Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si myslím, že muselo být něco v nepořádku, že jen vibrator by to nezpůsobil, kdyby bylo jinak vše ok… ![]()
Může být, se mnou v nemocnici ležala holka, co jí doktor vysloveně zakázal orgasmus a tudíž sex, protože stahy, které orgasmus vyvolává, můžou být v rizikovějším těhotenství nežádoucí. Tím nechci říct, že by potrat tak v ranén stádiu u tebe nemusel nastat i tak, ale to už se nikdo nedoví
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ ZA TO NEMŮŽEŠ! Při normálním těhotenství, kdy je vše v pořádku, se můžeš i normálně milovat a nic se nestane. Samozřejmě „opatrněji“ a pozor si dávat hlavně ke konci těhotenství. Takže vyžeň z hlavy honem jakékoli myšlenky sebeobviňování ![]()
Myslím, že to tím být nemohlo. Spíš bylo něco u embrya špatně a tímhle se to jen uvolnilo. Kdyby bylo těhotenství v pořádku, tak se nic nestane. U mě se spustil potrat po dělání těsta na perníčky, taky jsem tím namáhala břicho. Ještě že to tak bylo, jinak bych na to, že embryo neroste přišla až za 14 dní, tahle se to aspoň vyřešilo dřív a bez zánětů.
To já už bych musela dávno potratit
několikrát.
Tím to nebylo, nevyčítej si to. ![]()
Ahoj holky, nemůžu uvěřit svým očím, vzbudím se a je tu tahle diskuse - dneska v noci se mi stalo, že se mi zdály sny a já měla 2× orgasmus v polospánku a pak nad ránem jsem cítila jakoby bych si malinko cvrkla do slimky, tak jsem šla na záchod a normálně se vyčůrala (bylo to žluté, takže asi moč), ale pak jsem pořád cítila jakoby bych byla vlhká i po utření a to už si myslím, že moč asi nebyla. Trochu mě pobolívá břicho a mám strach, aby nebylo taky něco špatně - dneska jsem 6+5 a na ko jdu v pátek. Tak jsem hned ráno začala hledat odtok plodové vody v takhle ranné fázi těhu, ale nic moc jsem nenašla. Sex s manželem teď nepraktikujem ikdyž nám ho nikdo nezakázal, protože jsme o jedno miminko už přišli z důvodu infekce v 5.měsíci, proto plaším… díky za radu či názor
@tevevka píše:
Ahoj holky, nemůžu uvěřit svým očím, vzbudím se a je tu tahle diskuse - dneska v noci se mi stalo, že se mi zdály sny a já měla 2× orgasmus v polospánku a pak nad ránem jsem cítila jakoby bych si malinko cvrkla do slimky, tak jsem šla na záchod a normálně se vyčůrala (bylo to žluté, takže asi moč), ale pak jsem pořád cítila jakoby bych byla vlhká i po utření a to už si myslím, že moč asi nebyla. Trochu mě pobolívá břicho a mám strach, aby nebylo taky něco špatně - dneska jsem 6+5 a na ko jdu v pátek. Tak jsem hned ráno začala hledat odtok plodové vody v takhle ranné fázi těhu, ale nic moc jsem nenašla. Sex s manželem teď nepraktikujem ikdyž nám ho nikdo nezakázal, protože jsme o jedno miminko už přišli z důvodu infekce v 5.měsíci, proto plaším… díky za radu či názor
Plodová voda v 7.tt? Dnes je ten Silvestr, že jo ![]()
Ne, tím to není.
Většina žen v těhotenství masturbuje a nepotratí. S tím těhotenstvím bylo něco v nepořádku a příroda ho stopla. Až jedna třetina (!) oplodnění končí potratem v nejranější fázi. Dřív se to nevědělo, protože jak to zjistit, žejo. Žádné tak citlivé testy, žádný ultrazvuk… Ženská začala plus minus po měsíci krvácet a myslela si, že to jsou klasicky krámy. Kolika se to stalo a neví o tom…
Představ si, co musí plod vydržet v rozvojových zemích - těžkou práci matky, otřesy, často velmi agresivní pohlavní styk, podvýživu… A vydrží. Naopak když je s těhu něco v nepořádku, neudrží se i kdyby máma ležela ve vatě a nehýbala se.
Je mi líto, co se ti stalo, ale to ještě nebylo tvoje dítě. To přijde. ![]()
Sieta. m - já vím, že můj dotaz je vcelku mimózní, já jsem nějak zazmatkovala, jsem u tohodle těhu strašně furt vynervovaná - když mě bolí břicho, tak potrácím a když mě nebolí, tak je tam mrtvo…jsem hysterka, co se má stát to se stane, já vím..
soráč zapomentě na tento dotaz
já jsem myslela, že teď už ten embrouš v něčem plave, tak, že by to mohlo být ono, no. V minulém těhu bylo vše ok a jdu na parkáči k autu a šup rupla plodovka, já v 19.tt a najednou konec, porod a revize a nashledanou, tak teď jsem trochu magor, no
@tevevka píše:
Sieta. m - já vím, že můj dotaz je vcelku mimózní, já jsem nějak zazmatkovala, jsem u tohodle těhu strašně furt vynervovaná - když mě bolí břicho, tak potrácím a když mě nebolí, tak je tam mrtvo…jsem hysterka, co se má stát to se stane, já vím..
soráč zapomentě na tento dotazjá jsem myslela, že teď už ten embrouš v něčem plave, tak, že by to mohlo být ono, no. V minulém těhu bylo vše ok a jdu na parkáči k autu a šup rupla plodovka, já v 19.tt a najednou konec, porod a revize a nashledanou, tak teď jsem trochu magor, no
To se dá pochopit. Tvé chování. Určitě to bude už v pořádku. ![]()
Chyba musela byt nekde jinde…ja jsem takto potratila 2× a nemohl za to sex…zadny jsem nemela. Ted mam dva mesice do porodu, takze urcite mi ver, ze to tim neni a az to bude mit prijit, tak to prijde a vsechno bude v poradku. Drzim place na pristi pokus!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Omlouvám se za anonymitu, ale snad pochopíte.
Před pár měsíci jsem potratila v 7tt. Je možné, že potrat způsobil klitoriální orgasmus vibrátorem? Bylo to v sobotu a přes noc ze soboty na neděli jsem začala krvácet - hned další den revize…Vím, že jsem si to nejspíš způsobila sama, ale bojím se na to zeptat doktorky…