Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doben ha uz to vidim v Usa. Zajimalo by me jakym zpusobem to delali. Vypada to zevas syn nema vubec rezy v hlavicce. ![]()
@DianaAndilek jak jsem jiz zminila v jedne z predeslych zprav, operovali nas v USA- Santa Monica (http://microtiaearsurgery.com/…sheryl-lewin). V sesti leteech je ucho vyvynute na 90% jeho velikosti v dospelem veku, tudiz se jeho velikost da pomerne presne odhadnout. Nevim jaky typ operace jste podstoupili, jestli jste meli chrupavku branou ze zebra a nebo jestli jste zvolili porezni paterial/implantat. Doc. Lewin se specializuje na porezni materialy- implantaty. Operace nam trvala pres 12 hodin a jeste tyz den jsme sly domu. Na pooperacni kontrolu jsme jeli za tyden and tam nam take sundali chranitko na ucho-cup. Pote jiz se vsechno hojilo a muzete se podivat na fotografie porizene po 21 dnech operace( fotky jsou v galerii ). Operace byla provedena v pulce cervna a v srpnu jsem jiz nastoupili do skoly bez problemu.
Jelikoz v Kalifornii je vice mene porad teplo, tak je prakticky jedno kdy je operace provedena - jestli v lete nebo v zime. Muzete me kontaktovat jestli mate otazky a nebo budete chtit vysvetlit jak nase rekonvalescence probihala.
Prave vidim dalsi prispevek, jestli mate zajem, muzu vam zavolat a vsechno probrat po telefonu.
@Doben Kuba ma medpor. V nemocnici je jiz 8 den a bude jeste 5 dni. Pak ho pusti. Na prevazy ještě budeme jezdit. Medpor vpravovali do kuze stažené z hlavičky. Až to bude vypadat lépe tak taky poslu nejake foto. Jo a ma jeste step z briska
Dobrý den, pročítala jsem všechny příspěvky a ačkoliv na diskuze moc nechodím, tak tato mi velmi pomohla. Také se nám narodil chlapeček s mikrocií a zřejmě i atrezií zvukovodu. Hodně jsme si toho načetli na internetu a také zde na diskuzi, od lékařů jsme se prozatím nic nedozvěděli. Co ale nemůžu nikde najít, jak často se s mikrocií objevuje i jednostranně zmenšená čelist. Je nějaká maminka které by se to také týkalo? Řekli nám, že máme zřejmě i tento problém, tak bych byla strašně ráda za další informace a zkušenosti…
Dobry den, @dandulka109 mohla byste mi zhruba popsat průběh a rekonvalescenci prodlužování čelisti? Sem nebo na e-mail? Děkuji
Dobrý den, přidávám se ke skupince. Náš syn má také mikrocii. Mikrocii pravého ucha se zarostlým otvorem zvukovodu. Dojíždíme do FN Motol. Hledám informace a zkušenosti. Dočetla jsem se, že tato vrozená vada postihuje více chlapce a častěji pravé ucho.
Dobry den, taky mame syna s mikrocii praveho ouska a s uzavrenym zvukovodem. Narodil se v Listopadu 2018.Manzel ma tu samou vadu. Zatim sme byli v FN Motol.Ve 3 letech se bude delat audiometricke vysetreni.
@Tapir1 Našemu synovi je už 5 let. Když mu byly 2 měsíce, tak nás hned hnali do Motola na ORL a od 3 let trénujeme každý rok audiogram.
A mohu se zeptat, zda se syn vyviji normalne? Manzel žádná omezeni nemá a kdo ho nezna tak ani nevi, ze na ucho neslysi.
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli manžel absolvoval plastickou operaci? Nikdy jsem neviděla jaké jsou tady na Vinohradech výsledky.
Ještě k Vašemu dotazu, mám téměř šestiletou dceru s atrézií a mikrocií, vyvíjí se od miminka úplně normálně, nyní prošla předškolním screeningem ve školce, jestli je vše v pořádku pro nástup do školy a všechno je v pořádku.
@Tapir1 No, syn do tří let vůbec nemluvil (dětská lékařka mu dávala čas, jestli začne sám). Od tří let jsme začali cvičit vojtovku a chodit na logopedii, což ho krásně rozjelo. Nevím, jestli to přisuzovat oušku. Ostatní maminky o problému ve vývoji v příspěvcích nepíšou, když jsem se ptala odborníků, tak ti to zase nevyvrací.
Může to být nějaká kombinace. Ale každé dítě je jiné.
Dekuji za vaši zkušenost, co se tyka plasticke operace tak manžel byl v Brne.
Já myslím, že jsou tahle věci hodně individuální. Malá mluvila v roce a naopak sestry klučík, který má obě ouška v pořádku a plně slyší neřekl ve třech letech ani slovo. Asi bych to oušku nepřisuzovala.
Dobrý den,
včera jsme absolvovali roční kontrolu v Motole a na plastické chirurgii na Vinohradech, tak se jdu podělit o informace. Dceři je 6 let a na plastice nám řekli, že operaci dělají nejdříve v 10ti letech. Musí se dělat na dvakrát s odstupem půl roku. První operace trvá prý cca 3 hodiny, berou chrupavku z hrudi a vytvarují z ní nové ouško, které vloží do takové kapsy, kterou vytvoří z kůže na hlavičce. Za cca 1/2 roku se dělá druhá operace, při které oddělují kůži od hlavy a vkládají štěp z třísla nebo jiného místa, které není viditelné kvůli jizvě (potřebuji kousek kůže). Paní doktorka byla moc milá a všechno nám podrobně vysvětlila. Co mě docela zklamalo byly fotky oušek po operacích, čekala jsem v dnešní době daleko hezčí výsledky ![]()