Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@suongd
Diky
vim, ze existuji mnohem horsi veci a proto si vzdycky rikam, ze zaplat panbuh je to jenom ousko. Nektere deti jsou na tom bohuzel hur
i tak to ale v cloveku porad hloda ![]()
Simonek je opravdu zlato a velkej milacek.
Prikladam fotecku
@DianaAndílek, diky za Vas optimismus
muzu se jeste zeptat, kdy to maly zacal resit? Mam jeste dceru 4,5 a pta se dost casto a mrzi ji to a porad to nechape. Jak to maly vzal?
Já mám syny (dvojčata - 4 roky) a jeden z nich má mikrocii ucha. Já jsem se s tím, tak nějak smířila v jeho 3,5 letech. Prostě od té doby už to beru, že on to tak má a že jednou mu plastika pomůže. Prostě ho beru takového jaký je. Do té doby jsem z toho byla neustále vnitřně smutná, pořád jsem se ptala sama sebe proč zrovna on atd. Myslím si, že mě uklidnil až jeho nástup do školky. Bála jsem se, že se mu budou děti smát, budou se vyptávat apod. Nic takového se nekonalo a to mě asi nejvíc uklidnilo. On sám říká, že chce pořád takové ouško a jeho dvojče se mě ptá proč on taky nemá takové ouško, že se mu taky líbí. A hlavně asi je to i tím, jak jsem nastoupila do práce. Nemám tolik času a mnohdy řeším daleko závažnější věci a nakonec si řeknu, že je tohle prkotina.
@suongd píše:
@DianaAndílek Takze jste se naucili s timhle „problemem“ zit a nijak ho nebudete resit? Vas prispevek se mi moc libi a jsem rada, ze napise i nekdo, kdo muze ostatnim ukazat, ze „nic neni ztraceno“ a clovek ma i tak duvod, se radovat ze zivota…:-) Dekuji!
Naučili jsme se s tím žít, nic jiného nám, zatím, nezbývá. Operovat ho budou až po 8. roce života, což se už celkem blíží. Mám z toho strach, ale chci aby se jednou mohl ostříhat jako jeho brácha, aby mohl nosit sluneční brýle atd…už i on sám si to přeje.
MMCH, jsem ráda, že vám dodávám optimismus, když se to stalo nám, nebyl nikdo, kdo by mi řekl, neboj, to bude dobrý…ráda bych vám vyprávěla, jak to bylo těžké, ale to je zbytečné. Teď jsme na dobré cestě. Kubík se poprvé zamiloval…je to opravdu zlatíčko, ikdyž už s ním malinko mlátí puberta, jinak je úúúúúúúžasnej. V dnešní době a v pokrokové medicíně lze už řešit všechno.
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala do diskuze. V lednu se nám také narodil chlapeček s touto vadou, teď mu je teda 5 měsíců. Náš malej je úžasnej, šikovnej, je to naše sluníčko. Jsem stále celkem optimistická a pořád si říkám, že je to „jenom“ ouško, mohlo to být tisíc různých horších vad nebo nemocí. Nevidím to možná ale tak černě proto, že mi v těhotenství řekli, že syn bude mít srdeční vadu a že musíme na plodovou vodu, protože srdeční vada je často spojena s nějakou genetickou vadou a taky mě hned objednali na vyšetření do motola. Prožila jsem si asi 14 nejhorších dní v měm životě - nic z toho se ale nepotvrdilo, srdíčko je naprosto v pořádku. No a když mi po porodu říkali o této vadě, tak mě hned napadlo, že to mohlo být srdíčko a že kdyby někdo zpackal operaci srdíčka, tak že to je průšvih, když někdo zpacká plastiku ouška, dá se s tím úplně klidně žít. Ale samozřejmě ne, že bych našemu zlatíčku nepřála krásné zdravé ouško, ale mám kolem sebe lidi, kteří jsou nějakým způsobem tělesně postižení a kamaráda, který má omezený sluch a normálně sportuje, hraje na hudební nástroj, prostě všichni norálně fungují. V tuto chvíli už za sebou máme vyšetření na kardiologii, foniatrii, ultrazvuk ledvin, mozku, odběry krve na genetice a všechno je v pořádku, teď na podzim nás ještě čeká konzultace u Dr. Vokurkové na plastice v dětské v Brně. Jinak mi ještě naše pediatrička domluvila čištění toho zdravého ouška na místím ORL, protože mi řekla, že kdyby to ouško měl zanešené mazem, tak může míň vnímat vzruchy z okolí a může mu to zpomalit vývoj. Holky, budte optimistické, dneska je medicína tak daleko, že dřív nebo později s tím něco udělat půjde, důležitý je, aby děti vyrůstaly v přijemném prostředí, kde se z toho nedělá věda.
@evada píše:
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala do diskuze. V lednu se nám také narodil chlapeček s touto vadou, teď mu je teda 5 měsíců. Náš malej je úžasnej, šikovnej, je to naše sluníčko. Jsem stále celkem optimistická a pořád si říkám, že je to „jenom“ ouško, mohlo to být tisíc různých horších vad nebo nemocí. Nevidím to možná ale tak černě proto, že mi v těhotenství řekli, že syn bude mít srdeční vadu a že musíme na plodovou vodu, protože srdeční vada je často spojena s nějakou genetickou vadou a taky mě hned objednali na vyšetření do motola. Prožila jsem si asi 14 nejhorších dní v měm životě - nic z toho se ale nepotvrdilo, srdíčko je naprosto v pořádku. No a když mi po porodu říkali o této vadě, tak mě hned napadlo, že to mohlo být srdíčko a že kdyby někdo zpackal operaci srdíčka, tak že to je průšvih, když někdo zpacká plastiku ouška, dá se s tím úplně klidně žít. Ale samozřejmě ne, že bych našemu zlatíčku nepřála krásné zdravé ouško, ale mám kolem sebe lidi, kteří jsou nějakým způsobem tělesně postižení a kamaráda, který má omezený sluch a normálně sportuje, hraje na hudební nástroj, prostě všichni norálně fungují. V tuto chvíli už za sebou máme vyšetření na kardiologii, foniatrii, ultrazvuk ledvin, mozku, odběry krve na genetice a všechno je v pořádku, teď na podzim nás ještě čeká konzultace u Dr. Vokurkové na plastice v dětské v Brně. Jinak mi ještě naše pediatrička domluvila čištění toho zdravého ouška na místím ORL, protože mi řekla, že kdyby to ouško měl zanešené mazem, tak může míň vnímat vzruchy z okolí a může mu to zpomalit vývoj. Holky, budte optimistické, dneska je medicína tak daleko, že dřív nebo později s tím něco udělat půjde, důležitý je, aby děti vyrůstaly v přijemném prostředí, kde se z toho nedělá věda.
Slíbila jsem vám, že vás budu informovat, jak jsme dopadli v Brně. Na podzim nastupuje na operaci. Je to operace rozsáhlá a dělá se min. na dvakrát…cca po roce. Bude to teda náročný, ale budou mu to dělat z MedPoru. Kdybyste některá chtěla vědět více, ráda odpovím. Kubovi teda bude 8. Prý je nejlepší věk na tohle. ![]()
@DianaAndílek píše:
Slíbila jsem vám, že vás budu informovat, jak jsme dopadli v Brně. Na podzim nastupuje na operaci. Je to operace rozsáhlá a dělá se min. na dvakrát…cca po roce. Bude to teda náročný, ale budou mu to dělat z MedPoru. Kdybyste některá chtěla vědět více, ráda odpovím. Kubovi teda bude 8. Prý je nejlepší věk na tohle.
Můžu se zeptat, kdy jste se začli ptát na plastiku - aby vás někde viděli, atd.? My jdeme s Tomíkem v září na SSEP v narkoze do Motola. Tak jestli už se mám ptát tam… Synovi bude v té době skoro rok (ale je o 2 měsíce narozený dřív).
Tam vám, bohužel, nic neřeknou. Zavolejte si do Brna a objednejte se k dr. Vokurkové. Je sice brzo, ale my jsme dojížděli každé dva roky na konzultace, informace a měření. Utečete to jako voda a najednou vám nabídnou termín a vy nebudete vědět, jestli se vám do toho vůbec chce. Stále mě to straší ve snech.
Tak děvčata…trošku nám to komplikují pojišťovny. Nechtějí MedPor proplácet celý. Jsme objednaní k MUDr. Dvořákovi do FN U svaté Anny na březen 2017 na operaci. Do té doby budeme muset vytelefonovat a vyběhat povolení o proplacení. Nejde totiž o částku, ale o to, že když bychom si ho zaplatili sami, tak už pojišťovna nemocnici neproplatí samotný výkon…ale my to zvládnem. Máme za sebou tak dlouhý běh, že tohle je ta nejmenší překážka. Heuréka, Kubík bude mít ucho. Už se těším. Jo a další věc. Pokud chci být s dítětem v nemocnici, musím se nechat hospitalizovat s ním, ale za den zaplatím cca 600,– No nic. Budu tam
Tak snad jsem Vám vlila optimizmus do těla. Na začátku naší cesty bylo spoustu trnů a bolesti, ale už končí a bude vše jak má být. ![]()
@DianaAndílek píše:
Tak děvčata…trošku nám to komplikují pojišťovny. Nechtějí MedPor proplácet celý. Jsme objednaní k MUDr. Dvořákovi do FN U svaté Anny na březen 2017 na operaci. Do té doby budeme muset vytelefonovat a vyběhat povolení o proplacení. Nejde totiž o částku, ale o to, že když bychom si ho zaplatili sami, tak už pojišťovna nemocnici neproplatí samotný výkon…ale my to zvládnem. Máme za sebou tak dlouhý běh, že tohle je ta nejmenší překážka. Heuréka, Kubík bude mít ucho. Už se těším. Jo a další věc. Pokud chci být s dítětem v nemocnici, musím se nechat hospitalizovat s ním, ale za den zaplatím cca 600,– No nic. Budu tamTak snad jsem Vám vlila optimizmus do těla. Na začátku naší cesty bylo spoustu trnů a bolesti, ale už končí a bude vše jak má být.
No to ani nerikejte, kdepak tenhle stat… Co rict, snad se to poddari vyresit a ousko bude bez vetsich problemu!
My jsme zpet z Prahy z mereni na „zdravem“ ousku a sluch se mu bohuzel zhorsil, takze prah ma nyni na nejakych 90db… Byla jsem hrozne prekvapena a hrozne smutna, vubec nam neprislo, ze se to zhorsilo…
Drzim Vam pesti, a at uz to ma Kubik za sebou!!! ![]()
To je mi líto. Kubík má naštěstí sluch v pořádku. No bude to ještě boj s větrnými mlýny.
Nj, bohužel se stalo… musíme doufat… Přeju pevné nervy a uričtě se zase ozvěte:)
Dobrý den, jsem tu úplně nová a přečetla jsem si všechny příspěvky. My máme 15měsíčního syna také s mikrocii. Byli jsme v Hradci Králové na foniatrii a bylo to strašné. U nás v rodině to nebyl první případ, tak to pro nás je všechno takové snažší. Když byl Pepíčkovi rok, tak jsme měli první návštěvu u p. doktora Horníka v Brně a letos nás čeká druhá návštěva a ještě nám slíbil, že nám domluví už schůzku s plastikama, taky v Brně. Naštěstí jsme ten lehčí případ a je to pouze jen ouško, když by jste chtěli můžu vyfotit.