Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dievčatá, ešte sa vás spýtam, myslíte, že mimomaternicové to nemôže byť?
To by som ale asi nemala HCG negatívne, že?
Len či to zisťovanie z moču je spoľahlivé..snáď doktor vie, čo robí ![]()
Ne, u mimoděložního, opět vlastní zkušenost
, HCG je, ale roste pomaleji, nemá to pravidelné zdvojování. Ale HCG by bylo. Ty jseš záhada, ale jestli prohlídl dělohu a HCG je negativní, tak ti nic nehrozí, pokus se to hodit za hlavu a zapomenout na to, tohle přemýšlení ti v ničem nepomůže. A zkus hned zapracovat na dalším miminku, já otěhotněla hned po tom mimoděložním a to my říkali, že přirozeně už nemám šanci, otěhotněla jsem ještě v tom jakoby šestinedělí, z jednoho sexu mezi krvácením a malé byl na Vánoce rok.
Ahoj, to je mi líto. Mě se stalo téměř to samé. 2.1 jsem byla u svojí doktorky, 11 dní zpoždění a pozitivní těhu test. Ale na utz nic neviděla a říkala, že je nízké hcg, že má podezření na mimoděložní. Včera odpoledne jsem začala špinit, tak jsme byli na pohotovosti. Prohlídli mě, vzali krev a dneska jsem byla pro výsledky. Tak hcg asi ještě kleslo a na utz nic. Ještě jdu zítra a pak tam asi zůstanu na výškrab.
@kopretina11 to je mi ľúto, že aj tebe sa to stalo
A potvrdili ti mimodeložné tehotenstvo? Mne tiež doktor na utz nič nevidel a hcg som mala negatívne, tak ma poslal domov a uzavrel to tým, že to prejde ako menzes. A fakt, normálne som mala 5 dní krvácanie ako menzes, tak to beriem už ako nový cyklus
Ak ti ale nepotvrdili mimomatern. a na utz nič nebolo, prečo ti chcú robiť výškrab?
Ja si myslím, že je to zbytočné ![]()
Nepotvrdili, ale ani nevyloučili. Dneska mi doktorka říkala, že to mimoděložní prostě ještě na 100% vyloučit nemůže, ale že je spíš jedná o ten potrat. Jinak jsem jen špinila a dneska už to dopoledne skoro přestalo. I když teď už zas něco otřu, tak uvidím, jestli se to rozjede samo. Určitě bych byla radši, kdyby to odešlo samo, bylo by to aspoň to menší zlo.
Tak dneska byla další kontrola. HCG je stejné, nekleslo, ale ani nestouplo, takže zítra ráno nastupuju na vyčištění. Nechají si mě tam přes noc a ráno mi vezmou zase krev jestli HCG klesá. Jinak bych šla domů už večer.
Ahoj, tak jsem konečně doma. Nakonec hcg nekleslo takže mi ještě v pátek dělalai laparoskopii a odebrali vejcovod, bylo to mimoděložní
@kopretina11 to je mi ľúto
,ale hlavne, že to máš už za sebou a si doma ![]()
Ahoj holky, můžu se k Vám přidat, potřebuji poradit. Po 5 měsících se nám podařilo otěhotnět a včera jsem prodělala mikropotrat. Ještě jsem nebyla u doktora, měla jsem tam zajed 16.1, těhotenství jsem měla zjištěné 6 testama, ale včera jsem začala krvácet a tak mě kamarádka zavezla do nemocnice, tam mi řekli že HCG je 22,2 a pravděpodobně jsme byly 4+5, ale už nejsme. Máte některá s tím zkušenosti, jak jste to dokázali zvládnout, já jsem ještě nepřestala brečet, připadám si k ničemu, že jsem všechny zklamala. Bojím se, že se to už ikdy nepovede a nebo, že se to stane znovu. ještě mě po MS čeká vyšetření u gynekologa, mám strach. Co mám dělat.
@niky nik Ahojky, zažila jsem to samé. Po Vánocích mi vyšli pozitivní testy v moči. Druhá čárka síce nebyla úplně silná, ale byla tam. Ze 6 testů bylo 5 pozitivních. Pak začalo hnědé špinění. To jsem ale četla na internetu, že se vajíčko uhnízďuje. Bylo to jenom takové na toaletní papír a pak nic. Test ukázal opět 2 čárky, tak jsme byly s manželem happy. Snažíme se o miminko 6 let a 2 měsíce. Byla jsem mimo ČR, tak jsem nešla na odběr HCG z krve. 2.1.2014 jsme se s manželem měli vracet do Prahy a já ráno začala krvácet a to docela silně. I včera, aj takové sraženiny šly. Včera jsem si nabrala HCG, hodnota byla 2,5. Nevím zda jsem byla nebo nebyla těhotná, nejspíš ano a byl z toho mikropotrat. Nebrečím, nemám sílu. Jenom bych chtěla, aby mi někdo řekl: jo, byla jsi těhotná. Abych věděla, že po tolika letech jsme schopni s manželem zplodit miminko. Neboj se taky. Jednou to přijde, teď nad tím neuvažuj. Až ti skončí krvácení, udělej si testík znovu pro jistotu. Já ho taky udělám, ale už v nič nedoufám. Ale jistota je kulomet. Je potřeba se teď zaměřit na něco jiného. Držím palečky.
K lékaři jsem ani nešla, sestřička mi říkala, že to nemá smysl, že HCG je nízké.
@KatkaGK byla jsi těhotná. Měla jsem to v září stejně, podle krve byla hodnota hCG nízká, na ultrazvuku dutinka, pak jsem začala krvácet a za týden bylo hCG skoro nulové a na ultrazvuku nic.
@KatkaGK @Jaji77 No já jsem včera byla v nemocnici, sliznice jen 6mm a HCG 22,2, taky prý málo, ještě odpoledne jsem si dělala test a byly tam dvě čárečky a te´d zas nemám nic.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.