Mikrocie ouška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
31.10.17 20:54

@Doben ha uz to vidim v Usa. Zajimalo by me jakym zpusobem to delali. Vypada to zevas syn nema vubec rezy v hlavicce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.11.17 01:53

@DianaAndilek jak jsem jiz zminila v jedne z predeslych zprav, operovali nas v USA- Santa Monica (http://microtiaearsurgery.com/…sheryl-lewin). V sesti leteech je ucho vyvynute na 90% jeho velikosti v dospelem veku, tudiz se jeho velikost da pomerne presne odhadnout. Nevim jaky typ operace jste podstoupili, jestli jste meli chrupavku branou ze zebra a nebo jestli jste zvolili porezni paterial/implantat. Doc. Lewin se specializuje na porezni materialy- implantaty. Operace nam trvala pres 12 hodin a jeste tyz den jsme sly domu. Na pooperacni kontrolu jsme jeli za tyden and tam nam take sundali chranitko na ucho-cup. Pote jiz se vsechno hojilo a muzete se podivat na fotografie porizene po 21 dnech operace( fotky jsou v galerii ). Operace byla provedena v pulce cervna a v srpnu jsem jiz nastoupili do skoly bez problemu.
Jelikoz v Kalifornii je vice mene porad teplo, tak je prakticky jedno kdy je operace provedena - jestli v lete nebo v zime. Muzete me kontaktovat jestli mate otazky a nebo budete chtit vysvetlit jak nase rekonvalescence probihala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.11.17 01:54

Prave vidim dalsi prispevek, jestli mate zajem, muzu vam zavolat a vsechno probrat po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
1.11.17 19:54

@Doben Kuba ma medpor. V nemocnici je jiz 8 den a bude jeste 5 dni. Pak ho pusti. Na prevazy ještě budeme jezdit. Medpor vpravovali do kuze stažené z hlavičky. Až to bude vypadat lépe tak taky poslu nejake foto. Jo a ma jeste step z briska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.9.18 12:26

Mikrocie a zmenšená čelist

Dobrý den, pročítala jsem všechny příspěvky a ačkoliv na diskuze moc nechodím, tak tato mi velmi pomohla. Také se nám narodil chlapeček s mikrocií a zřejmě i atrezií zvukovodu. Hodně jsme si toho načetli na internetu a také zde na diskuzi, od lékařů jsme se prozatím nic nedozvěděli. Co ale nemůžu nikde najít, jak často se s mikrocií objevuje i jednostranně zmenšená čelist. Je nějaká maminka které by se to také týkalo? Řekli nám, že máme zřejmě i tento problém, tak bych byla strašně ráda za další informace a zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.18 08:41

Mikrocie ouška

Dobry den, @dandulka109 mohla byste mi zhruba popsat průběh a rekonvalescenci prodlužování čelisti? Sem nebo na e-mail? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.1.19 15:37

Dobrý den, přidávám se ke skupince. Náš syn má také mikrocii. Mikrocii pravého ucha se zarostlým otvorem zvukovodu. Dojíždíme do FN Motol. Hledám informace a zkušenosti. Dočetla jsem se, že tato vrozená vada postihuje více chlapce a častěji pravé ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.3.19 12:26

Mikrocie

Dobry den, taky mame syna s mikrocii praveho ouska a s uzavrenym zvukovodem. Narodil se v Listopadu 2018.Manzel ma tu samou vadu. Zatim sme byli v FN Motol.Ve 3 letech se bude delat audiometricke vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.3.19 16:29

@Tapir1 Našemu synovi je už 5 let. Když mu byly 2 měsíce, tak nás hned hnali do Motola na ORL a od 3 let trénujeme každý rok audiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.3.19 21:26

A mohu se zeptat, zda se syn vyviji normalne? Manzel žádná omezeni nemá a kdo ho nezna tak ani nevi, ze na ucho neslysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.3.19 09:01

Dobrý den, mohu se zeptat, jestli manžel absolvoval plastickou operaci? Nikdy jsem neviděla jaké jsou tady na Vinohradech výsledky.
Ještě k Vašemu dotazu, mám téměř šestiletou dceru s atrézií a mikrocií, vyvíjí se od miminka úplně normálně, nyní prošla předškolním screeningem ve školce, jestli je vše v pořádku pro nástup do školy a všechno je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.4.19 06:49

@Tapir1 No, syn do tří let vůbec nemluvil (dětská lékařka mu dávala čas, jestli začne sám). Od tří let jsme začali cvičit vojtovku a chodit na logopedii, což ho krásně rozjelo. Nevím, jestli to přisuzovat oušku. Ostatní maminky o problému ve vývoji v příspěvcích nepíšou, když jsem se ptala odborníků, tak ti to zase nevyvrací. :nevim: Může to být nějaká kombinace. Ale každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.4.19 07:18

Dekuji za vaši zkušenost, co se tyka plasticke operace tak manžel byl v Brne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.4.19 07:20

Já myslím, že jsou tahle věci hodně individuální. Malá mluvila v roce a naopak sestry klučík, který má obě ouška v pořádku a plně slyší neřekl ve třech letech ani slovo. Asi bych to oušku nepřisuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.19 15:12

Kontrola po roce

Dobrý den,
včera jsme absolvovali roční kontrolu v Motole a na plastické chirurgii na Vinohradech, tak se jdu podělit o informace. Dceři je 6 let a na plastice nám řekli, že operaci dělají nejdříve v 10ti letech. Musí se dělat na dvakrát s odstupem půl roku. První operace trvá prý cca 3 hodiny, berou chrupavku z hrudi a vytvarují z ní nové ouško, které vloží do takové kapsy, kterou vytvoří z kůže na hlavičce. Za cca 1/2 roku se dělá druhá operace, při které oddělují kůži od hlavy a vkládají štěp z třísla nebo jiného místa, které není viditelné kvůli jizvě (potřebuji kousek kůže). Paní doktorka byla moc milá a všechno nám podrobně vysvětlila. Co mě docela zklamalo byly fotky oušek po operacích, čekala jsem v dnešní době daleko hezčí výsledky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí