Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrovna jsme na cestě do LA tak až uděláme fotky z po operačního vyšetření. Operace trvala 11 hodin a je to Medpor. Což znamená ze je to umělý materiál. Rib craft( chrupavka z volných žeber) ma obrovská rizika. Například porušení tvaru hrudniho koše. Medpor ma lepší vizuální výsledky.
Moc děkuji, ouško vypadá pěkně. Až se zahojí bude super. Bohužel u nás v čr, nejsou v plastice ucha tak dobří
Myslíte že ne? Jsou vůbec k dispozici nějaké ukázky jak dopadají operace tady u nás?
Já bohužel viděla fotky po plastice ucha a výsledek byl hrozný. Kéž by se do té doby zlepšili, ale i maminky dětí mi říkali jak jsou zklamané. Samozřejmě mluvím asi o 3 dětech, ale všude zklamání.
My jsme ZATIM spokojeni. Benjamin ( nas syn) si narikaze je ousko cervene, on si neumi predstavit ze se to zlepsi za 3-5 mesicu. Jestli se chcete podivat na webovou stranku te lekarky, co operovala naseho syna - http://microtiaearsurgery.com/
Musim ale uznat, ze operace neni hrazena pres pojistovnu. Cena je okolo 43.000 dolaru.Ale existuje organizace ktera by se postarala o uhrazeni. Informace jsou take na te webove strance.
Článek je velice zajímavej, děkuji za odkaz. Vysvětlila Vám paní doktorka jesti je Medopr na celý život? Někde jsem četla, že se opotřebuje. Prosím Vás, myslíte, že by jste se jí mohla zeptat jestli se zná s někým z ČR kdo má dobré výsledky? Přijde mi, že tady zatím doktoři nejsou tak šikovní. Děkuji
Tato technika je tady teprve asi 15 let. Tahle doktorka provadi tuto operaci cca 10 let. Slysela jsem ze vymena Medpor se provadi jedine kdyz se horni cast usniho boltce zlomi ( k tomu dochazi treba pri tvrdsim sportu jako je american footbal). Potom se material pouze vymeni a neni to tak drasticka operace. Zeptam se na nejakeho chirurga v Evrope.
Musím říct že je to pro mě docela zklam! Myslela jsem že jsou u nás šikovní!:( myslím že si ani člověk nemůže jen tak sám od sebe usmyslet že nechá své dítě operovat někde v cizině nebo ano? Když jsme se byli zaregistrovat v Praze na Vinohradech tak tam byl chlapeček po operaci a mě se to zdálo pěkný, ale byl to jen letmý pohled, nechtěla jsem nějak okukovat
Musím říct že je to pro mě docela zklam! Myslela jsem že jsou u nás šikovní!:( myslím že si ani člověk nemůže jen tak sám od sebe usmyslet že nechá své dítě operovat někde v cizině nebo ano? Když jsme se byli zaregistrovat v Praze na Vinohradech tak tam byl chlapeček po operaci a mě se to zdálo pěkný, ale byl to jen letmý pohled, nechtěla jsem nějak okukovat
Tahle operaterka rikala, ze v evrope jsou hodne pokrocili. Ale je mi opravdu divne ze porad delaji Rib-craft kdyz to ma tolik komplikaci. A jeste se musi cekat az bude dite dost stare. Medpor se da udelat jiz ve 2 ci 3 letech.
Urcite poslu fotky jak se budeme hojit, aby jste meli predstavu o cem mluvime.
Ja myslim, ze kdyz si to clovek zaplati, tak si muze nechat dite operovat kde chce.
Slibila jsem fotografie pro srovnání. Tak tady je fotka 34 dni po operaci
Mohla bych ještě poprosit kolik malému přesně je? Mně jak v Brně, tak v Praze řekli, že mu nové ouško udělaji až kolem 10 let. Prý až v tomto věku je ukončen růst zdravého ucha. Tak, aby mohli udělat stejnou velikost. A mohla bych ještě poprosit o foto jeho pravého ouška? (jen pro porovnání). Moc děkuju za fotky, ouško je nádherné.