, velmi rád zpívá. Jinak nám bylo řečeno že se s tím teď nic dělat nejde. Chodíme do FNoSTRAVA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.1.15 18:18

Přijde mi to hrozné v dnešní době a s tim jak jde vše ku předu že nedokážou lékaři pomoct. Nejvíc mě na tom mrzí že pokud se do tří let malého s nemocnym ouškem nic nedělá a on na něj slyšel, tak mu vše uvnitř postupně zakrní. Myslela jsem že je aspon malá možnost zachránit sluch i na druhém oušku ale bohužel. Hlavně si u lékařu připadám že je otravuju když chci informace a znát možnosti. Jakoby tím říkali že má zdravé jedno ouško tak co víc chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.1.15 13:59

Tak nam svitla trošku naděje aspon informační :). Příští týden mám volat ohledně konzultace do Motola k mudr Myškoj. Nemáte s timto panem doktorem nějakou zkušenost? At vim na co se mam připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
22.1.15 19:53

Já to znám, jedno ouško je ok a to stačí. Nás všude odbydou počkejte do 10 let. Prosím až se něco dovíš, napiš nám to tady ať víme jestli něco neni v této oblasti nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.1.15 15:12

Napíšu a moc ráda. Před rokem jsem se setkala s paní které se narodil chlapeček bez jednoho očička. Každý lékař jí říkal že protézka bude az v pozdějšim věku ale bez protézky se mu rustem začla deformovat tvařička. Paní se nenechala odbít a do pul roku chlapeček protézku měl. Dnes na něm člověk skoro nic nepozná. Tak doufám že i u našeho ouška bude nějaká možnost. Pokud na něj slyší tak ho o to nechci připravit ale zase si nechci dělat zbytečné naděje. No necháme se překvapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí