Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A neuvažovali jste o implantátu medpor? Nabízeli vám také tuhle možnost? My se teprve budeme na Vinohrady objednávat, ale co jsem vyčetla z internetu, tak se mi zdá, že by to nemusel být takový nápor pro dítě (počet operací atd.). Naše děti teď ještě navíc čeká operace kýly… Super vyhlídky. ![]()
Dobrý den,
o medporu paní doktorka vůbec nemluvila. Jako druhou možnost nám nabízela nalepovací epitézy, ale sama říkala, že je to u dětí velice nepraktické. Mohou se odlepit, využívají je spíše u starších nebo nemocných pacientů, kde si nemohou dovolit klasickou operaci.
Pokud se budete na medpor ptát, budu ráda za další novou informaci ![]()
Dobrý den náš syn dva roky, má mikrocii ouška a atresii zvukovodu na pravé straně, levé má v pořádku a slyší na něj tento týden sme byli v Fn Motol na konzultaci, pan doktor nám jen sdělil možnosti ohledně sluchu a to buď čelenku s naslouchatkem na zkoušku a později BAHA, ohledně estetické části buď epitezu nebo plastiku u které nás ovšem varoval že v ČR nejsou zas tak dobré výsledky. Zajimalo by nás jak se vaše děti vyvíjeli ohledně řeči jestli se vše naučili i bez pomoci naslouchadel apod, malý začíná mluvit a dělá pokroky tak snad vše půjde jak má otáčí se za zvuky někdy nám přijde že jedním ouškem slyší i to co mi kolikrát ne. Dále je tu někdo kdo už má zasebou plastiku medporem jaký je výsledek za každou informaci budeme vděčný a předem děkujeme. Ještě bych rád zmínil že nás informovali na operaci v USA jsou tam prý skvělé výsledky akorát bližší informace teprve zjišťujeme akorát víme že pojišťovny nechtějí zatím tento úkon hradit.
Dobrý den Petře,
ve FN Motol jste byli u pana doktora Myšky? Trochu mi překvapilo, že Vám nabídl možnost sluchadla a Baha, nám řekl, že pokud dítě na jednu stranu slyší normálně, tak se nic takového nedává.
Od koho máte informace o operaci v USA, také od pana doktora? Myslím, že když si přečtete konverzace od začátku, nějaká paní tady psala o operaci v USA a dávala i fotky.
Byli jsme u pana doktora Skřivana na ORL, malemu jen zkontroloval obě ouška a obrátil nás na pana doktora Myšku, že pokud chceme může nám zapůjčit čelenku na zkoušku, ale zatím co jsem tu četl, tak každý píše že jejich děti normálně mluví a fungují i bez pomoci naslouchadel tak nevím zda je to nutné, nebo to jen zkusit. O USA nám také říkal pan Mudr Skřivan, ale moc otom nevěděl jen že jedna rodina z ČR tuto operaci podstoupila, že udělají průchodnost ouška i plastiku při jedné operaci a výsledky mají dobré, slíbil kontakt na tatínka který by nám otom pověděl více, tak snad nějaké informace získáme.
Ahoj všichni, ozývam se po dlouhé době. Mezitím jsem se stihla rozvést a vdat. No zpět k mikroocii. Kuba jde v říjnu na další operaci. Ousko je krásné, ale pod kůží na hlavě u něj proběhla infekce a nerostou mu tam vlasy. Tak to budeme řešit a ještě boltec. V dubnu pak bude ještě jedna a snad už to bude ok.
Dobrý večer maminky a tatínkové,
máte někdo zkušenost s létáním s dětmi s atrezií? Jak děti snášejí let a přetlak?
Děkuji Mirka
![]()
@mirrie píše:
Dobrý večer maminky a tatínkové,
máte někdo zkušenost s létáním s dětmi s atrezií? Jak děti snášejí let a přetlak?Děkuji Mirka![]()
V pohodě. ![]()
Maminky mám dotaz, mají vase deti nejaké pridruzené vady k atrezii qa mikrocui, dekuji moc za odpoved
Dobrý den, přidávám se do diskuse, která nám přinesla více informací, než nám bylo sděleno lékaři. Smutné, ale díky za vaše zkušenosti. Máme syna, 16 měsíců, narodil se s atrezií zevního zvukovodu a mikrocií boltce na pravém oušku. Kvůli Covidu nám bylo odloženo Bera vyšetření, ale už ho máme za sebou a konečně a díky bohu víme, že na zdravé slyší 100%, proto s námi prý nikdo jednat nebude a pojišťovna žádnou léčbu či operaci nehradí, protože to jedno ouško to utáhne, tak je mrňous brán jako zdravý jedinec. Je pravda, že kdyby to oku nebylo viditelné, vůbec bychom nepoznali, že nějakou vrozenou vadu má. Vyvíjí se normálně, otáčí se za zvuky, orientuje se v prostoru, začíná mluvit, krásně opakuje… Každý rok na kontrolu kvůli emisím zdravého ouška a v 10 případná plastika. Ale to už bude dost velký na to, aby se rozhodl sám, jestli ji bude chtít podstoupit. Máte někdo zkušenosti také s kanalizací zvukovodu? Diskusi jsem četla už při jeho narození, teď jen nejnovější příspěvky, tak se omlouvám, pokud otevírám znovu. Hezký večer. Veronika
@Kodeška nam bylo receno, ze zvukovod se nerekonstruuje, ze s tim jsou spatne tkusenosti-zatahuje se to a delaji se tam zanety. Pry se k tomu pristupuje jen naprosto vyjemecne, kdyz neni vyvinuty ani jeden zvukovod, pripadne normalne vypadajici ucho neslysi. My bychom meli jit na operaci v horizontu roku nebo dvou. Je fakt, ze ve skole je znat, ze hur slysi, kdyz je hluk, tak casto preslechne a nataci se zdravym uchem. Ale kdo o te vade nevi, tak si v podstate niceho nevsimne. Z dlouhodobeho hlediska to neberu jako zavazny hendikep.
Ano, to já vím, že kanalizace se moc nedělá, protože je to hodně riskantní především kvůli těm srůstům. Ale pokud bera vyšetření prokázalo, že od určitých decibelů i to postihnuté ouško slyší, mohla by kanalizace umožnit úplně normální sluch.. Je spousta času, třeba se to mezitím na poli lékařském posune kupředu, ale pokud tu je možnost, že za tím zaslepením je uvnitř vše v pořádku? To samozřejmě nevíme, prokáže až CT.. Kdy jste byli s dětmi prosím na CT?
@Kodeška u nas vime, ze „uvnitr“ je vse v poradku, ale stejne se k tomu neklinime. Kdyz dite nebude chtit ani samotnou plastiku, tak ho do toho nutit nebudeme. Podle me je ta kanalizace zbytecny zasah se spoustou rizik. Jak rikam, drobné omezeni v tom sluchu znat jde, ale dite je s tim naprosto szite.
Ano, souhlasím. Také to samozřejmě nebudeme rozhodovat za něj. A s tou kanalizací jen přemýšlím nahlas, moc o tom zatím nevím, ale pokud by byla rizika tak vysoká, také bychom to samozřejmě nepokoušeli.
@Kodeška my jsme radi, ze dcera z toho nema komplexy a ve skole to deti samozrejme vedi (vidi), ale uplne v klidu. V podstate jsme nezazili, ze by se ji kvuli tomu nekdo smal apod. Ona sama zatim v 10 letech plastiku nechce, neresi to, ale predpokladam, ze k tomu s nastupem puberty nejspis dospeje. Mne je to vcelku jedno, podporim ji v tom, jak se rozhodne sama. Nosi vlasy rozpustene, takze to nejde videt. Kazdopadne nam rikali na plastice v Brne, ze idealni vek by byl po 12. roce veku kvuli velikosti hlavy a zdraveho ucha. Takze pockame, jak se to bude nazorove u dcery vyvijet. Musim rict, ze v podstate uplne zapominame, ze nejakou vadu ma
. Ted se nam to teda pripomnelo kvuli rouskam za usi ![]()