Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, syn má ouško krásné, můžete mi prosím napsat na email ****@centrum.cz,děkuji moc, nás operace teprve čeká
edit: admin skryl e-mail
Nějak se mě neukazovali nové příspěvky, tak jsem zde po dlouhé době a divím se, kolik je vás tu zase nových maminek co mají děti s mikrocii.My jsme konečně začali chodit do školky a zatím je vše v pohodě. Pořád se syna ptám, jestli se mu děti třeba nesmějí, že nemá ouško, ale tvrdí, že ne. Doufám, že k tomu ani nedojde, jinak nevím jak bych to řešila. Jinak chodíme každý rok na kontrolu do dětské nemocnice v Brně na vyšetření sluchu se zdravým ouškem. CT nám zatím nedoporučují, prý až tak kolem 5-6 roku
@anouš píše:
Ahoj,jsem tady nová.
V únoru 2011 se mi narodili dvojčata. Jeden z nich má vrozenou vývojovou vadu ouška (mikrocie). Najde se tu některá z maminek co má děťátko taky s touto vadou? Moc by mi pomohla jakákoliv infomace. Děkuju
Ahoj, jaké info byste potřebovala… Kdyžtak klidně písněte SZ.
Děkuji, ale už jsem si zjistila co jsem potřebovala. Rozhodli jsme se, že to necháme tak jak to je a až si řekne on sám, pak budeme postupovat. Zatím je s malým ouškem spokojený ![]()
@DianaAndílek píše:
Dám sem pak nějaké foto…
Hezký večer, tak jsme dnes byli na konzultaci v Brně a asi Vás docel pobavím. Začátkem září jsem si volala na objednání do FN Brno, oslila jsem o co se jedná atd. Objednali nás tedy k paní MUDr. Vokurkové s tím, že dělá úterky atd. NO tak jsme tam dnes přijeli, na dveřích byla napsaná MUDr. Bartošková, vlezem dovnitř a říkáme, proč tam jsme a ona na nás koukala jak na blázny, že tem rekonstrukce boltců nedělají, že na to nemají kód a jestli jsme i dobře pochopili, tak už snad aní paní doktorka Vokurková nepracuje či co, nebo už to taky nedělá. Tak sem se ptala, jak je možné, že nás sem objednali, potom co sem tam nejdříve psala maila, pak i volala atd. No nicméně byla paní doktorka milá a volala do FN u Svaté Anny, s tím, že to dělají jen tam, a ať tam sjedem, že nás určitě nevyhodí. Byl tam tedy jen doktor, co rekonstrukce zrovna sám nedělá, ale proběhl tam i primář Výško. Každopádně asi byli překvapení co tam děláme, když jsou synovi dva. Když operace nejdřív tak v 8 letech, lépe spíš déle, klidně v 15 letech. Každopádně, že si nás nechají v evidenci a máme se ukázat za 2 roky. Pan primář rovnou říkal, že by to bylo na Medpor a ten prý hradí pojištovna z půlky, tedy nějakých 10.tis bychom v současné době platili my… ale co bude za těch 6-8 let kdo ví, že…
Jak vy jste na tom???
Ahojte. Tiez mam polročné dievčatko s mikrociou uska. Boli sme na usnych testoch. Na zdravé usko počuje normálne a na druhé na 70 dcb. Ale vraj ked jej spravia testy s tym ze ju uspia budu presnejší. To nas caka teraz v novembri. Plastiku nam odporúčajú v 5 rokoch vraj skor nez pojde do skoly. Ale vraj keby sme chceli da sa aj skor lenze to vraj este nieje to zdravé ucho v konečnej veľkosťi. Tak by to bolo tahsie ho vytvarovat tak. Takze počkáme do piateho roku. Vsetko sme riesili v Mníchove. A prístup bol 1******.
@Jersey.Fox
Ahoj Kubovi bylo v unoru 9 let. Operace probehne letos 24.10.v Brne U Svate Anny. Operovat bude MUDr. Dvorak. Medpor si musime zaplatit sami. 11.9. jedeme na konecnou konzultaci tak dam hned vedet a budu vas informovat a pokud se to podari, poslu i fotky. Drzte nam palce. ![]()
@DianaAndílek píše:
@Jersey.Fox
Ahoj Kubovi bylo v unoru 9 let. Operace probehne letos 24.10.v Brne U Svate Anny. Operovat bude MUDr. Dvorak. Medpor si musime zaplatit sami. 11.9. jedeme na konecnou konzultaci tak dam hned vedet a budu vas informovat a pokud se to podari, poslu i fotky. Drzte nam palce.
Tak super, drzime palce a tesime se na foto.
@DianaAndílek píše:
@Jersey.Fox
Ahoj Kubovi bylo v unoru 9 let. Operace probehne letos 24.10.v Brne U Svate Anny. Operovat bude MUDr. Dvorak. Medpor si musime zaplatit sami. 11.9. jedeme na konecnou konzultaci tak dam hned vedet a budu vas informovat a pokud se to podari, poslu i fotky. Drzte nam palce.
Páni, tak to už uteče jako voda, moc držím palce a určitě se pak ozvěte!!!
@DianaAndílek píše:
@Jersey.Fox
Koľko vas bude stáť medpor vite?
Dobry den,
Moc dekuji za vsechny diskuze i informace. Uz jsem myslela, ze jsme jedini, na internetu je tak malo informaci a prijde mi, ze doktori sami ani nevi.
Mam dvoumesicniho chlapecka s mikrocii i atrezii a zajimaly by me zkusenosti maminek nebo primo nekoho s touto vadou.
Jsou treba nejaka omezeni, nebo aktivity, kterym se radeji vyhnout? Moje lekarka mi nedokaze odpovedet a na BERU jsme objednani az za mesic. Maly je ted nachlazeny a hodne mu tece z ocka na strane zdraveho ouska. Muze to mit souvislost, nevite, prosim?
Jak se Vase deti vyvijeli co se tyce jazyka a mluveni? Jde to nejak poznat? A jak to je treba s letanim, potapenim ve smyslu vyrovnavani tlaku?
Maly je jinak uzasny smisek, pekne papa, pribira, pase konicky, jenom bych chtela pochopit, jake to pro nej bude, nez mi to rekne sam
dekuji
Milé maminky, není mezi námi někdo z plzeňského kraje?
Tak holky. V úterý jedeme na prijem do Brna. Operace bude ve středu. Držte palce. Až se malinko oklepeme tak pošlu info a fotky. Jsem ráda že tu jste. ![]()